En Sıcak Konular

60 öğrenci facianın eşiğinden döndü

27 Kasım 2008 21:25 tsi
Küçükçekmece'de içinde 60 öğrencinin bulunduğu servis otobüsü, freni patlayınca önce 3 araca çarptı sonra tren yolundaki korkuluk duvarına çarptı.

Küçükçekmece'de içinde 60 öğrencinin bulunduğu servis otobüsü freni patlayınca önce park halindeki 3 araca, daha sonra tren yolundaki korkuluk duvarına çarptı. Kazada ölen yada yaralanan olmazken, servis sürücüsü olay yerinden kaçtı.

Küçükçekmece İmaret Caddesi'nde saat 18.00 sıralarında meydana gelen kazada, tadilatta olan Remzi Yurtsever İlköğretim Okulu öğrencilerinin geçici olarak eğitimlerini sürdürdükleri Behiye Pars İlköğretim Okulu'ndan 60 öğrenciyi alan servis otobüsü, bazı öğrencileri indireceği sırada frenleri boşaldı. Yokuş aşağı büyük bir hızla giden 34 JED 09 plakalı otobüs park halindeki 3 araca çarptı. Daha sonra tren yolu duvarını da kıran otobüs, tren yolunda askıda kalarak durabildi.

Görgü tanıkları ve çocuklarını almak için tadilatta olan Remzi Yurtsever İlköğretim Okulu'nun önünde bekleyen veliler de duramayan otobüsün peşinden koşturmaya başladılar. Otobüsün durmasıyla birlikte çocuklarını alan veliler, uzun süre olayın şokunu yaşadılar.

Görgü tanığı olan ve kızı otobüste bulunan Behzat Torgaç, "Kızım 4. sınıfa gidiyor. Kaza yapan otobüste bulunuyordu. Biz okulun önünde her akşam servisi bekler ve çocuklarımızı alırdık. Ancak bu sefer otobüs duramadı. Büyük bir hızla yanımızdan geçerek, önce park halindeki otomobillere ardından da tren yolu duvarına çarptı. Allah'ımıza şükürler olsun ki çocuklarımızın burnu bile kanamadı" diye konuştu.

"KAZA YAPAN SÜRÜCÜ KAÇTI"
Görgü tanıkları, ismi öğrenilemeyen servis şoförünün araçtan inerek, "Su içmeye gidiyorum. Çok korktum" diyerek olay yerinden kaçtığını öne sürdüler.
Mahalle sakinleri ise, kazadan 5 dakika önce yolcu treninin geçtiğini belirterek, "Eğer otobüs araçlara çarpıp yavaşlamamış olsa veya 5 dakika önce aynı hızla tren yoluna girebilir ve facia olabilirdi" diye konuştular.

aa



Bu haber 581 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,433 µs