CHP'yi çıldırtacak kıyas! | " /> CHP'yi çıldırtacak kıyas! | "/>

En Sıcak Konular

İpekçi'den CHP'yi çıldırtacak kıyas!

28 Kasım 2008 14:43 tsi
İpekçi'den CHP'yi çıldırtacak  kıyas! Türban açıklamaları yüzünden uzun süre tartışılan ünlü modacı Cemil İpekçi, CHP'nin çarşaf açılımını kendi cinsiyeti üzerinden test etti. İşte Baykal'ı kızdıracak çıkış...

Ülke TV'deki Sıradışı programında Turgay Güler'in konuğu olan ünlü modacı Cemil İpekçi, son günlerin en çok tartışılan konusu CHP'nin çarşaf ve türban açılıyla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

Geçmişte yaptığı türban açıklamasıyla uzun süre kamuoyunun gündeminden düşmeyen İpekçi, CHP'nun bugün geldiği noktayı, kendisi hakkındaki iddiaları, Türkiye'nin geçmişinde yaşanan Varlık vergisi ve CHP ile Demokrat Parti'nin yaptıkları iki büyük hatayı anlattı.

CHP'nin çarşaf ve türban açılımı değerlendiren ünlü modacı CHP'nin ne kadar samimi olduğunu  kendi cinsel tercihi üzerinden örnek vererek değerlendirdi.  "Şimdi ben kendi cinsel kimliğimi söylemişim. Yarın beni görüyorsunuz. Cemil İpekçi Çırağan Sarayı’nda evleniyor. Ve diyorum ki, 'Benim hayatıma 500 tane kadın girdi.' Yarından itibaren beni kravatlı maço bir halde görüyorsunuz. 'Ne yapayım bu kılıkta benim hoşuma gitti mi' diyeceğim. Böyle bir şey bu..." diyen İpekçi, "Ben ne kadar maçoysam CHP'nin türbanlıları üye yapması aynı şey" yorumunu yaptı.

Cemil İpekçi programda şu açıklamaları yaptı:

HEPSİ KİFAYETSİZ MUHTERİS

"Geçmişte türbanla ilgili açıklamalarımda bana AKP’ye yakınlık nedeni ile ihaleleri alıyor dendi. Benim hakkımda iddialarda bulunan o medyadaki üst düzey kişiler ne programı dinlemişler ne olayın aslını sormuşlar. Kifayetsiz muhterisler oldukları için bir yerin müdürü olup bir yere kovulmak, arkasından bir sürü laflar söylenmiş kişiler olması ve konuşmayı bile bilmediği için ders bile alan bu kişiler için bunlar ağır şeyler. Bu kişiler kendilerini biliyor. Hayatları boyunca başarılı olamamışlar, öldükleri zaman mezar taşları bile unutulacak tarihte adları bile geçmeyecek kişiler.

Kör cehaletlerinden ihale nasıl alınır diye bakmamışlar bile. İhale alındığında resmi gazetede çıkıyor. Keşke ihale alsaydım. Çünkü bir ihale ile ömrümün sonuna kadar rahat ederdim. Ben ihale alamam. Çünkü firmam yok kapasitem yok. Ancak alsaydım ömrümün sonuna kadar Bodrumda rahat içinde yaşardım. Ben ihale almak için hadi AKP’ye yarandım peki bugün AKP’nin kapanması için önerge vermiş,  türbanlı üniversitelere girmemeleri  için önerge vermiş CHP, bugün çarşaflı üye almaya kalkıyor, bir milletvekili de kalkmış açıklama yapıyor “efendim gelmişler almayalım mı diyor, tabii ki almayacaksınız alırsanız ben size nasıl inanayım. Ben cinsel kimliğimi söylüyorum herkes biliyor, ben kalkıp diyorum ki ben evleniyorum diyorum ve herkes beni maço olarak görüyor. Ben de bu kılık benim hoşuma gitti abi diyeceğim. CHP’nin durumu da budur.

