En Sıcak Konular

Ev alana otomobil bedava

27 Kasım 2008 16:47 tsi
Satışları kesilen gayrimenkul sektöründe promosyon çılgınlığı yaşanıyor. Ev alana yanında araba veriliyor. Dahası da var...

Krizi fırsata çevirmek isteyen inşaatçılar, durma noktasına gelen gayrimenkul pazarını hareketlendirmek için müşteriyi promosyonla tavlama yolunu seçti.

Ev alana otomobil, jip, beş yıldızlı otelde tatil, 10 bin YTL’lik hediye çeki ve hatta sitedeki sosyal tesislerin işletme gelirinden pay vermeyi taahhüt eden inşaat şirketleri, stoklarını eritip, nakit akışı sağlamanın yolunu böyle buldu.

Vatandaş söz konusu kampanyalarla bir yerine iki anahtar birden sahibi olurken, bu uygulama kan ağlayan otomotiv sektörüne de ilaç oldu! Fuara katılan firmalar, birbirinden cazip kampanyalarla müşteri çekmeye çalışırken, fiyat indirmek yerine yanında otomobil vererek, tüketiciyi algıda da ‘kârlı’ hissettirmeyi başarıyor.

İSTER MEGANE İSTER CIVIC

*Hasko İnşaat fuar süresince satacağı villaların yanında müşterilerine çekilişsiz birer otomobil verecek. Sarıyer’e bağlı Zekeriyaköy’de inşa edilen Yeşil Oba Konakları’ndan villa alan yatırımcılara Renault Megane, Toyota Corolla, Honda Civic ve Citroen marka otomobillerden hediye edilecek.

*Akkoyun İnşaat, Bodrum Yalıkavak’ta inşa ettiği Akrapol Deluxe evlerinden konut alana Hyundai otomobil veriyor. Kampanyada üç tip ev olduğu olduğu için otomobiller de farklılık gösteriyor. Örneğin, daire alana Hyundai İ-10, çift dublex alana Hyundai İ-30, villa alana ise Hyundai Tucson jip hediye edilecek. Konutlar 75 metrekare ile 253 metrekare arasında değişirken, fiyatları 216 bin ile 512 bin YTL arasında. İnşaatının yüzde 90’ı tamamlanan proje Mayıs 2009’da teslim edilecek. Akkoyun İnşaat yetkilisi Ünal Akkoyun, fuar süresince yapılacak satışlarda peşin ödemelerde yüzde 10 da indirim yapacaklarını söyledi.

PEŞİN ALANA NISSAN MICRA

* Beylikdüzü’nde yapımı süren Bulvar Evleri’nde 156 daire ve 30 dükkan bulunuyor. Firma peşin alımlarda müşterilerine Nissan Micra otomobil hediye ediyor. 1+1 dairelerin ortalama 160 bin YTL olduğu projede en büyük dairenin fiyatı 225-350 bin YTL arasında değişiyor. Firma ayrıca taksitli alımlarda 60 ay sıfır faizli kampanya başlattı.

*Antalya’da MSN Plus Home Construction, Lara’da denize 1 km mesafede inşa ettiği 6 bloktan oluşan 130 konutluk Fener Evleri’nden daire alana 20 bin YTL değerinde bir otomobil hediye edecek. Fener Evleri’nde fiyatlar metrekare bazında 700-1000 euro arasında değişiyor.

RIXOS’TA TATİL ÖDÜLÜ

*Türkiye’nin ilk ve tek sadece konut projeleri satış web portalı olan Kolay Ev Al (www.kolayeval.com), fuar boyunca web sitesinden ev alan herkese Bodrum Rixos Otel’de bir tatil hediye ediyor. Bünyesinde sadece inşaat firmalarının projelerini barındıran Kolay Ev Al’ın fuarda standı da var. Realist Expo yetkilileri bu sene fuarda 80’in üzerinde firmanın 400’ü aşkın projeyle yer aldığını, ziyaretçi sayısının 30 bini bulacağını belirtirken, Atılım Fuarcılık fuar ziyaretçileri arasında yapacağı çekilişle bir kişiye otomobil hediye edeceğini açıkladı.

IKEA’DAN HEDİYE ÇEKİ

*Fuara katılan firmalardan Optimus Yapı, Kurtköy’deki Balyamus Evleri’nden villa alan herkese fuar süresince İsveçli mobilya devi IKEA’dan 10 bin YTL’lik hediye çeki veriyor. Optimus Yapı tarafından Bayramoğlu’nda 7 bin 500 metrekare arazi üzerinde kurulu, yüzde 75’i yeşil alan ve sosyal donatılara ayrılan Balyanus Evleri’nde 235 metrekarelik 26 adet lüks villa yer alıyor.

SOSYAL TESİSLERE DE ORTAK OLABİLİRSİNİZ

Teknik Yapı’nın Kartal’daki Uplife Park projesinden daire alanlar, spor kompleksi ve ticaret alanlarında pay sahibi oluyor. Projede yer alan 600 metrekarelik ticaret alanı ile 480 metrekarelik spor tesisinden elde edilecek gelir, genel giderleri karşılamak ve aidatları azaltmak için kullanılacak. Buna göre söz konusu gelire ortak olan maliklerden 1+1 tipi dairede oturanların aidatı yaklaşık 70 YTL, 2+1 tipi dairede oturanların 100 YTL ve 3+1 tipi dairede oturanların ise 130 YTL civarında olması sağlanacak.

Uygulama ayrıca, yatırım amaçlı daire alanların düşük aidat nedeniyle daha kolay kiracı bulmalarına olanak sağlayacak. Uplife Park’tan daire alanların projede yer alan ticaret alanlarına ve spor kompleksinin gelirlerine ortak olacağını belirten Teknik Yapı Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, asıl amacın müşterilere uzun vadeli katma değer yaratmak olduğunun altını çizdi. Projede 1+1 daire fiyatları 129 bin YTL, 2+1 daire fiyatları 188 bin 700 YTL ve 3+1 daire fiyatları da 240 bin 900 YTL’den başlıyor. (Akşam)



Bu haber 719 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,686 µs