En Sıcak Konular

Sabancı 2. Ergenekon'a giriyor!

27 Kasım 2008 12:22 tsi
Sabancı 2. Ergenekon'a giriyor!

İkinci iddianameyi hazırlayan Zekeriya Öz’ün Sabancı ve Hablemitoğlu cinayetlerini de Ergenekon eylemleri arasına konduğu öğrenildi.

TERÖR örgütü Ergenekon davasıyla birlikte devam eden soruşturmada flaş bir gelişme yaşandı. Soruşturmaya yürüten savcı Zekeriya Öz’e yardımcı olması amacıyla, Ergenekon davasını yürüten mevcut iki cumhuriyet savcının yanı sıra, iki yeni savcı daha soruşturmaya dahil edildiği de öğrenildi. Bugüne kadar pek çok olayda bağlantısı gündeme gelen ancak Danıştay ve Cumhuriyet saldırılarıyla sınırlı kalan Ergenekon soruşturmasına, Sabancı suikasti ve Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu cinayeti de dahil edildi.

SAVCI ZEKERİYA ÖZ LEVENT’E TAŞINDI

SİLİVRİ Cezaevi’nde soruşturma kapsamında yapılan ilk beş dalgası operasyonu kapsayan Ergenekon davası sürerken, iddianame hazırlandıktan sonra hazırlanan üç dalgayı da içeren ek iddianamenin yazımına geçildiği öğrenildi. Aralarında emekli orgeneraller Hurşit Tolon ve Şener Eruygur ile Sinan Aygün, Tuncay Özkan, Mustafa Balbay’ın da bulunduğu 58 şüpheli hakkında ikinci iddianamenin tamamlanması için savcı Zekeriya Öz’ün, Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’nden Levent’te bulunan ticaret mahkemelerinin üst katındaki özel güvenlikli bölüme taşındığı öğrenildi.

SABANCI VE HABLEMİTOĞLU EKLENDİ

ERGENEKON soruşturması sırasında ele geçen belge ve bilgilerle, örgütün çok sayıda faili meçhul olay ve cinayetle ilişkisi gündeme gelmişti. Ancak somut delil ve bilgiler doğrultusunda soruşturma Danıştay ve Cumhuriyet saldırıları ile sınırlı tutulmuştu. Savcı Öz’ün, ele geçen yeni deliller doğrultusunda, Ergenekon soruşturmasına Hablemitoğlu cinayeti ve Sabancı suikastinide dahil ettiği öğrenildi.

YENİ ATAMA YENİ DALGA İŞARETİ Mİ?

ERGENEKON soruşturmasını savcı Zekeriya Öz’le birlikte yürüten ve halen Ergenekon davasında savcı olarak görev yapan Mehmet Ali Pekgüzel ve Nihat Taşkın’ın yanı sıra, Savcı Öz’e yardımcı olması için iki yeni cumhuriyet savcısı daha atandığı öğrenildi. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nda görevli iki yeni savcının ataması, yeni dalga operasyonların da işareti olarak algılandı. 

Paşalara cay servisi Hostan’dan

Ergenekon Yatakhanesi’ndeki televizyonda Kurtlar Vadisi Pusu başlayınca emekli generaller Tolon ve Küçük’e çay servisini Susurluk’un ünlü ismi Sami Hoştan yapıyor.

ERGENEKON terör örgütü yöneticileri olduğu iddia edilen emekli Orgeneral Hurşit Tolon ve emekli Tuğgeneral Veli Küçük’e koğuşta çay servisini, suç örgütü lideri olduğu iddia edilen Ergenekon tutuklusu Sami Hoştan’ın yaptığı öğrenildi. Tolon ve Küçük’ün koğuşunda Sami Hoştan’ın dışında avukat Kemal Kerinçsiz, Hüseyin oğuz, Ümit Oğuztan, Erkut Ersoy, Oğuz Alparslan Abdülkadir ve Ali Kutlu da kalıyor. Ergenekon sanıklarının kaçırmadığı tek dizi ise Kurtlar Vadisi Pusu.

BİRLİKTE KALMAK ŞEREFTİR

HURŞİT Tolon ve Veli Küçük’ün birçok isteğini yerine getirmekten büyük mutluluk duyduğu öne sürülen Sami Hoştan’ın ‘Paşalarla cezaevinde olsa bile kalmak büyük bir şeref’’ dediği belirtiliyor. Ergenekon davasının başladığı ilk günlerde duruşma salonunda Veli Küçük’ün hemen arkasında oturan Hoştan’ın, emekli subay tutuklulardan Zekeriya Öztürk’ün cezaevindenyken evlendiği eşi ve davanın tutuksuz sanığı gazeteci Güler Kömürcü’ye yakın olmak için en arka sandalyeye oturmasını fırsat bilerek Veli Küçük’ün yanına geçmesi dikkatlerden kaçmamıştı.

Ergenekon Yatakhanesi’nin vazgeçilmezi Kurtlar Vadisi


ULUSALCI çizgi dışında özellikle Show TV ve ATV’yi de izleyen Ergenekon sanıklarının hiç kaçırmadığı tek dizi Kurtlar Vadisi. Eskiden konsept danışmanlığını Soner Yalçın’ın yaptığı ve şu an üç senaristin kaleminden çıkan Kurtlar Vadisi’nin ekrana geldiği gün herkesin diziyi izlediği belirtildi. Tutuklu sanıkların duruşmalarda da sık sık Ergenekon ile benzerliğine dikkat çektikleri dizi başladığında tüm sanıkların televizyon başına toplandıkları öğrenildi.

Bu arada Ergenekon sanıklarının talebi üzerine, televizyonlardaki başta Samanyolu ve Kanal 7 olmak üzere bazı kanallar kaldırıldı, Cezaevi yönetimine başvuran Ergenekoncular söz konusu televizyon kanalları yerine ulusalcı çizgide yayın yapan Başkent TV ve Ulusal Kanal’ın konulmasını istediler. Televizyon kumandasının 1 numarasına Başkent TV’nin ayarlanmasını istediler. Ergenekoncular arasında en gözde programların Başkent TV’de yayınlanan ‘Başkent Kulvarı’’ ile ‘Geniş Açı’’ olduğu ifade edildi. Ergenekon sanıklarının İP Lideri Doğu Perinçek’in sahibi olduğu Ulusal Kanal’ın ana haber bültenlerini de kaçırmadıkları öğrenildi.

star



Bu haber 408 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,933 µs