CHP'NİN ÇARŞAFI İLE BENİM MAÇO HALİM AYNI

"Cemil İpekçi’nin maço olması ile CHP’nin yeni açılımı aynı şeydir. Partilerin bir tüzüğü ve  ideolojiler vardır. İdeolojilerinde zamana uymak gibi değişime uğrayabilirler ama ana ideolojilerinde değişime uğramak gibi bir şey olamaz. O zaman o parti gider. Bugün akım, yarın griyim, bir başka gün sarıyım diyen ve ne tesadüf gibi seçimlerden bir süre önce bunları yapıyorsa. Artık bunu halk yiyor mu sanıyorlar. Millet gülüyor. Yemiyor kimse umutlanmasın. Siz Atatürk’ün arkasına sığınıp sonra bunu yaparsanız kimseyi kandırdığınızı sanmayın."
 
Ben Kemalizmi de anlamadım, burada halka inmek çok büyük bir yanlışlık yapılıyor. Halka inmek çok yanlış halk nerde siz nerdesiniz ki halka ineceksiniz. Oysa bunun tam tersi siz dibe vurdunuz da şimdi halka çıkmaya çalışıyorsunuz. Siz kimsiniz, halkın parası ile halkın oyu ile bir yere geliyorsunuz. Atatürkün  partisi Kemalist olarak siz bunu  siz nasıl söyleyebilirsiniz. Atatürk’ün en değer verdiği çiftçisi üreticisi halktı. Kemalist olan bir insanın halka iniyoruz denmesi kadar absürt bir şey olmaz. Siz beyazmısınız, ben saraydaydım şimdi halka iniyorum gibi bir ifadeyi ancak krallar sultanlar söylerdi. Halka inmek diye bir şey olmaz halka çıkabilirsiniz. Bugün onların indiğini ve dibe vurduğu görülüyor. Yaptıkları hareketleri o kadar garip o kadar şaşkınlık içindeler ki çarşaflı ve türbanlılara nasıl yaklaşacaklarını dahi bilmiyorlar.

Ben CHP’nin türbanlı ve çarşaflı üyesinin olacağına inanıyorum. Dindar olmak ile siyasi görüşlerinin aynı olacağı diye bir şey yoktur. Çok dindar olabilirsiniz, milliyetçi laik  faşist olabilirsiniz. İnançla ideolojilerinin alakası olmadığını görmüşüzdür. Şekille karar veremeyiz. Dini inançlarımızla karar veremeyiz. İnancın artık politikaya karşı geldiğini gösterdi. İnanç ayrı politika ayrı bir şeydir. Bundan rant elde etmek isteynler bunları karıştırıyor. Bugün toplumda herkes her şekilde iç içe yaşamasını sürdürüyor. Bugün türbanlı olan yarın açılabilir veya bugün açık olan yarın kapanabilir. Bu kişinin kendi özel hakkıdır. İnanç ve giyim özgürlüğü en önemli haktır. Ben şalvar giyiyorum kim benim gerici olduğumu söyleyebilir. Ben şalvarı seviyorum ben yabancı olsaydım yine şalvar giyerdim. Birtek başıma bir şey bağlayamıyorum. Beni internette türbanlı kadın yaptılar.

EN ÇOK O HALİMDEN KORKTUM

Kadın olsaydım türban takardım sözünden sonra çok sayıda türbanlı halini gösteren kreasyonlar hazırladılar. “Ben gördüm ödüm koptu bir tanesinde benim bıyığımıda kapatılmış halinde yaptılar o halimi gören bir Arap gelip beni isteyecek diye ödüm koptu.,” benim karikatürize edilmek çok hoşuma gider. Bunlar kalıcı şeylerdir. İnsanları güldürmek hoştur çünkü bunlar  

Ben CHP’yi samimi bulmuyorum. Ben sokakta konuştuğum insanlar var CHP’li vatandaşlar tokat yemiş gibiler hala ne olduğunu anlamış değiller. Ben bunu CHP’nin açılımı olarak görmüyorum.

