En Sıcak Konular

Hindistan’da saldırıyı yaşayanlar anlatıyor

29 Kasım 2008 09:10 tsi
Hindistan’da saldırıyı yaşayanlar anlatıyor Hindistan Mumbai şehrinde gerçekleşen terör saldırılarının ardından yaralarını sarmaya çalışıyor. Saldırıya maruz kalanların anlattıkları ise yaşanan dehşetin boyutarını tarif ediyor.

Bhairavsing Sinha 50 yaşlarında. Çatrapati Şivaci Terminus istasyonunda ailesinden yedi kişiyle beraber tren beklerken, aniden açılan ateşin ortasında kalmışlar. Kızı ve torunu ağır yaralanmış. Mumbai saldırılarında yaralanan ve ölenlerin çoğunun bu istasyonda bulunduğu bildiriliyor.

Burada iki militanın tren bekleyen yolcuların üzerine ayrım gözetmeksizin ateş açtıkları anlatılıyor.

Mumbai’nin güneyindeki Saint George Hastanesi, kendisine gelenler arasında 63 ölü olduğunu bildiriyor. Diğer devlet hastanelerinde de 100 kadar yaralı var. Doktorlar ölümlerin çoğunlukla kurşun yarası sonucu olduğunu söylüyorlar.

Hastanenin girişi, durumun ciddiyetini yansıtıyor. Resepsiyonun bir kısmına cesetler sıralanmış. Yakınlarını kaybedenler gelip, ölenleri teşhis etmeye çalışıyor.

Doktorlar yaralılardan daha karmaşık müdahale gerektirenlerin Sir JJ ve Bombay gibi hastanelere yollandığını anlatıyorlar.

Tren istasyonundaki saldırının ortasında kalan Bhairavsingh’in kızı Poonam, Saint George Hastanesi’nde ölüm kalım savaşı verirken, 5 ve 2 yaşındaki iki oğlu Sir JJ Hastanesi’ne götürülmüş.

Sir JJ Hastanesi’nin kapısında bekleyen Bhairavsingh, torunlarını alıp kızının yanına götürmek istediğini söylüyor. “İkisi de annelerini isteyip ağlıyordur. Annelerinin yanına gitmeleri lazım. Çok ağır yaralı çünkü” diyor.

Bhairavsingh “Varanasi’ye gitmek için tren bekliyorduk. Tam biletleri almaya gitmiştim ki ateş başladı. Ailemin olduğu yere doğru döndüğüm zaman o kadar çok insan ölmüştü ki” diye anlatıyor yaşadıklarını.

HAYATIMDA BÖYLE BİR ŞEY GÖRMEDİM

Sir JJ Hastanesi’ne 125’i aşkın yaralı kaldırılmış. Hastane görevlileri, binanın aşırı kalabalıklaşmasını önlemek için içeri kimseyi almıyor. Turist rehberi Mestan Kureyşi de Çatrapati Şivaci Terminus istasyonunda ateş açıldığında ordaymış. Kayınbiraderi Muhammed Hanif Peer Muhammed, Mestan’ın birilerini beklerken, açılan ateşle vurulduğunu anlatıyor. Mestan Kureyşi yaralı olarak kaldırıldığı Sir JJ Hastanesi’nde bu sabaha karşı ölmüş.

Muhammed Hanif Muhammed şimdi hastane kapısında hıçkıra hıçkıra ağlayan kızkardeşini teselli etmeye çalışıyor. “1965 savaşını gördüm, Bombay ayaklanmalarını yaşadım, ama böyle bir şeyi hayatımda hiç görmedim” diyor Muhammed Hanif.

Bicky Goswami, bacağından vurulan bir akrabasını bekliyor hastane kapısında. “Kanama bir türlü durmadı” diyor. “Karısı da hamile. Üstelik Mumbai’de de yaşamıyorlar. Olay olduğu sırada Patna’ya dönmek için tren bekliyorlardı.”

Bombay Hastanesi’ne yabancı uyruklu 7 kişi kaldırılmış. Doktor Aşiş Tiwari ikisinin ABD vatandaşı olduğunu söylüyor.

Dr. Tiwari hastaneye getirilen yabancılar hakkında bilgi toplamaya çalıştığını ama geceden bu yana sürekli yeni yaralılar getirildiği için fazla ayrıntıya ulaşamadıklarını anlatıyor.

NTV



Bu haber 357 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,560 µs