En Sıcak Konular

Defolular AKP'den aday olamayacak

28 Kasım 2008 13:47 tsi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, defosu bulunan kişileri kesinlikle aday göstermeyeceklerini belirterek, 'AK Parti'de kendini düşünenler çalışamaz' dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, defosu bulunan kişileri kesinlikle aday göstermeyeceklerini belirterek, "AK Parti kentini düşünen insanlarla çalışan bir partidir, kendini düşünen insanlar çalışamaz. Defosu olanlarda çalışmaz." dedi.

Cihan Haber Ajansı tarafından yerel televizyonlar için hazırlanan Anadolu'da Sabah programına konuk Tanrıverdi, yaklaşan yerel seçmelerle ilgili partisinin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Tanrıverdi, 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde 2.105 belediye, 34.495 köy ve 18.154 mahalle muhtarlığı için seçim yapılacağını, belediye ve il meclis üyeleriyle birlikte 92 bin 237 kişinin seçil seçilmiş olacağını belirtti. Tanrıverdi, 29 Mart seçimlerinde de 22 Temmuz genel seçimlerinde olduğu gibi Türkiye'nin partisi olacak sonuçlar almak istediklerini söyledi. Kendilerine yerel seçimler için yüzde 60'lik bir oy hedefi koyduklarını ifade eden Tanrıverdi, "2002 seçimlerinde AK Parti bir yaşındayken 34,3 oy aldık, bu oranı 28 Mart 2004 yerel seçimlerde yüzde 41.7'ye, 22 Temmuz seçimlerinde ise yüzde 47'ye çıkardık. Her seçimdeki yükselen trendi ve aradaki farkı dikkate aldığımızda bu seçimler en az yüzde 60 oy alacağımızı tahmin ediyoruz. Bu beklenti afakî bir beklenti değildir. AK Parti'nin kendine göre masa başında hazırladığı bir hedef değildir. Halkımızın içindeyiz beş yıldır yerel yöneticilerimiz halkımıza hizmet ediyor. Şu ana kadar üç seçimdir halkımız sırtını bize dönmedi. Çünkü biz halkımıza sırtımızı dönmedik. Dolasıyla halkımız bize sırtını dönmeyecek." dedi.

"YEREL YÖNETİMDE MARKA OLDUK"

AK Parti'nin yerel yönetimlerde hizmetin adresi olduğunu vurgulayan Tanrıverdi, "AK Parti yerel hizmetlerde marka olmuştur. Bu hedefe uzak değiliz. Halkımız hizmetlerden memnun olduğu için hizmete devam diyecek." dedi.

Tanrıverdi, seçimlerde ilk kez oy kullanacak genç seçmenlerin sorumluluklarının bilincinde olduklarını belirterek, "Gençler hizmetleri kıyas edebilecek durumdadır. Genç seçmenlerin AK Parti'yi pozitif değerlendireceğini düşünüyorum." dedi.

"DEFOLU ADAYLAR OLMAZ"

Tanrıverdi, yerel seçimlere yönelik çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini belirterek, mevcut belediye başkanları için performans değerlendirmesi genel yardımcılarının başkanlığında oluşan 12 heyet tarafından yapılacağını söyledi. Tanrıverdi, adayların belirlenmesi için teşkilatlarda temayül yoklaması yapacaklarını, anketler yoluyla halkın nabzını tuttuklarını söyledi. Teşkilat yoklaması için tarihin belli olmadığını kaydeden Tanrıverdi, belediye başkan aday adaylarını bir genel başkan yardımcısının başkanlığındaki komisyonlar tarafından mülakata alınacaklarını ve burada da bir değerlendirme yapılacağını kaydetti.

Tanrıverdi, belediye başkanı adaylığı konusunda defosu bulunan adaylara kesinlikle çalışmalarının mümkün olmadığına dikkat çekerek şöyle konuştu: "AK Parti kentini düşünen insanlarla çalışan bir partidir, kendini düşünen insanlar çalışamaz. Defosu olanlarda çalışmaz. Mevcutlar içinde geçerli. Bu dönem için geçerlidir. AK Parti ismi ile müsemma bir partidir. Adaletle bu işleri yapar. Eşitlik ilkesi doğrultusunda yapar. Bu süzgeç içerisinde adaylarımızı tespit etmiş olacağız."

KADINLARIN ORANI YÜZDE 25'İ YAKALAYACAK

Seçimlerde kadın adayların oranını yüzde 25 civarında olmasını beklediklerini ifade eden Tanrıverdi, şunları söyledi: "Kadın arkadaşlarımızın bu seçimlerde yer almalarını arzu ediyoruz. Kota, kontenjan gibi usuller kadın sayısını yükseltmek istemiyoruz. Ehliyet ve liyakati dikkate alacağız. Sanıyorum sayı artacak. Yerel yönetimler akademisine müracaat edenlerin yüzde 25'i bayan arkadaşımız. 12 bin kişi Türkiye genelinde müracaat etti. 9 bini sertifika aldı. 9 binin yüzde 25'i kadınlardan oluşuyor. Yüzde 25 aşağı düşmeyecek gibi."

cihan

 



Bu haber 515 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,120 µs