En Sıcak Konular

MEB okulları yakıtsız bırakacak

29 Kasım 2008 10:47 tsi
Milli Eğitim Bakanlığı’nın, Anadolu, Fen, Sosyal Bilimler Lisesi gibi başarılı okulları yakıtsız bıraktığı ortaya çıktı.

Bakanlık, Valiliklere gönderdiği genelgede bu okullara ayrılan ödeneğin aşıldığını, bu nedenle okul müdürlerinin uyarılmasını istedi.

Okulların ödenek üstü para harcamalarından dolayı yakıt alamadıkları ve bakanlık tarafından uyarıldıkları ortaya çıktı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 11 Kasım 2008 tarih ve 11687 sayılı “Ödeneklerin Zamanında ve Usulünce Harcanmasıö konulu yazısında “Anadolu, Fen, Anadolu Güzel Sanatlar, Sosyal Bilimler ve Spor Lisesi müdürlüklerinin 2008 yılında gönderilen ödenek dışında 12 milyon YTL ödenek üstü harcama yaptıkları tespit edilmiştirö denildi. Okul müdürlüklerinin, yakıt ihtiyacını öncelikle karşılamaları gerekirken kırtasiye ve diğer borçlarını ödediklerine işaret edilen genelgede, bu nedenle yakıt problemiyle karşılaştıklarına dikkat çekildi.

-“OKUL MÜDÜRLERİ TASARRUF TEDBİRLERİNE UYMADI"

Genelgede, müdürlerin tasarruf tedbirlerine uymadığı kaydedilerek, ödeneği artık yeterli olmayan okulların belgeye dayalı olarak ihtiyaçlarını bildirmeleri isterdi. Genelgede, “Her okul ihtiyacını, belgeye dayalı olarak Bakanlığımızdan zamanında isteyecektir. Talepler bütçe imkânları göz önünde bulundurularak karşılanacaktır. Belgeye dayalı ödenek istemeyenlerin bu istekleri değerlendirmeye alınmayacaktır. Ödenek üstü harcama yapılması nedeniyle okullara gönderilen ödenekler saymanlık/mal müdürlerince mahsup edilmektedir. Bu durumda da okullar ödeneksizlik sebebiyle ihtiyaçlarını karşılayamamaktadırö denildi..

-“OKUL MÜDÜRLERİ UYARILSIN"

Genelgede, okulların ödeneksiz kalmaması için okul müdürlerinin uyarılması gerektiği bildirilirken, “Tasarruf tedbirlerine uyulması, zaman ve kaynak israfının önlenmesi için okul müdürlüklerinin uyarılması ve harcamaların il millî eğitim müdürlüklerince de takip edilmesi gerekmektedirö denildi. Genelgede, aylık yakıt, su ve elektrik tüketiminde önemli farklılıklar görülen okullar ile ödenek üstü harcama yapan liselerin, valilikler tarafından MEB’e bildirilmesi ve okul yöneticileri ile toplantılar yapılarak farklılıkların neden kaynaklandığının tespit edilmesi gerektiği de vurgulandı.

Milliyet



Bu haber 530 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,820 µs