nevi şahsına münhasır'dır! | " /> nevi şahsına münhasır'dır! | "/>

En Sıcak Konular

'AKP nevi şahsına münhasır'dır!

27 Kasım 2008 15:38 tsi
'AKP nevi şahsına münhasır'dır! Başbakan Erdoğan yerel seçimlerle ilgili açıklamalarda bulunurken, parti içi ihtilafın da varlığını kabul etti.

Başbakan Erdoğan, AKP Kadın Kolları Başkanlığı tarafından Bilkent Otel’de düzenlenen “Uluslararası İş’te Kadın Kongresiöne katıldı. Toplantıya Başbakanlık akreditasyon kartı iptal edilen Milliyet Gazetesi muhabiri Abdullah Karakuş gazetesi adına izlemek için geldi. Ancak Karakuş, toplantıya alınmadı.


"BAYRAKTAR’IN ADAYLIĞI SÖZ KONUSU MU?"


Erdoğan toplantıdan ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı. TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar’ın İstanbul Belediye Başkanlığı’na aday olup olmadığı sorusu üzerine Başbakan Erdoğan, "Böyle bir şey söz konusu değil. Arkadaşımız şu anda bulunduğu yerde görevine devam ediyor ve üstelik de bizim değerlendirmelerimiz diğer siyasi partilerdeki gibi değil. Ak Parti’nin kendi nevi şahsına münhasır, bu noktada aday tespit çalışmaları vardır" dedi.


Aday olmak isteyenlerin 1 Aralık’a kadar istifa etmeleri gerektiğini anımsatan Erdoğan, “Aday adayı olmak hiçbir zaman aday olma garantisi anlamına gelmez. Kimsenin böyle bir garantisi yoktur. Eğer birilerine söz verme yöntemi seçilirse bu da bir defa olayın demokratik olarak bir yarışı sürdürmeye engel olması gibi, parti içi ihtilafları da artırır. Hiç ihtilaf olmaz anlamında konuşmuyorum, en asgariye indirmek suretiyle söylüyorumö diye konuştu.

Erdoğan şöyle devam etti:

“Kısa bir süre içerisinde partimizde, önümüzdeki hafta cumartesi, pazar, yanılmıyorsam, temayül yoklamalarını büyük şehirlerde başlatacağız. Bu temayül yoklamalarından sonra şu anda bizde olan belediyelerimizde yola devam edeceğimiz arkadaşlarımıza ‘Sen artık adayımızsın, çalışmalarını aynı kararlılıkla devam ettir’ ama bu dönemde adayımız olamayacaksa bu arkadaşımıza da diyeceğiz ki ‘Artık sen seçime kadar çalışmaları sürdüreceksin ama seçimlerden sonra artık yeni bir isim, temayülden kim çıkıyorsa onunla bu yola devam edeceğiz. Sana da çok çok teşekkür ediyoruz’ diyeceğiz. Kimse, biliyorsunuz, bu makamlara geldiği zaman ilanihaye burada kalacak değil. Burada kamuoyu araştırmalarımız, bizim yöntemimizi ben sizlere söyleyeyim, biz temayül yoklamalarımızı il yönetimi, ilçe yönetimleri, bunun yanında belediye meclis üyeleri, il genel meclisi üyeleri, bütün bunların kanaatlerini almak suretiyle her ilde 81 komisyon oluşturuyoruz. 81 komisyon illere gidip bu temayülleri alacak ve bunun yanında o illerin milletvekili arkadaşlarımızla bunların değerlendirmelerini yapacağız. O değerlendirmelerden sonra MYK’da bu değerlendirmelere yapacağız ve bu değerlendirmelerin neticesinde de adaylarımızı belirleyeceğiz. Bu, büyük şehirlerde, illerde, ilçelerde, beldelerde aynı şekilde devam edecek."

“EKONOMİK PAKETİ PEYDERPEY UYGULAMAYA KOYDUK"

Başbakan Erdoğan, ekonomik paketin ne zaman açıklanacağı sorusu üzerine çalışmaların devam ettiği yanıtını verdi. Çalışmaları tam ve sağlıklı olarak neticelendirdikten sonra gerekli

açıklamaları yapacaklarını belirten Erdoğan, “Biz aslında peyderpey paketi uygulamaya koyduk. Varlıkların Türkiye’ye nakli ve içerdeki varlıkların bu noktada kayıt altına alınması hususları aslında paketin bir nevi adımıdır. Yani bir insan, bir girişimci kendi kayıt dışı varlıkları var da eğer bunu sermayesine bir güç olarak ilave etmiyor, sürekli olarak devletten böyle bir şey bekliyorsa tabii ki doğru bir şey değil. Onun için finans sektörüne de bazı davetlerimiz çağrılarımız oldu biliyorsunuz. Kredi çağırma gibi bazı yanlışların içine girmemeleri hususunda hep beraber taşın altına elimizi sokacağız ve en az zararla bu krizi atlatacağız" dedi.

Erdoğan, başka bir soru üzerine de “IMF ile görüşmeler henüz netleşmedi devam ediyorö diye konuştu.

“YALAN YANLIŞ HABER YAPANLAR"

“Yıllardır sizi takip eden muhabirlerin Başbakanlığa akreditasyonları iptal edildi. Bu konudaki görüşünüz nedir?" sorusunu üzerine Erdoğan şöyle dedi:
“Arkadaşlar, muhabirler yalan yanlış haber yapıyorsa akreditasyonları iptal edilebilir. O medya organı veya grubu bir başkasını göndersin. Yalan yanlış haber yapanlarla biz yola devam etmeyiz. Bizim ölçümüz o. Yalan yanlış haber yapmayacak.

Milliyet



Bu haber 485 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,485 µs