En Sıcak Konular

YAŞ'ta neden atılan olmadı?

27 Kasım 2008 15:52 tsi
Vecdi Gönül, 'disiplinsizlikleri bulunduğu tespit edilmesine rağmen Yüksek Askeri Şura’da neden ihraç kararı çıkmadı' sorularına cevap verdi.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, disiplinsizlik teşkil eden tutum ve davranışlarda bulunduğu tespit edilmesine rağmen Yüksek Askeri Şura’da ihraç kararı alınmayan, ancak bu nedenle hakkında dava açılan personel bulunmadığını bildirdi. Gönül, “Disiplinsizlik teşkil eden tutum ve davranışları tespit edilen personelden, durumları Yüksek Askeri Şura’da görüşülmesi gerekli görülenlere yönelik işlemlerin tamamlanmaması nedeniyle Ağustos 2008 Yüksek Askeri Şura toplantısında ayırma kararı görüşülmemiştir” dedi.
Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek’in, bu yıl Yüksek Askeri Şura’dan ihraç kararı çıkmaması ve “Bunun nedeninin YAŞ kararlarının Ergenekon soruşturması ile ilişkilendirilmesinden çekinilmesi’ olduğu yönündeki iddialara ilişkin soru önergesini yanıtladı. Türk Silahlı Kuvvetleri’nde disiplinsiz davranışlarda bulunanlar hakkında gerekli soruşturmaların titizlikle ve ayrıntılı olarak yapıldığını ifade eden Gönül şunları söyledi:
“Yapılan inceleme ve soruşturmaların tekemmül etmesini müteakip, disiplinsiz faaliyette bulunduğu toplanan bilgi ve belgeler ile sabit olanlar hakkında yasal mevzuatta belirlenen ayırma usulleri kullanılarak, Türk Silahlı Kuvvetlerinden ilişikleri kesilmektedir. Yüksek Askeri Şura kararlarının alınması ile ilgili usul ve esaslar, ilgili yasal mevzuatta açık olarak belirlenmiştir. Yasal mevzuatta belirlenen esaslar haricindeki hiçbir hususun karar alma mekanizmasını etkilemesi mümkün değildir. Disiplinsizlik teşkil eden tutum ve davranışlarda bulunduğu tespit edilenlerin, yasal mevzuatta belirlenen ayırma usulleri kullanılarak, Türk Silahlı Kuvvetlerinden ilişikleri kesilmektedir. Bu kapsamda, disiplinsizlik teşkil eden tutum ve davranışlarda bulunduğu tespit edilmesine rağmen Yüksek Askeri Şura’da ihraç kararı alınmayan ancak bu nedenle hakkında dava açılan personel bulunmamaktadır.”
Disiplinsizlik teşkil eden tutum ve davranışları tespit edilen personelin TSK’dan ayrılmalarına ilişkin işlemlerin, mevzuat gereği sicil amirleri aracılığıyla Kuvvet Komutanlıkları tarafından başlatıldığını ve sürdürüldüğünü belirten Bakan Gönül, “Disiplinsizlikleri tespit edilen personelin durumlarının Yüksek Askeri Şura’da görüşülüp görüşülmeyeceğine, ancak haklarında Kuvvet Komutanlıkları tarafından teferruatlı olarak yapılan araştırma ve incelemelerin sonuçlanması ve ayırma dosyalarının tekemmül etmesi durumunda karar verilmektedir. Bu kapsamda disiplinsizlik teşkil eden tutum ve davranışları tespit edilen personelden, durumları Yüksek Askeri Şura’da görüşülmesi gerekli görülenlere yönelik işlemlerin tamamlanmaması nedeniyle Ağustos 2008 Yüksek Askeri Şura toplantısında ayırma kararı görüşülmemiştir.” dedi.

Bu haber 427 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,987 µs