En Sıcak Konular

Türkiye'nin asker sayısı ne kadar?

28 Kasım 2008 22:22 tsi
Avrupa Parlamentosu'ndaki Rum milletvekilinin Türkiye'nin askeri sayısıyla ilgili sorusuna Bakan Şimşek'in verdiği cevap CHP'li Anadol'u kızdırdı.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'e hitaben, ''O bakan için ben ne diyeyim ki; Allah ıslah etsin. Bu da Türkiye'nin ayıbı'' dedi.

Kemal Anadol, CHP Zonguldak Milletvekilleri Ali Koçal ve Ali İhsan Köktürk ile birlikte partisinin Akçakoca İlçe Teşkilatını ziyaret etti.

İlçe Başkanı Selçuk Yanmaz'ın, CHP'nin Akçakoca Belediye Başkan aday adayı Fikret Albayrak'ı milletvekillerine tanıtmasının ardından konuşma yapan Anadol, yerel seçimlere iddialı şekilde hazırlandıklarını ifade etti.

Akçakoca'da turizm yapısı bulunduğunu belirten Kemal Anadol, ''Turizmin olduğu yerde çağdaşlık vardır, uygarlık vardır. Bu da CHP'ye yakışır. Uygarlığın olduğu yerde AK Parti olmaz. Bakın burada kadınlarımız da çok. Bu çok önemli kadınlarımızın çok olduğu yerde seçim kazanılır'' diye konuştu.

Avrupa Parlamentosu Rum Milletvekili Marios Matsakis'in Türkiye;nin 1 milyonun üzerinde bir askere sahip olduğunu belirtmesi üzerine, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'in ''Türkiye'de 1 milyon asker olduğunu zannetmiyorum'' dediğini ifade eden Anadol, şöyle konuştu:

''Daha asker sayısını bilmiyor. O Bakan için ben ne diyeyim ki. Allah ıslah etsin. Biz de elbet AB'ye girmeyi istiyoruz. AB'ye girseydik ordumuzu azaltacak mıydık yani. Aslında olay şu; Mehmet Şimşek iki vatandaşlığa sahip, yani iki pasaportlu. Hem Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, hem de İngiliz. Galiba kendini Londra'da sanıyor. Halbuki kendisi Türkiye Cumhuriyeti'nin Bakanı. Bu da Türkiye'nin ayıbı galiba.''

-''ÇARŞAF'' TARTIŞMASI-

CHP'ye çarşaflı kadınların katılması ve Genel Başkan Deniz Baykal'ın bu partililere rozet takmasıyla ilgili tartışmalara da değinen Kemal Anadol, ''kapalıların AK Parti'ye, açıkların da CHP'ye oy atması gibi bir şeyin olamayacağını'' söyledi. Anadolu'dan İstanbul'a ya da farklı kentlere gelen insanların muhafazakar kültürleri dahilinde çarşaf ya da türban taktıklarını ifade eden Anadol, sözlerini şöyle tamamladı:

''O törende Türkiye nasıl bir toplum ise oraya yansımış. Önemli olan Anayasal düzene göre kamu alanlarında, özellikle ideolojik amaçla, türbanın kullanılmasıdır CHP buna karşıdır. CHP parti politikalarında herhangi bir değişiklik yok. Bakın 1977'de, bundan 31 yıl önce merhum Bülent Ecevit dönemindeki miting fotoğraflarına. Orada toplumun herkesiminden vatandaşımız var. Şimdi ne değişti? Siyasal bir simge olmadığı sürece, bunu kadınlarımız muhafazakar kültürleri içinde takabilirler. Biz Çankaya'ya neden çıkmıyoruz. Çünkü orada türban siyasal simge.''

aa



Bu haber 610 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,833 µs