En Sıcak Konular

Kurtulmuş SP'yi anamuhalefet yaptı

28 Kasım 2008 08:47 tsi
SP lideri Kurtulmuş, yaptıkları büyük kongrenin etkinliğini vurgularken anamuhalefetle ilgili yeni bir tanımda bulundu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, gerçekleştirdikleri büyük kongrenin çok etkili olduğunu belirterek, ''26 Ekim 2008'den sonra Türkiye'nin ana muhalefet partisi Saadet Partisi olmuştur'' dedi.

Kurtulmuş, partisinin Ümraniye İlçe Teşkilatının, Haldun Alagaş Spor Salonunda düzenlediği aday tanıtım toplantısına katıldı.

Burada konuşan Kurtulmuş, Saadet Partisinin 3. büyük atılımını gerçekleştirmek üzere olduğunu ifade ederek, 26 Ekim 2008'deki büyük kongrenin çok etkili olduğunu söyledi.

Saadet Partisinin, kuruluşundan itibaren bugüne kadar ısrarla fikrinden vazgeçmediğini dile getiren Kurtulmuş, şunları kaydetti:

''Dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir siyasi parti, bu şekilde zor şartlar altında, değil büyük salon partileri düzenlemek, tabelasını asarak partisinin kapısını açık tutamazdı. Bu, Saadet Partililere nasip olmuştur. 26 Ekim 2008'den sonra Türkiye'nin ana muhalefet partisi Saadet Partisi olmuştur.''

Dünyada yaşanan ekonomik krize işaret eden Kurtulmuş, ''Ne yazık ki hükümetin kriz algılaması, sanki hiçbir şey olmuyormuş gibi. Sayın Başbakan, 'Hamd olsun, kriz bizi teğet geçer' diyor, ama önce atını sağlam kazığa bağlayacaksın. 'Türkiye'de kriz yok' diyenler, faiz oranlarına bir baksın. Daha krizin adı gelmeden faiz oranları 2 katına çıkmış'' şeklinde konuştu.

Kurtulmuş, Türkiye'de daha önce, eşi başörtülü olan birinin cumhurbaşkanı olup olmayacağının tartışıldığını ifade ederek, ''Ama buna 'olmaz' diyen sayın Baykal, şimdi partisinde çarşaflı hanımefendilere rozet takıyor'' dedi.

Bunu takdirle karşıladığını dile getiren Kurtulmuş, ancak Deniz Baykal'dan aynı hassasiyeti bundan sonrası için de beklediklerini kaydetti.

Kurtulmuş, konuşmasının sonunda, Şile'den Mehmet Belen, Beykoz'dan Salih Birinci, Üsküdar'dan Yılmaz Bayat ve Ümraniye'den Mehmet Bingöl'ü, 29 Mart 2009'daki yerel seçimlerde partisinin adayları olarak açıkladı.

Numan Kurtulmuş, sahneye çağırdığı adaylarla birlikte partilileri selamladı.

aa



Bu haber 463 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,839 µs