En Sıcak Konular

2 şehit için düzenlenen törende, Bakan Atalay'a protesto

28 Kasım 2008 15:07 tsi
HATAY’ın İskenderun İlçesi bağlı Denizciler Beldesi’nde, Amanos Dağları’nda yuvalanan teröristlerin, PKK’nın kuruluş tarihi olan 27 Kasım 1978’in yıldönümünde düzenlediği saldırıda şehit düşen polis memurları 37 yaşındaki İbr

İskenderun Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Grup Amirliği’ndeki cenaze törenine katılan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, konuşma yaptığı sırada protesto edildi. Bozkurt işaretleri yapıp ‘Hükümet istifa’ diye bağıran 10-15 kişilik grup içinden ‘Hainleri Meclis’e yemeğe çağırın’, ‘Onlara maaş bağlayın’ diye sloganlar atılmaya devam edince, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal’ın talimatıyla sivil polisler grubun içine girip, uyarılarda bulundu. Yaklaşık 7 bin kişinin katıldığı törende bu kez ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ‘Kahrolsun PKK’ sloganları yükseldi. PKK’yı lanetleyen sloganlar Fener Caddesi’nde yankılandı. İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, Hatay Valisi Nusret Miroğlu, Adana Valisi İlhan Atış, Osmaniye Valisi Zübeyir Kemelek ve diğer protokolün, yaklaşık 60 metrelik kortej yürüyüşüne katılmaması dikkat çekti.

ŞEHİT EŞİ: AĞLAMAYACAĞIM

Cenaze töreninde şehit polisler İbrahim Darıcı ve Halil Aksak’ın aileleri tabutlara sarılıp, gözyaşı döktü. Şehit Halil Aksak’ın eşi Ayşe Aksak, çocukları Kübra ve Ömer ile tabutun başına geçip, PKK’ya lanet yağdırdı. 6 yaşındaki oğlu Ömer’i kucağına alıp, tabutun önünde Türk Bayrağı’nı okşayan Ayşe Aksak, “Ağlamayacağım, hainleri güldürmeyeceğim. Herkes bilsin şehidim ölmedi. Vatan sağ olsun. Ömer’i de senin gibi polis yapacağım. 10- 15 sene sonra senin izinden yürüyecek. Anlasınlar o hainler bu bayrağı indiremeyecekler. Halil gibileri oldukça, onlar boş hayallerle yaşıyorlar. O şerefsizlere bu yeter” dedi.

‘KALK BEN SENSİZ NE YAPACAĞIM’

3 çocuğuyla birlikte şehit eşi İbrahim Darıcı’nın tabutunun başına gelen Zeynep Darıcı ise, “Bizi yalnız bırakma. Kaldırın onu. Orada yatamaz, kalk İbrahim. Ben sensiz ne yaparım?” diye gözyaşı döktü. Babalarının fotoğrafına bakan Gamze, Gözde ve Taha’nın ağıtları ise yürek parçaladı. Şehit İbrahim Darıcı’nın babası Esef Darıcı ise 8 çocuğundan 6’sının erkek olduğunu belirtip, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’a sarılarak, “Geride 5 oğlum var. Bu vatana hepsi feda olsun" diye konuştu. Halil Aksak’ın amcası Hüseyin Aksak ise baygınlık geçirince ambulansla hastaneye götürüldü.

‘ŞEHİTLER BİRLİĞİMİZİ PEKİŞTİRİYOR’

İçişleri Bakanı Beşir Atalay cenaze töreninde yaptığı konuşmada “Her verilen şehit, birliğimizi, beraberliğimizi pekiştiriyor” dedi. Bazen konuşma yapmanın çok zor olduğunu, sözün tükendiği anlar olduğunu kaydeden Bakan Atalay, “Az önce şehit babasıyla konuştum. ‘6 oğlum var, diğerleri de devlete feda olsun’ dedi. İşte Türk toplumunun yapısı bu” diye konuştu. Atalay, polis teşkilatının ve diğer güvenlik güçlerinin ülkenin huzuru ve güveni için her zaman görevi başında olduğunu, devlet olarak da şehit ailelerinin ve çocuklarının her zaman yanında olacaklarının kaydetti.
Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal da, vatan topraklarının kolay kazanılmadığını vurgulayıp, emniyet teşkilatı ve güvenlik güçlerinin vatanı, milleti ve bayrağı için gerektiğinde canlarını vermeye hazır olduklarını belirtti. Köksal, “Daha önce de şehit verdik, bugün de vereceğiz. Ancak hainler gerekli cezayı mutlaka görecek” dedi.
Terör örgütü PKK’nın lanetlendiği yürüyüşünün ardından şehit polis memurlarından İbrahim Darıcı’nın cenazesi Gaziantep’in Araban İlçesi’ne, Halil Aksak’ın cenazesi Kahramanmaraş’a gönderildi.

YARALI POLİSİN TEDAVİSİ SÜRÜYOR

3 kişi olduğu sanılan teröristlerin Denizciler Belde Belediye Garajı’nın bekçisi 40 yaşındaki Yakup Bakır’ı etkisiz hale getirerek ve ona ait 31 UN 822 plakalı otomobili gasp edip gerçekleştirdiği saldırıda yaralanan 58 yaşındaki Mehmet Zakir Kaya, 50 yaşındaki Fatma Kaya ve 1 yaşındaki Eray Kaya dün taburcu edilmişti. Operasyonda yaralanan polis memuru İhsan Başez’in ise tedavisinin İskenderun Devlet Hastanesi’nde sürdüğü bildirildi.
Amanos Dağı’na kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede Özel Tim ve askerlerin katıldığı operasyonlara devam ediliyor. Yetkililer, operasyon ve gelişmelerle ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

Milliyet



Bu haber 507 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,969 µs