İsrail işgali! | " /> İsrail işgali! | "/>

En Sıcak Konular

Müslüman mezarlığına İsrail işgali!

27 Kasım 2008 14:49 tsi
Müslüman mezarlığına İsrail işgali! İsrail'in Müslüman mezarlığına müze inşa edilmesine izin veren kararı, İsrail Yüksek Mahkemesi tarafından onandı. Bölgede tansiyon artıyor.

İsrail'in Müslüman mezarlığına müze inşa edilmesine izin veren kararına Ankara tepki gösterdi. Türk yetkililer, Tel Aviv hükümetinden kutsal değerlere saygı gösterilmesini ve barış sürecini sekteye uğratacak girişimlerden kaçınılmasını istedi.

İsrail'in Ankara Büyükelçisi Gabby Levy, Dışişleri Bakanlığı'na çağrılarak Türkiye'nin konuyla ilgili yaklaşımı aktarıldı. Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisi Namık Tan da İsrail Dışişleri Bakanlığı'na giderek aynı ikazları iletti. Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Zaman'ın konuyla ilgili sorusu üzerine, "Yakından takip ediyoruz." diyerek, Müslüman dünyanın büyük tepkisini çeken olaya Türkiye'nin kayıtsız kalmadığına işaret etti.

Mescid-i Aksa'nın bulunduğu Haremüşşerif'te yaptığı kazılarla tepki toplayan İsrail, şimdi de Müslüman mezarlığında müze kuruyor. İsrail Yüksek Mahkemesi, Kudüs'te sahabelerin kabirlerinin de yer aldığı Müslüman mezarlarının üzerine "Hoşgörü Müzesi'' inşa edilmesine izin verdi. Ankara, mahkemenin kararından sonra alarma geçti. İsrail'in Ankara Büyükelçisi Levy, gelişme sonrası hemen Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. 14 Kasım'da gerçekleşen görüşmede öncelikle Türkiye'nin Ortadoğu barış sürecine verdiği önem anlatıldı. Bu süreçte en kritik ülkenin İsrail olduğunu vurgulayan Türk yetkililer, İsrail büyükelçisine, iki tarafın da birbirlerinin kutsallarına saygı göstermesi gerektiğini vurguladı. Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisi Namık Tan da aynı tarihlerde İsrail Dışişleri Bakanlığı'na gitti. Tan, Türkiye'nin bu konudaki yaklaşımını İsrailli yetkililere iletti. Ankara, İsrail ile Suriye arasında arabuluculuk yapmasından dolayı "üsluba" özen gösterdi. Ancak, Haremüşşerif'teki kazılara geçtiğimiz sene Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gösterdiği sert tepki hatırlatıldı.

Zaman



Bu haber 307 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,386 µs