En Sıcak Konular

Bakan Günay'ın zor anları

28 Kasım 2008 22:30 tsi
Bursa'nın İznik ilçesinde tarihi ve turistik yerleri gezen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, surlardan inerken iki kez düşme tehlikesi atlattı.

Bakan Günay düşmekten, korumalarının yardımı ve surlara tutunarak kurtuldu.

Bursa 3. Uluslararası İpek Yolu Film Festivali'ne katılmak üzere Bursa'ya gelen Bakan Günay, İznik ilçesinde düzenlenen kurtuluş şenliklerine katıldıktan sonra tarihi ve turistik yerleri gezdi. Özellikle Ayasofya Camii'nde yapılan restorasyon çalışmalarını inceleyip yetkilileri orijinaline uygun çalışma yapılması konusunda uyaran Bakan Günay, ardından İznik Müzesi, Roma Tiyatrosu ve çini atölyelerini gezdi.

Daha sonra eski su kemerleri ve surların bulunduğu Lefke Kapı'da incelemelerde bulunan Bakan Günay, burada çocuklarla çıktığı surlardan inerken iki kez düşme tehlikesi atlattı.

ÇOCUKLARDAN SURLARI GEZDİRMELERİNİ İSTEDİ

Bakan Günay, Lefke Kapı'daki çocuklara özenip kimsenin yardımı olmadan çocuklarla surları gezmek istedi. Surlardaki mahalle çocukları, "Türkiye'nin Bakanı gelmiş." diyerek Bakan Günay'a yakınlık gösterince Bakan Günay da çocukları severek, çocuklardan kendisini surları gezdirmesini istedi.

Çocuklarla birlikte yıkılmakta olan surlara tırmanan Bakan Günay, "Sadece bu arkadaşlar gelsin, başka kimse gelmesin, bunlar bana surları gezdirsin." diyerek çocuklarla birlikte surlara çıktı.

Çocukların kendisine surları gezdirdiği Bakan Günay, inmeye çalışırken kayarak iki kez düşme tehlikesi atlattı. Birinci kez ayağı kayan Bakan Günay'ın imdadına koruması yetişti. Bakan Günay yardım istemeyerek, "Tamam bir şey yok ben inerim" diyerek inmeye çalıştı. Bu sırada yeniden ayağı kayan Bakan Günay, yine düşme tehlikesi atlattı.

Başta korumaları olmak üzere Vali Şahabettin Harput ve yanındakiler bir an tedirgin oldu. Son anda surlara tutunarak düşmekten kurtulan Bakan Günay, korumalarının yardımıyla surlardan koşarak indi.

Bakan Günay, daha sonra tarihi yerleri gezmeye devam etti. Arazisinin yıkılan surlar altında kaldığını iddia eden İbrahim Atkın isimli bir yaşlı, Bakan'a, "Sayın Bakanım, ya benim arsamdan surların yıkıntılarını kaldırın, ya da bu arazimi kamulaştırın." diye istekte bulundu.

Bakan Günay da, İbrahim Atkın'a, Bakanlığa yazı yazarak takas isteğinde bulunması tavsiyesinde bulundu.

cihan



Bu haber 564 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,831 µs