En Sıcak Konular

Yemen'de muhalefet sokağa döküldü..!

28 Kasım 2008 16:44 tsi
Yemen'de muhalefet sokağa döküldü..! Yemen'de muhalefet ile iktidar arasında güç gösterileri giderek gerginliğe dönüşmeye başladı.

Yemen'de orta hareket etme kararı alan muhalefet güçleri, iktidardaki Halk Konferansı Genel Partisine karşı kısa süre önce bir dizi protesto gösterileri başlattı. Muhalefet partileri önümüzdeki Nisan ayında yapılacak olan parlamento seçimlerini, yolsuzluk gerekçesiyle protesto ettiğini açıklamıştı.

Dün ülke taraflar arasında güç gösterisine sahne oldu. Muhalefet güçleri tarafından organize edilen gösterilere yarım milyon insanın katıldı, güvenlik güçleri tarafından göstericilerin üzerine açılan ateş açılması sonucunda ise en az yirmi göstericinin yaralandığı bildirildi.

Göstericiler, ülkede yolsuzlukların sona erdirilmesi konusundaki taleplerini gösteri esnasında ifade ettiler, demokrasi ve adalet talebinde bulundular. Muhalefet partilerinden Yemen Islah Partisi tarafından yapılan konu ile ilgili yapılan açıklamada; 'Göstericilerden çok sayıda tutuklamalar yapıldığı, darp olaylarının yaşandığı, gazetecilerin de tartaklandığı' ifade edildi.

Yemen Gazeteciler Birliği Başkan Yardımcısı Said Sabit; 'Dün gazetecilere yapılanlar son bir yıl içerisinde düzenlenen gösterilerde yaşananlardan çok daha vahimdi.' Dedi.

Öte yandan Yemen'in Ebyen Şehrinde bir motsikletle patlayıcı madde taşıyan iki kişi bombanın zamansız patlaması sonucunda hayatını kaybetti. Yemen güvenlik güçleri, şiddet yanlısı bir gruba mensup oldukları zannedilen şahısların, parçalanmış vicutlarını şehrin Umudiyye bölgesinde buldu.

Ebyen şehri daha önce El Cihat elemanları ile güvenlik güçleri arasında çatışmalara sahne olmuş, ardından güvenlik güçleri şehirde geniş çaplı tutuklamalar geçekleştirmişti.

Dün Ed Dalig şehrinde de şiddet olayları yaşandığı bildirildi. Yemen muhalefeti üyesi bir şahıs tarafından Ed Dalig şehrinde güvenlik güçlerine el bombalı saldırıda bulunulduğu açıklandı. Yakalanan zanlının üzerinde başka patlayıcı maddelerin de ele geçirildiği kaydedildi. Patlayıcıları bir başka saldırı için kullanmayı planladığı tahmin ediliyor.

Dün Yemen'in Başkenti San'ada da bir patlama meydana geldi. Bir minibüste bulunan bombanın infilak etmesi sonucunda, birisi çocuk toplam üç kiş hayatını kaybetti dört kişi de yaralandı.

dünya bülteni



Bu haber 337 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,185 µs