En Sıcak Konular

Kurtlar Vadisi'ni bile solladı !

28 Kasım 2008 21:30 tsi
Kurtlar Vadisi'ni bile solladı !
Yüzyılın davası olarak adlandırılan Ergenekon terör örgütü ile ilgili dava, öğrenciler arasında da en çok konuşulan konulardan biri oldu.

Kurtlar Vadisi bile öğrenci sohbetlerinde ikinci plana atıldı. Psikologlar ise Türkiye'nin uzun bir süreden beri Ergenekon terör örgütünü konuştuğunu belirterek, Ergenekon'un film gibi hikayesinin gençlerin dikkatini çektiğini belirtiyor.

Anayasal düzeni yıkmakla suçlanan Ergenekon terör örgütü öğrencilerin de gündeminde. Öğrenciler arkadaş sohbetlerinde Ergenekon'u konuşuyor. Ayrıca öğretmenlerine sık sık Ergenekon ile ilgili sorular soruyor. Yüzyılın davasına kayıtsız kalmayan öğrenciler arasındaki sohbetlerde Ergenekon, Kurtlar Vadisi dizisini bile solluyor. Bu günlerde öğrenciler arasında Kurtlar Vadisi dizisinden çok Ergenekon konuşuluyor.

Öğretmen Süleyman K., bir lisede görev yaptığını belirterek, Ergenekon ile ilgili öğrencilerden sık sık sorular geldiğini doğruladı. Süleyman K. gözlemledikleri kadarıyla öğrencilerin en çok Kurtlar Vadisi dizisi ile Ergenekon'u konuştuklarını kaydetti.

Lise ikinci sınıf öğrencisi Aydın A., artık Ergenekon'un öğrenciler arasında çok sık konuşulduğunu ve bu konuda espriler bile yapıldığını belirtiyor. "Daha önce en çok Kurtlar Vadisi'ni konuşuyorduk. Şimdi en az bu dizi kadar Ergenekon'u konuşmaya başladık. Bu konuda yorumlar yapıyoruz. Bana göre Kurtlar Vadisi'nde işlenen bazı konular sanki Ergenekon'u anlatıyor. Belki bu sebeple konuşuluyor" ifadesini kullanıyor.

PSİKOLOG: ERGENEKON'UN FİLM GİBİ KONUSU GENÇLERİN İLGİSİNİ ÇEKİYOR

Psikolog Tekin Alp, öğrencilerin Ergenekon ile ilgili yakından ilgisinin film gibi bir konusu olmasından kaynaklandığını vurguluyor.

Öğrencilerin ilgiyle izlediği Kurtlar Vadisi dizisi gibi Ergenekon terör örgütünün de faaliyetlerinin öğrencilerin dikkatini çektiğinin altını çizen Alp, "İş içe girmiş ilişkiler, karmaşık konular, çete, şiddet içerikli konular gençlerin ilgisini çekiyor. Ergenekon'da bir film konusu gibi. Zaten öğrencilerin dikkatini çekmemesi de mümkün değil. Gençler bu tür konuları konuşmaktan zevk alır." değerlendirmesini yapıyor.

cihan


 



Bu haber 614 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,625 µs