Şener kimin tayin işini halletmiş? | " /> Şener kimin tayin işini halletmiş? | "/>

En Sıcak Konular

Şener kimin tayin işini halletmiş?

27 Kasım 2008 18:30 tsi
Şener kimin tayin işini halletmiş? Ergenekon'un bugünkü duruşmasında yine ilginç gelişmeler vardı. Sorgu ve ifadelerde adı sıkça zikredilen bir isim vardı: Abdüllatif Şener. Sanıklardan biri hayli coşkuluydu; Ergenekon aşkına şair olmuştu. Perinçek'in gündeminde ise Eymür vardı. Duruşmad

Kuvva-i Milliye Derneği Genel Başkanı Bekir Öztürk, Ergenekon iddianamesinde yer alan ve kendisinin tayin işini ayarladığı iddia edilen kişinin AK Parti'den istifa eden Abdüllatif Şener olduğunu söyledi. Öztürk, derneği kurma aşamasında Güler Kömürcü'nün yardım almasını tavsiye ettiği kişinin de Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün olduğunu açıkladı. Öztürk, "Kömürcü Aygün'den aidat ödenmesi konusunda da yardım alabileceğimizi söylemişti." ifadesini kullandı. Ergenekon sanıklarından İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de, medyada yer alan Tuncay Güney'in MIT mensubu olduğu yönündeki haberleri hatırlatarak, konunun MİT'e sorulmasını istedi. 

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden Ergenekon duruşmasının öğleden sonraki oturumuna tutuklu sanık Bekir Öztürk'ün savunmasıyla devam edildi. 10 sayfalık yazılı savunmasını okuyan Bekir Öztürk, ardından 19 dizeden oluşan "Ergenekon Destanı" isimli kendi yazdığı şiiri okudu.

Daha sonra Öztürk'ün çapraz sorgusuna geçildi. Mahkeme Başkanı Köksal Şengün'ün Öztürk'ün gözaltında, savcılıkta ve mahkemede verdiği ifadeleri okumasının ardından Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel sorularını iletti. Savcı Pekgüzel'in soruları üzerine Öztürk, 'Boğazlıyan Kaymakamı'nı Anma' konulu toplantıya 2006 yılında katıldığını belirterek, "Hukukçular Birliği'nin internet sitesi ile ilgili bir yardımım oldu. Bu vesile ile kendileriyle tanıştım. Daha önceden bilsem bu toplantılara yine katılırdım." cevabını verdi.

Sanık Güler Kömürcü'nün kurulma aşamasında derneğe yer tahsisi için görüşmesini tavsiye ettiği Sinan isimli kişinin, Sinan Aygün olduğunu açıklayan Öztürk, "Aidat ödenmesi konusunda da yardım alabileceğimizi söylemişti." diye konuştu.

Savcı'nın "Tayininiz konusunda Abdüllatif Bey'in ismi geçiyor. Kimdir bu kişi cevap vermek istiyor musunuz?" sorusuna Öztürk, "Açıklayayım; muhtemelen AKP sormanızı istiyordur. Bu kişi Abdüllatif Şener'dir ve benim hemşerimdir." cevabını verdi.

Cumhuriyet Savcısı Nihat Taşkın da, derneğe ait www.kuvva-imilliye.net adresli internet sitesine gönderilen yurt dışı kaynaklı maillerden örnek verdi. Bir mailde yer alan 'Nasıl yardımcı olabiliriz, yapabileceğimiz bir yardım var mı? Gerekirse bu mücadele uğruna canımı verebilirim. Saha adamıyım.' Sözlerini okuyan Taşkın, yine aynı şahsın gençlerden oluşan bir hücre evinin kurulması konusunda destek verebileceğini söylediğini hatırlattı. Bu mailden haberinin olup olmadığı sorulan Öztürk, "Derneğe 20 binin üzerinde başvuru yapıldı. 'Dernek felsefesine uymayan mailleri asla okumayın ve cevap vermeyin' diye talimat verdim. Bizim gibi bakmayanlarla çalışmayız." şeklinde cevap verdi.

Savcı Taşkın, Tuğrul Dernek isimli mail sahibinin dernek toplantısına çağrılıp çağrılmadığını sorduğunda Öztürk, "Belki bakışını değiştirip, topluma kazandırabilir miyiz? diye çağırdık." açıklamasını yaptı.

Üye hâkim Hasan Hüseyin Öz ise, digital inceleme sırasında Alparslan Aslan'a cevabi bir mail yazıldığının tespit edildiğini belirterek bu konuyla ilgili açıklama yapmasını istedi. Öztürk ise, "O mailin gönderildiği tarihte bahsettiğiniz Alparslan Aslan cezaevindeydi. Bu sadece bir isim benzerliği." diye konuştu.

Çapraz sorgulamanın ardından taleplere geçildi. Tutuklu sanık Doğu Perinçek gazetelerde yer alan Tuncay Güney'in bir dönem MİT elemanı olduğuna ilişkin belgeyle ilgili "Bir savcılığın mahkemesine gazete üzerinden cevap verdiğini ilk kez görüyoruz."diye konuştu.

Tuncay Güney'in MİT'in yaptığı yazılı açıklamada şüpheli faaliyetlerinin bulunduğunun belirtildiğini söyleyen Perinçek, bununla da Güney'in Mehmet Eymür güdümünde bir CIA tertibinde kullanıldığının saptandığını iddia etti. Perinçek, Tuncay Güney'e 4 Şubat 1999'da 10 yıllık ABD vizesi verilmesinin de bunun ispatı olduğunu öne sürdü.

Sanık Vedat Yenerer'in avukatı Vural Ergül ise, daha önce de gazetecilik yapması nedeniyle Tuncay Güney hakkında basında yer alan belgenin basına sızdırıldığını önceden bildiğini ileri sürdü.

Öte yandan, Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, Doğu Perinçek'in sorusu üzerine Cumhuriyet Savcılığı'ndan talep edilen Ergenekon örgüt şemasının mahkemeye ulaştığını söyledi.

Duruşmaya yarın devam edecek

Ergenekon davasının bugünkü oturumu sona erdi. Taleplerin değerlendirilmesinin ardından duruşma yarın saat 09:30'a ertelendi.

Sanıkların taleplerinin alınmasının ardından Mahkeme Heyeti oturuma karar için ara verdi. Kararları açıklayan Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, MİT tarafından daha önce Cumhuriyet Savcılığı'na gönderilen ve mahkeme tarafından savcılıktan talep edilen açık Ergenekon örgüt şemasında isimleri karalanmış kişiler hakkında herhangibir soruşturmanın devam edip etmediğinin sorulacağını söyledi. Şengün, gelen cevaba göre bu şemanın incelenip incelenmeyeceğinin değerlendirilmesine karar verildiğini dile getirdi.

Sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilirken, yarınki duruşma saat 09:30'da başlayacak.

cihan



Bu haber 878 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,809 µs