Alevi aranıyor! | " /> Alevi aranıyor! | "/>

En Sıcak Konular

Çankaya'ya Alevi aranıyor!

27 Kasım 2008 11:39 tsi
Çankaya'ya 
Alevi
 aranıyor! AKP, Başbakan Erdoğan’ın büyük önem verdiği Çankaya’da yerel seçimleri kazanmak için Alevi kökenli aday arayışına girdi

AKP, CHP'li Çankaya Belediyesi için özellikle Alevi aday arayışında. Başbakan Erdoğan’ın büyük önem verdiği Çankaya’da yerel seçimleri kazanmak için Alevi kökenli aday arayışına giren AKP, saflarına yeni Alevi isimler katmaya hazırlanıyor. 22 Temmuz seçimleri öncesinde Alevi kökenli Reha Çamuroğlu ile İbrahim Yiğit’i saflarına katan AKP, Ercan Geçmez, Yalçın Özdemir ve Haydar Şahin’in ismi üzerinde duruyor.

ERCAN GEÇMEZ: BANA BİR DAHA GELMEYİN

Radikal gazetesinin haberine göre Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, oğlu Osman Gökçek’i Çankaya Belediye Başkanlığı için yarışa sokmayı planlıyordu. Ancak parti ‘belediye başkan adaylarının birinci ve ikinci derece akrabalarının aynı ilde aday olmasını’ yasaklayınca Osman Gökçek’in aday olma ihtimali ortadan kalktı. Alevi örgütlerinden aday arayan AKP’nin bu nedenle Hacı Bektaş-ı Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Ercan Geçmez’in nabzını yokladı. Geçmez, teklifi reddederek, kendisine bir daha gelinmemesini istedi.

SU TV ORTAĞI ÖZDEMİR'E DE ADAYLIK TEKLİF EDİLDİ

AKP, Su TV ortaklarından Yalçın Özdemir’e de adaylık teklif etti. Özdemir’e sunulan bir başka seçenek de Şişli Belediyesi. Özdemir, hem Sivaslı, hem Kürt-Alevi, hem de ANAP geçmişine sahip. ANAP’ta Genel Başkan Yardımcılığı da yapan Özdemir’in teklifi düşündüğü belirtiliyor.

Çankaya’da AKP’nin adaylık için nabız yokladığı isimlerden biri de Haydar Şahin. Halen Çankaya Belediyesi Teftiş Kurulu’nda görev yapan Şahin Tuncelili. Adaylık konusunu sorduğumuz Şahin, pazartesi günü belediyedeki görevinden istifa etmeden bir şey söylemeyeceğini belirtti.

ODTÜ ÖĞRETİM ÜYESİ ERDEMİR AKP'NİN TEKLİFİNİ KABUL ETMEDİ

AKP kulislerinde gündeme gelen ancak resmen kendilerine adaylık teklifinde bulunulmayan diğer iki ismin de Mustafa Selmanpakoğlu ve gazeteci Tayfun Talipoğlu. Selmanpakoğlu’nun ismini CHP’de birlikte çalıştığı ve şu an AKP milletvekili olan Haluk Özdalga çevresinin gündeme getirdiği belirtilirken, Selmanpakoğlu, kendisine yapılan bir teklif olmadığını söyledi. Özdalga’nın ODTÜ öğretim görevlisi Aykan Erdemir’e de adaylık teklifi götürdüğü, ancak Erdemir’in bunu kabul etmediği belirtildi.

Kulislerde adı geçen bir başka isim olan Haydar Han ise Radikal’e, “Bana teklif gelmedi. Ne AKP’den ne de bir başka partiden aday olmak gibi bir düşüncem yok” dedi.

Gazeteport



Bu haber 313 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,474 µs