En Sıcak Konular

TBMM'de Toptan ikramiye

28 Kasım 2008 10:11 tsi
TBMM Başkanı Köksal Toptan, önce zam verdi şimdi de Arınç döneminde dağıtılmayan ve personelin beklediği banka promosyon paralarını Yılbaşı ikramiyesi gibi dağıtıyor.

TBMM Başkanı Köksal Toptan’dan TBMM Personeline arka arkaya müjde. Geçen hafta ilk kez internethaber’in duyurduğu; seyyanen zammın arkasında bu kez de TBMM personelinin banka promosyonundan alması gereken ancak bir süredir TBMM bünyesinde tutulan 700 bin YTL’ye yakın para, yılbaşı ikramiyesi gibi dağıtılacak.

700 BİN YTL 5.500’E BÖLÜNECEK
Toptan yaptığı açıklamada; “Personelime ikinci bir müjdem var” dedi ve şunları söyledi:

“Bankada 600 bin YTL birikmiş para var. Bu faizi ile 700 bin YTL’yi bulmuştur şu ana kadar. Bu para personelin hakkı. Çünkü, banka promosyonu olarak alınmış. Daha önceki yıllarda bu tür verilmesi gereken promosyon personele dağıtılmamış ve başka amaçlarla kullanılmış. Ama bana göre bu benim personelimin parası ve ben dağıtmaya karar verdim. Zammı yeni aldılar. Şimdi dağıtırsam bayramda hepsini tüketirler. Oysa bayram için farklarını aldı personel. Bu nedenle bayram öncesi değil bayram sonrasında dağıtım, bir nevi yılbaşı ikramiyesi yapacağım” dedi.

ARINÇ ARAÇ ALDI
TBMM’nin 5 bin 500 civarındaki personelinin maaşlarının yatırıldığı banka seçimi ile; bankanın verdiği promosyon önceki yıllarda özellikle Bülent Arınç döneminde dağıtılmadı. Bankanın verdiği bu promosyon parası, araç alımı ve yeni bina yapımında kullanıldı. Personel kendi hakkı olan bu paranın diğer devlet kurumlarında olduğu gibi kendilerine dağıtılmasını talep etti ancak Arınç bu istekleri kabul etmedi. Para TBMM’nin araç ve inşaatında kullanıldı.

TOPTAN DAĞITIYOR
TBMM Başkanı Köksal Toptan göreve seçildikten sonra bu durumun kendisine aktarılması üzerine bu uygulamadan vazgeçilmesi ve tüm diğer kamu kurumlarında uygulandığı gibi promosyon paralarının çalışanlara dağıtılması talimatını verdi. Ancak bu güne kadar ödeme yapılmadı. Geçen yıl promosyon paralarını küçük bir miktarını alabilen TBMM personeli bu yılın sonuna gelinmesine karşın bu paraları alamadı. Ancak TBMM Başkanı Toptan, müjdeyi yine internethaber aracılıyla verdi. Toptan, “Bayram sonrası paralarını alacaklar. Bu benim onlara yılbaşı armağanım olsun” dedi.




Bu haber 565 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,641 µs