En Sıcak Konular

Alışveriş merkezleri karıştı

29 Kasım 2008 10:21 tsi
Akmerkez'in kira indirimi tüm alışveriş merkezlerinde beklenti oluşturdu! 48 saat içinde kepenkler inebilir.

Ankara Atakule'de başlayan daha sonra İstanbul'a sıçrayan alışveriş merkezlerini kiracı isyanı giderek büyüyor. Atakule ve Akmerkez'in kiracılarını tepkisine yanıt vererek kiralarda önemli oranda indirime gitmesi diğer alışveriş merkezlerini de hareketlendirdi. 22 kiracı Akmerkez yönetimine "Kirada yüzde 50 indirim yapın aksi halde çıkıyoruz" diye dilekçe vermişti. Akmerkez yönetimi de kiracılarla anlaşarak yüzde 25 oranında indirim yapmayı kararlaştırmıştı. Alışveriş merkezlerinde kiralar dolar üzerinden olduğu için kiracılar kurlardaki artışın yanı sıra azalan alışveriş nedeniyle oldukça zor günler geçirdiklerini her fırsatta dile getiriyor. Sabah gazetesi bugün bu konuyu yeniden gündeme getirdi ve İstanbul'un en yüks alışveriş merkezlerinden Kanyon'daki isyana dikkat çekti. Kanyon yönetiminin indirime sıcak bakmadığına dikkat çekildi. 30 kadar mağazanını Kanyon'a yüzde 50 indirim tekliflerini yönetime sunduğu belirtildi. İş günü olarak 48 saat içinde istedikleri cevap gelmezse, kepenk indireceğini vurguladılar.

Yakında İstanbul'un tüm alışveriş merkezlerinde benzer durumların yaşanması bekleniyor.

Üreticiler, markalar ve mağaza sahipleri alışveriş merkezi yöneticilerinin bu dönemde daha anlayışlı olmasını bekliyor.

UFRAD Başkan Dr. Mustafa Aydın, tüketici, girişimciler ve alışveriş merkezleri için çözüm önerilerini şöyle sarılarıyor:

 ·              Tüketicilere: Gereksiz tedirginliklerle bu krizi daha da derinleştirmemeliyiz. Hepimiz tüketiciyiz, alışkanlıklarımızı kökten değiştirir, tüketimi kesersek ekonomik durgunluk ve arkasından da işsizlik çorap söküğü gibi gider.

·              Perakendecilere: Masrafları kısalım, reklamla, kampanyayla satışı artıralım ama çalışanlarımızı işten çıkarmayalım. Onlar yalnız kalitemizin teminatı değil, aynı zamanda aileleriyle birlikte hepimizin müşterileridir.

·              Girişimcilere: Franchise markalar hala yatırım için en cazip alternatif. Krizden doğan fırsatları değerlendirmek, uygun koşularla geleceğe yatırım yapmak mümkün. 18-21 Aralık’ta CNR fuar merkezinde 17. Franchise fuarı düzenleniyor. Gelin, ücretsiz seminerlerden yararlanın.

·              Alışveriş merkezlerine: “Kazan-Kazan” çözümünü birlikte araştırmalıyız. Markalar çekilirse bunca yatırım ne olur, bunu düşünmek lazım. Kiralar ciro üzerinden hesaplanmalı; yönetim masrafları ve aidatları düşürmeli; alışveriş merkezleri ziyaret sayısını artıracak kampanyalar düzenlemeli; çıkmak isteyen kiracılara ilave yük bindirmemeli.

HaberTürk



Bu haber 616 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,086 µs