İki | " /> İki | "/>

En Sıcak Konular

Gece Yarısı Ekspresi İki

28 Kasım 2008 11:18 tsi
Gece Yarısı Ekspresi İki Hürriyet gazetesi ve yayın yönetmeninin Almanya'daki en büyük destekçisi Bild'in dizi haline getirerek yayınladığı Marco hikayesi, "Gece Yarısı Ekspresi" filmini aratacağa benziyor.

Antalya'da 13 Yaşındaki İngiliz Charlotte M.'yi taciz ettiği gerekcesiyle tutuksuz yargılanan Marco W., taciz olayını ve Türkye'de tutuklu kaldığı 8 ayı konu alan kitabının tanıtımını yaptı. Cezaevinde kaldığı günleri 'Gece yarısı ekspresi' filmini andıran biçimde değerlendiren Marco, kitabında İngiliz kızı taciz etmediğini ve 'tertemiz bir kalbi' olduğunu savundu. Serbest bırakıldıktan sonra Almanya'ya dönüşü canlı yayınlanan Marco, dönüş hikayesini de 1 milyon avro karşılığı bir Alman kanalına sattıktan sonra bedeli açıklanmayan bir miktar karşılığında da bu kez Türkiye'deki günleri bir yayınevine sattı. Hürriyet gazetesi yakınlığı ile tanınan Alman Bild gazetesi de yine açıklanmayan bir rakam karşılığında kitabı dizi haline getirerek yayınlamaya başladı.

BİLD SERVİS EDİYOR

Ertuğrul Özkök'e yakınlığı ile tanınan Kai Diekmann'ın Genel Yayın Yönetmenliğini yaptığı Bild gazetesinde dizi olarak yayımlanmaya başlanan kitapta, otel odasında yaşanan taciz olayı anlatılıyor. Gazete dizinin ikinci bölümünü duyururken de, 'Yanımdaki tutuklular nasıl işkence gördü ve törerize edildi?', 'İki haftada bir nasıl içeriye uyuşturucu girdi ve bir tutuklu neredeyse işkenceden ölüyordu', başlıklarına yer verdi. Marco W. 15 Aralık 2007'de tutuksuz yargılanmak üzere salıverilmiş ve aynı gün Alman TV kanalı RTL'nin kiraladığı özel uçakla 'gizli' olarak ülkesine dönmüştü.

Ortak kitap: Süper Dostlar

Türkiye'nin onur konuğu olduğu Frankfurt Kitap Fuarı'nda Hürriyet ve Alman Bild gazetelerinin ortaklaşa çalışması “Süper Dostlar” adlı kitabın tanıtımı yapılmıştı. Ertuğrul Özkök, Cem Özdemir ve Kai Diekmann kitabın tanıtım etkinliğine katılmıştı. Özel olarak hazırlanan proje kitap, Türk ve Alman yazarların iki toplum arasındaki ilişkiler üzerine yazılarından oluşuyordu. Şu an merakla beklenen ise tacizle suçlanan birinin, para karşılığı Türkiye'yi karalama kampanyasının içinde yer almasına 'Süper Dostlar'ın nasıl bir tavır takınacağı.

Marco döktürdü

Birinci sayfasında 'Marco döktürdü' manşetiyle çıkan Bild, iç sayfalarında yer alan yazı dizisinde, adı 'Carolina' olarak değiştirilen İngiliz kızı Charlotte M. ile yaşadıklarını anlatırken, İngiliz kızının kendisini bir otel odasında 'baştan çıkarttığını' iddia ediyor. Marco W.'nin Hamburg kentinde bulunan “Kinderbuch Verlag” adlı yayınevi tarafından yayımlanan kitap, “Marco W.-Türk Cezaevindeki 247 Günüm” adını taşıyor.

Skandal kitap Avukatı çıldırttı

'Marco W.-Türk Cezaevindeki 247 Günüm' kitabınına büyük tepki gösteren Marco'nun avukatı Matthias Waldraff, artık Marco'yu savunamayacağını duyurarak davadan çekildi. Waldraff, taciz davasının henüz sonlanmadığını ve Nisan'da yeni bir duruşma olacağını hatırlatarak, 'Devam eden bir davada, dava konusu ile ilgili ayrıntıların yer aldığı bir kitabın yayınlanması davaya ve savunmama zarar verecek. Bu şartlar altında sanığı savunmam mümkün olmayacak' diye konuştu.

Yeni Şafak



Bu haber 277 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,725 µs