Benim buna inanmam için, CHP’nin de Ak Parti ve MHP’nin birlikte önerge verdiği başörtüsüyle ilgili kararı onayla ve bununla ilgili önerge getirir ve türbanlı kızlarımızın üniversiteye girmesini sağlarsa o zaman ben ona inanırım. Aksi halde gösteri gibi 4 çarşaflı hanıma rozet takmakla kimse kimseyi kandıramaz. Türkiye çok değişti amiyane tabirle artık yemiyoruz. Bunu yiyecek koyun bile yok.

BAYKAL ANCAK O ZAMAN İNANDIRICI OLUR

 Ancak yarın Baykal çıkar, çarşaf türban diye bir korku yok, bunların giyilmesi ile şeriat gelecek diye bir endişeye de gerek yok derse ki böyle bir şeyin söyleniyor olması da çok saçmadır. Herkesin okuması haklıdır. Derse ben CHP’nin samimiyetine inanırım. Benim CHP’nin samimiyetine inanmam Baykal için ne kadar önemlidir bilmem bende halkta biriyim benim gibi vatandaşlar da inanır.

 Sayın Baykal’ın bugüne kadar kabul edilen hali görünümü, avukatlıktan gelen birikimi ve söylemleri idi. Ama artık çok tekrar yapıyor, ve sürekli muhalefet yapıyor. Artık muhalefet de yapmıyor. Yapıcı muhalefet görmek istiyoruz. Sürekli Erdoğan’ın yerden yere vurulmasını dinlemek zorunda değilim, benim gibi halk da dinlemek zorunda değil. Ben senin ağzından onun ne yaptığını değil senin ne yapacağını duymak istiyorum. Ayrıca CHP’li vekillerin devamlı Ankara’da oturmasını beklemiyorum. Onların da seçim bölgeleri ve sorumlu oldukları vatandaşlar var. Gidip oraları gezsinler bir şeyler bulsunlar sorunlara çözüm önerileri getirsinler.  Kömür veriliyor halkı kömürle aldattılar, başka bir şey veriyorlar onunla aldattılar diyorlar peki sen ne yapıyorsun. Tayip Bey bir şey yapmamış olabilir AKP birşey yapmamış olabilir. Bırakın onları siz ne yapacağınızı konuşun da onları duyalım. Siz bir şeyler yapın da onları görelim. İnsanlar geleceğe endişe ile bakıyorlar. Çünkü ortada hiçbirşey yok.

CHP VE DEMOKRAT PARTİNİN İKİ BÜYÜK AYIBI

 Adalet Kalkınma Partisi’nin hepsini doğru yaptığını savunamayız. Yanlış yaptığı çok şeyler var. Ancak 80 sonrasında gelen partilerle kıyasladığımızda AKP’nin en facia en kötü parti olduğunu da söyleyemeyiz. Ancak Baykal’ın partisi Varlık vergisini getirmedi mi, DP 6-7 Eylül gibi bir davayı yapmadılar mı  Bugün Türkiye tarihinin en büyük iki ayıbı vardır. İlk ayrımcılığın başladığı, ayrımcılığın tohumlarının ekildiği varlık vergisi var. Hala bizler hakkında benim ailem hakkında Sabetay’dan vurup da dönmeye kadar yerden yere vuranlar televizyonlarda ahkam kesiyor. Bu ayrımcılık değildir de nedir. CHp’nin böyle bir ayıbı var. Önce bu ayıbı bir kere silsinlir. Demokrat Parti’nin 6-7 Eylül gibi İstanbul kültürünü yok eden İstanbullu olmanın güzelliğini yok eden ayıbı var önce bu ayıplar bir silinsin.

Adalet ve Kalkınma Partisi’nde böyle bir ayıp yoktur. Evet ekonomi doğru yönetilmeyebilir. Benim ekonomiden anladığım evime giren ekmektir. Bakkalın taksicinin şikayetleri var. Ekonomi iyi gitmiyor da bende mi sadece iyi gitmiyor. Dünyada iyi gitmiyor. Elle gelen düğün bayram. Ekonomide nasıl önlem alırlar onlara da fikir verecek durumda değilim.

