En Sıcak Konular

Hükümet'in en başarılı olduğu icraat

28 Kasım 2008 12:10 tsi
Dicle Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü'nce düzenlenen ankette sosyoloji bölümü öğrencilerince bin 450 seçmene çeşitli sorular soruldu.


Dicle Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü tarafından düzenlenen ''Diyarbakır'da Seçmenlerin Eğilimi'' anketinde, katılımcıların büyük çoğunluğunun Hükümetin sağlık ve sosyal güvenlik politikalarından memnun olduğu belirlendi.

Anket ile ilgili olarak AA muhabirine açıklamalarda bulunan Dicle Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mazhar Bağlı, amaçlarının seçmenlerin eğilimlerini belirlemek ve anketin sonuçlarına göre sosyolojik çalışmalar için veri elde etmek olduğunu ifade etti. Bağlı, 16 sorudan oluşan anketi, Diyarbakır il merkezi ile büyükşehir belediyesi sınırlarında bulunan köyler de dahil olmak üzere tüm semtlerde her yaş, meslek ve eğitim düzeyindeki seçmene uyguladıklarını vurguladı.

Mazhar Bağlı, şöyle konuştu:


''Seçmenlere Türkiye'nin temel sorununun ne olduğunu sorduk. Ankete katılanların yüzde 10'u ekonomi ve işsizlik, yüzde 16'sı ekonomi ve Kürt sorunu, yüzde 8'i ekonomi ile Kürt sorunu ve eğitim, yüzde 12'si ise ekonomi, işsizlik ve Kürt sorunu dedi. Diyarbakır'ın en önemli sorunu ne sorusuna da ankete katılanların yüzde 26'sı işsizlik, yüzde 13'ü altyapı ve temizlik, yüzde 11'i Diyarbakır'ın sahipsiz olduğunu, yüzde 18'i işsizlik demokrasi ve insan hakları olduğunu söyledi.

Hükümetin hangi politikalarından memnunsunuz sorusuna da ankete katılanların yüzde 26'sı 'sağlık ve sosyal güvenlik politikalarını beğeniyorum' dedi. Bu araştırma kent geneline yaygınlaştırılsaydı sağlık politikalarını beğenenlerin oranı çok daha fazla da çıkabilirdi. Hükümetin ekonomi politikalarını beğeniyorum diyenlerin oranı yüzde 8. Tarım politikalarını beğenenlerin oranı ise yüzde 0.8.''

Bağlı, ankette yer alan bir diğer sorunun da seçmenin belediye başkanında aradığı özelliklere ilişkin olduğunu, katılımcıların yüzde 25'inin sözünde duran ve tecrübeli bir belediye başkanı istediğini bildirdi.

Seçmenin tercihinde dürüstlüğe ve eğitime çok önem verdiğini belirten Bağlı, bu özelliklerin Diyarbakır seçmeni için önemli bir kriter olduğunu kaydetti. Bağlı, ''Görüştüğümüz kişilerin parti öncesinde adaya oy verdiğini tespit ettik. Yani istedikleri aday hangi partiden olursa olsun önemli değil seçmen için'' dedi.

AA




Bu haber 440 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,055 µs