En Sıcak Konular

Sandıkta saç dökülür, saçın rengi görünür

27 Kasım 2008 15:42 tsi
Sandıkta saç dökülür, saçın rengi görünür Süleyman Demirel, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın çarşaflı kadınlara rozet takmasına yönelik tartışmaları değerlendirdi.

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın çarşaflı kadınlara rozet takmasına yönelik tartışmaların olmasının doğal olduğunu söyleyerek, “O tartışılıyor, o siyasi tartışmalardır ve epey de tartışılacak. Güzel olan şey tartışılabilmesidir. Siyasi işler hakkında kararı halk verir, sandık var” dedi.


DP Genel Başkanı Süleyman Soylu ve beraberindeki heyet ile 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’i Güniz Sokak’taki evinde ziyaret etti. Burada konuşan DP Genel Başkanı Soylu, 9. Olağan Kongrelerini başarı ile tamamladıklarını belirterek, Türkiye’nin siyaset arenasındaki alternatifi olmanın heyecanını duyduklarını söyledi. Türkiye’nin yarınlarına ciddi önerilerinin olduğunu ifade eden Soylu, yerel seçimlerde Demokrat Parti, Adalet Partisi ve DYP’nin geçmişten gelen ismini en iyi şekilde temsil edeceklerini ifade etti.

"TÜRKİYE SİYASETİ ZOR ŞARTLAR İÇİNDE"-

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ise Türkiye siyasetinin zor şartlar içinde olduğu bir dönemin yaşandığını ve Soylu’nun bu dönemde “büyük meşaleyi” taşıyacağını ifade ederek, “Başaracağınıza inanıyorum. Bu inanç ve güce sahipsiniz” dedi. DP, AP, DYP ve yeni DP’nin isimlerinin değişmesine karşın aynı misyonu üstlendiğini söyleyerek, “Bu misyona Türkiye’nin bu dönemde çok ihtiyacı var. Misyon Türkiye’nin tümünü kucaklayan ve geçmişine sahip çıkan geleceğine de güvenle bakan bir fikriyeti temsil ediyor” dedi.
Demirel, Türkiye’nin gelişen bir ülke olduğunu ve yokluktan bu günlere geldiğini vurgulayarak 20 yıl içinde Türkiye’nin gelişmişlik açısından ilk 10 ülke arasında gireceğine inandığını kaydetti.

“HER YİĞİDİN BİR YOĞURT YİYİŞİ VARDIR”-

Gazetecilerin, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın çarşaflı kadınlara rozet takmasıyla başlayan açılımını Demirel’in siyaset diline benzetmesi üzerine Demirel, “Siyasetin dili değil de üslubu söz konusudur. Bu güzel dilin nüansları var ve nasıl kullanacağınız şartlara bağlı. Herkesin bir yoğurt yiyişi var” dedi.
Siyasette kimsenin acımasının olmadığını ve hakarete varmayacak şekilde siyasetçilerin birbirini eleştirdiğini anlatan Demirel, siyasetçilerin eleştirmediği bir siyaset sisteminin tek partili rejim olduğunu vurguladı. Demirel, “Dün dündür, bugün de bugündür, doğrudur. Çünkü bugünkü şartlar ile dünkü şartlar birbirinden farklıdır. Eğer siz dünün geçtiğinin farkında değilseniz ve bugün hala dünde yaşıyorsanız gerilerde kalmışsınızdır. Onun için kendi kendinizi bugüne ayarlayacaksınız. Dünde yaşanmaz bugünde yaşayacaksınız. Yarının da imkanlarından yararlanacaksınız. Sadece slogan dün dündür, bugün bugündür, yarın da yarındır. Bugün ile yarın arasındaki fırsatlardan iyi yararlanacaksınız. Sayın Baykal bir siyasi partinin genel başkanıdır, kendisi hesabını kitabını, düşüncesine göre kendi gördüğü istikamette yapar. Onun için benim şu anda söyleyecek bir şeyim olmaz” dedi.

-“SANDIKTA SAÇ DÖKÜLÜR SAÇIN RENGİ GÖRÜNÜR”-

Demirel, gazetecilerin CHP’nin yeni açılımının tartışıldığını hatırlatması üzerine ise, “O tartışılıyor, o siyasi tartışmadır ve epey de tartışılacak. Güzel olan şey tartışılabilmesidir. Siyasi işler hakkında kararı halk verir sandık var” dedi. Siyasetin de sadece sandıktan ibaret olmadığının altını çizen Demirel, ancak sandığın önemli bir netice ve bir özet olduğunu kaydetti. Demirel, “Onun için denir ki; saç kesilir, önüne dökülür herkes saçının rengini görür derler sandık açılınca. Bu sistem zaten halkın sağduyusuna ve yanılmayacağına yöneliktir. Herkes ne söyleyecekse söyleyecektir ve söylemelidir de. Ondan sonra halk hakemlik yapacak ve ülkenin istikametini belirleyecektir. Siyasi meseleler bugün tartışılır, yarın unutulur. Yarın başka bir şey tartışılır. Bu hayatiyettir” dedi.



Bu haber 384 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,173 µs