İSTANBUL KADAR HOLLANDA AVRUPAYI BESLİYOR OYSA BİZ

 Bu topraklar tarihler boyunca tarım ve hayvancılık ülkesi olmuş, neden burası olmuş da Avrupa olmamış çünkü buna çok müsait, niye benim tarımcılığım gelişmiyor, neden tarımda yabancı ortaklar bulamıyorum. Neden Hollanda gibi metrekaresi İstanbul gibi olan bir yer Avrupa’yı doyurabiliyor da ben ülkemi doyuramıyorum. Neden köy enstitüleri tekrardan açılmıyor. Menderes döneminde kominizmden korkulduğu için kapatılmıştı. Artık kominizm diye bir şey kalmadı. Yasak olan Nazım Hikmetin kitapları da okunuyor. Halkın uyanmasından halkın bilgilenmesinden halkın sanatından neden korkuyorsunuz. Adalet Kalkınma Partisi’nden bunu bekliyoruz. Dünyanın en pahalı mazotunu neden veriyorsun. Dışardan çok büyük paralar giriyor. Tarıma açılmış olsak çok büyük paralar girecektir. Mesela İsrail işleyecek toprakları yok. Bugün köy enstitüleri açılmış olsa, bugün binlerce atama bekleyenöğretmen var o zaman bunlar da çalışacak alan bulacak. Bugün köy enstitülerinde okumuş yaşlıları görüyorum hala kitap okuyor. Çünkü alışkanlık edinmiş. Bugün hala laklak yapıyorlar.

KADINLAR ARTIK AYAĞA KALKIN

" CHP'li vekiller çarşaflıları geri döndürsemiydik" diyorlar.. Evet geri döndürecektiniz. Bugün başörtüsü yasağından dolayı okuyamayan okulunu bitirip iş bulamayan binlerce başörtülü var. Böyle bir şey olabilir mi  Bu kadın haklarına aykırıdır. Ama ben burada kadınları suçluyorum. Çünkü yeteri kadar yeter demiyor. Bizle oynayamazsınız bizi kullanamazsınız demiyorlar. Kalkın ayağa yemeğin yemek almayın etinizi terbiyelice oturun haklarınızı alana kadar oturma eylemini yapın. Ben bu yüzden kadınlara kızıyorum. Ben bu ülkede kadınların haklarını almadığı sürece ülkenin çağdaş seviyelere çıkacağına inanmıyorum. Amerika’da kadınlar haklarını aldıktan sonra Amerika Amerika oldu. Ama kaç tane kadın yandı. Onun için kadınlarımızın eğitilmesi ve haklarının verilmesi taraftarıyım.

BENİM CHP'Lİ OLMAM MÜMKÜN DEĞİL ÇÜNKÜ...

Baykal’ın rozet taktığı çarşaflılarla ilgili bunların iyi niyetli olduğu şeklindeki açıklamalarına ise Sayın Baykal müneccim mi senin çarşaflın veya benim çarşaflım diye bir şey olabilir mi? Giyimlerimiz aynı olabilir, ama birçok şeyde tercihlerde çok ayrıyız. Bu ideolojileri tercihleri aynı yapar mı böyle absürt bir şey olabilir mi Türkiye’de ayrımcılık yetmedi şimdi de böyle bir ayrımcılık başlattılar. Ben CHP’li olamam. Böyle bir şey mümkün değil. Ben CHP’nin varlık vergisi gibi acısını çekmiş bir ailenin çocuğuyum. Atatürk’ü sevmek için Halk Partili olmamız gerekmiyor. Ben Atatürk’ü seven ama Halk Partili olmayan bir Atatürkçüyüm. Ayrıca Atatürk o partinin babasının malı mı. İslam dini sadece bir kişinin değil. Herkesindir. Atatürk sadece bir kişinin grubun olamaz. Varlık vergisinin hesabını ödemeden ayıbını gündeme getirmeden affetmem mümkün değil. 


Haber 7

 



Bu haber 639 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,154 µs