Sav'ın dokunulmazlığı kalksın | " /> Sav'ın dokunulmazlığı kalksın | "/>

En Sıcak Konular

Savcılık: Sav'ın dokunulmazlığı kalksın

28 Kasım 2008 12:36 tsi
Savcılık: Sav'ın dokunulmazlığı kalksın 
Elmadağ Cumhuriyet Savcılığı, Hz. Muhammet ile ilgili sözleri nedeniyle CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın dokunulmazlığının kaldırılmasını istedi.

Vatandaşların suç duyurusu üzerine inceleme başlatan Elmadağ Cumhuriyet Savcılığı, Sav'ın dokunulmazlığının kaldırılması talebini içeren fezlekeyi Meclis'e ulaştırılmak üzere Adalet Bakanlığı'na gönderdi. 
 
Hazırlanan fezlekede, ''Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama'' ile suçlanan Önder Sav'ın halkın dini değerlerini aşağıladığı, bu sözlerinin kamu barışını bozmaya yönelik olduğu dile getirildi.

17 Mayıs 2008 günü CHP'nin Elmadağ ilçe teşkilatlarını ziyaret eden CHP Genel Sekreteri Sav, CHP'li Elmadağ Belediye Başkanı Ömer Ağa Kurt'un odasında kendisine hacca gitme isteğini anlatan partili Mustafa Ünal ile hac ve Peypamberimiz hakkında söylediği sözler tartışma konusu olmuştu. Ünal'ın hacca gitme isteğine ''Boş ver Araplara para kaptırma'' diyerek karşılık veren Sav, yine partilinin yaşının ilerlediğini ima ederek, ''Bir ayağım çukurda'' demesine karşı ''Bakarsın Muhammet seni bırakmaz, sen yine şey yapma elinden tutar seni göndermez.'' sözleri kamuoyunda büyük tepki çekmiş, eleştiri konusu olmuştu.

Önder Sav'ın Elmadağ'da yaptığı ''Hac ve Hz. Muhammed'' hakkındaki alaycı konuşmalarının CİHAN tarafından haber olarak servis edilmesi üzerine yurdun değişik bölgelerinden pek çok vatandaş Sav hakkında ''Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ediyor, dini değerlerimizi alaya alıyor'' deyerek suç duyurusunda bulundu. İstanbul, Ankara, Batman, Erzurum, Eskişehir, Zonguldak, Balıkesir başta olmak üzere 12 vatandaşın Sav hakkındaki suç duyurusunu dikkate alan Elmadağ Savcılığı, medyada çıkan materyalleri de toplayarak müştekilerin ifadeleri doğrultusunda bir fezleke hazırladı.

Sav hakkında hazırlanan fezlekede şu unsurlar yer aldı: ''Halen CHP'de Genel Sekreter ve Ankara Milletvekili olarak görev yapan şüphelinin 17.05.2008 tarihinde Elmadağ Belediye Başkanlığı'nın düzenlediği bir toplantıya iştirak etmek amacıyla Elmadağ İlçesi'ne geldiği, şüphelinin Elmadağ Belediye Başkanlığı binasında, Belediye Başkanı'nın makam odasında bulunduğu sırada, partili olan tanık Mustafa Ünal'ın, şüphelinin yanına giderek hacca gitmek düşüncesinde olduğunu beyan etmesi üzerine şüphelinin "Boş ver, Araplara para kaptırma" dediği; tanık Mustafa Ünal'ın "bir ayağım çukurda" demesi üzerine; şüphelinin "bakarsın Muhammet seni bırakmaz, sen yine şey yapma elinden tutar seni geri göndermez" dediği; şüphelinin beyanlarının, kameraların çekimde olması nedeniyle kaydedildiği ve yurt genelinde yayın yapan televizyon ve gazetelerde yayınlandığı, şüphelinin sözlerinden haberdar olan müştekilerin, yurdun değişik İl ve İlçelerindeki Cumhuriyet Başsavcılıklarına müracaat ederek şüpheli hakkında şikayetçi oldukları, şüphelinin, halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağıladığı ve konuşmalarının kamu barışını bozmaya elverişli olduğu anlaşılmıştır''

Fezlekede Sav'ın milletvekili dokunulmazlığının bulunduğu hatırlatılarak, ''Seçimden önce veya sonra bir suç işlediği ileri sürülen bir milletvekili, Meclisin kararı olmadıkça tutulamaz, sorguya çekilemez, tutuklanamaz ve yargılanamaz.'' hükmü hatırlatıldı. Fezlekede, ''Milletvekili hakkında soruşturma ve kovuşturma, Meclis'in yeniden dokunulmazlığını kaldırmasına bağlıdır.'' uyarısı yapıldı. Bu hatırlatmaların ardından Sav'ın yargılanabilmesi için hazırlanan dokunulmazlığının kaldırılmasına yönelik fezleke, TBMM'ye ulaştırılması için Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'ne gönderildi.

BBP, SAV'IN PEŞİNİ BIRAKMIYOR

Sav hakkında suç duyurusunda bulunan kişilerden biri de BBP Ankara İl Başkanı Hasan Hüseyin Bozok. BBP İl Başkanı, CHP Genel Sekreteri'nin Hac ve peygamber hakkında söylediği sözlerin toplumu yaraladığını ve bunların yargı önünde hesabının sorulması gerektiğini dile getirdi. BBP üyesi Necmi Ketenci ve Mücahit Aktepe de kamuoyundan özür dahi dilemeyen Sav'ın yargı önünde hesap vermesini istediler. BBP Ankara Hukuk Komisyonu üyesi Gökhan Pirinçci ise Sav'ın sözlerinin suç teşkil ettiğini bu nedenle savcılığa başvurduklarını aktardı.

cihan



Bu haber 296 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,540 µs