En Sıcak Konular

'Okyanus' dalga dalga...

27 Kasım 2008 19:01 tsi
'Okyanus' dalga dalga... Konya polisinin Okyanus Şirketler Grubu'na yönelik düzenlediği 'Final' operasyonunun 4. dalgası kapsamında 7 ilde 120 kamu görevlisinin ifadesine başvuruldu... Suçlama ve iddialar muhtelif, suçlananlar da bir o kadar çeşitli: ADD Başkanı'ndan Rektör'

Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin 2 yıl süren teknik takip ve istihbarat çalışmasının ardından düzenlediği Final adlı operasyonun 4. dalgası bugün geldi. Daha önce gruba yönelik üç operasyon yapan polis, bu kez kamu görevlilerini içine alan bir çalışma başlattı.

Sabahtan itibaren Kahramanmaraş'ta 10, Afyonkarahisar'da 20, Kütahya'da 5, Karaman'da 20, Nevşehir'de 2, Eskişehir'de 10, Konya'da ise 53 olmak üzere kamu kurum ve kuruluşunda çalışan toplam 120 kişinin 'davet' usulüyle ifadesine başvuruldu.

Kaçakçılık Şubesi'nde ifade veren şüpheliler, daha sonra 'kaçma ihtimalleri olmaması' nedeniyle serbest bırakıldı.

120 şüphelinin büyük çoğunluğunun Okyanus Şirketler Grubu'nun aldığı ihalelerin komisyonlarında görevli memurlar olduğu öğrenilirken, ifadesi alınanlar arasında il sağlık müdürü, hastane başhekimi ve doktorların da bulunduğu bildirildi.

Final operasyonunda elde edilen bulgular ışığında yaklaşık 119 ihaleye fesat karıştırıldığı iddia ediliyor. 26 sanığın 2006-2008 yılları arasında ihale yolsuzluklarından kazandığı öne sürülen toplam 141 tapulu konuta, 59 araca, 36 şirketin hisselerine ve 74 milyon YTL paraya tedbir konulduğu öğrenildi.

Örgüt yöneticiliği yaptığı, ihaleye fesat karıştırılmasına göz yumduğu iddia edilen ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan'ın ise İstanbul'daki villası ile Konya'daki lojmanında bulunan para hakkında da tedbir kararı alındığı bildirildi.

Ayrıca operasyon kapsamında gözaltına alındıktan sonra kalp spazmı geçirdiği için çalıştığı hastaneye kaldırılan Konya Numune Hastanesi Başhekimi Op. Dr. R.S'nin, alınan rapordan 4 gün sonra taburcu edildiği öğrenildi.

Okyanus Grubu'na yönelik ilk operasyon bu yılın nisan ayında yapılmıştı. Polis, operasyon kapsamında Meram Tıp Fakültesi'nde de arama yaparak, bilgisayarları incelemek üzere almıştı. Gruba yönelik 'Final' adı verilen ikinci operasyon ise eylül ayında yapıldı. 47 kişinin gözaltına alındığı operasyonda Okyanus Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Nusret Argun, eski SGK Başmüfettişi ve Atatürkçü Düşünce Derneği Konya Şube Başkanı Arif Aytürk ile Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Başmüdürü Mustafa Mete'nin de bulunduğu 21 kişi, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanmıştı. 'Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, suç örgütünü yönetmek, ihaleye fesat karıştırmak' gibi suçlardan tutuklanan ADD Başkanı Arif Aytürk'ün para karşılığında rakip firmalarla ilgili bilgileri Okyanus Grubu'na sızdırdığı ortaya çıkmıştı.

Konya ile birlikte 8 ilde eş zamanlı olarak 17 Kasım'da düzenlenen 3. dalga operasyonda ise çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, yönetmek ve ihaleye fesat karıştırmakla suçlanan 34 kişi gözaltına alınmıştı.

Adana'da mahkemeye çıkarılan ve aralarında Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan'ın da bulunduğu 30 kişiden 17'si tutuklanmıştı.

cihan



Bu haber 553 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    29,832 µs