En Sıcak Konular

Bunu da Yargıtay'a götür Paşa!

27 Kasım 2008 16:02 tsi
Bunu da Yargıtay'a götür Paşa! Yargıtay'a güvendiğine işaret ederek önüne gelene hakaretler yağdıran Özbek, AKP'ye hakaretten ceza aldı. Bakalım bunu da Yargıtay'a götürecek mi?..

Emekli tümgeneral Osman Özbek, katıldığı bir televizyon programındaki sözleriyle AK Parti’nin “manevi şahsiyetine saldırıda bulunduğu” iddiasıyla hakkında açılan davada, 5 bin YTL manevi tazminat ödemeye mahkum oldu.
ADD tarafından düzenlenen bir etkinlikte Mehmet Ali Talat'a 'Talatopulos', eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'a 'Küçükanıt', Orhan Pamuk'a da "Şerefsiz" diyen Özbek, hakkında dava açılmasından korkmadığını söylemişti. Yargıtay'a güvendiğine işaret eden Özbek, "Bir konuda mahkeme beni haksız buldu. Ama Yargıtay 5'e karşı 0 oyla kararı bozdu." demişti.

Bakalım Osman Özbek, 5 bin YTL'lik mahkumiyetini de Yargıtay'a götürüp bozdurabilecek mi? Hep beraber göreceğiz...


Davanın dilekçesinde Özbek’in, “AKP iktidarı kurulduğundan beri, Silahlı Kuvvetleri terörde bile kullanmamak gibi bir satranç oynuyor, bir oyunun içinde...” şeklinde sözler sarf ettiği anımsatılmıştı.

Ankara 10. Asliye Hukuk Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasına, AK Parti’nin avukatı Muammer Cemaloğlu ile Özbek’in avukatı Bülent Erdoğan katıldı.

Avukat Cemaloğlu, tüm delillerin toplandığını belirterek, davanın kabul edilmesini talep etti. Avukat Erdoğan ise davanın reddine karar verilmesini istedi.

Yargıç Selahattin Şimşek, Osman Özbek’in, AK Parti’ye 5 bin YTL manevi tazminat ödemesine karar verdi.

Davanın dilekçesinde, Avrasya televizyonunda 1 Mart 2006 tarihinde yayımlanan Haber Maratonu adlı programa konuk olarak katılan Özbek’in konuşmasında, “AK Parti’nin şahsiyet haklarına tecavüz niteliğinde tamamen gerçek dışı ve fevkalade ağır hakaretlere yer verdiği” ileri sürülmüştü.

Dilekçede, Özbek’in, “AKP iktidarı kurulduğundan beri, Silahlı Kuvvetleri terörde bile kullanmamak gibi bir satranç oynuyor, bir oyunun içinde...” şeklinde sözler sarf ettiği anımsatılmıştı.

Bu ifadelerle AK Parti’nin “manevi şahsiyetine saldırıda bulunulduğu” iddia edilen dilekçede, Osman Özbek’ten, 20 bin YTL manevi tazminat talebinde bulunulmuştu.

İlgili haber;

Nasıl olsa Yargıtay arkamda



Bu haber 532 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,135 µs