En Sıcak Konular

Tuncay Güney devlet görevlisi ise...

27 Kasım 2008 09:27 tsi
Tuncay Güney devlet görevlisi ise... Yeni darbeleri engellemek için eski darbecilerin gerçek yüzlerinin ortaya çıkması gerekiyor. Mahir Kaynak'ın yıllar önce yaptığını bugün Tuncay Güney gerçekleştirebilir... Ali Akkuş yorumladı...

Ergenekon terör örgütü ile ilgili olarak her geçen gün yeni bilgi ve belgeler ortaya çıkıyor. Çıkan her bilgi, örgütün derin yapısını biraz daha aydınlatıyor.  
 

Sabah Gazetesi, Tuncay Güney'in MİT ile bağlantılı olduğunu 'belge'ledi. MİT, 'Haberde yer alan belge, teşkilatımıza aittir' dedi. Ama açıklamada yer alan diğer cümleler yeni tartışmaları da beraberinde getirir nitelikteydi. Sabah'ın haberi ve MİT'in açıklamasından sonra artık kimse Tuncay Güney'i hafife alamaz. Güney, tanık ya da sanık olarak getirilip konuşturulmalı. Eteğindeki taşlar dökülmeli.

Tuncay Güney'in MİT ile olan irtibatı, Ergenekon'un avukatlığını yapanlar için kötü bir haber. Çünkü onlar her konuşmalarında, Tuncay Güney'in sözleri yerine 'cinsel tercihi' üzerinde yoğunlaşıyorlardı. Haham olup olmadığını tartışıp ne kadar güvenilmez biri olduğunu ispata çalışıyorlardı. Hatta daha da ileri gidip, Güney'in profesyonel gazeteci olarak çalıştığı kurumlardan birini öne çıkarıyor; buradan hareketle onu 'birilerinin adamı' olarak lanse ediyorlardı. Güney'in birçok gazetede çalıştığını görmezden geliyorlardı. Dün ortaya konulan belge, bu tartışmaları bitirdi. O belgeye göre, "Tuncay Güney, MİT'in 'İpek' kod adlı elemanı. Türkiye-İran masasında çalışan biri."

Tuncay Güney'i abartılı olarak büyütüp küçültmenin anlamı yok. O, vaktiyle devlete çalışıp Ergenekoncuların içine sızmış biri. Hayat hikâyesine bakınca işinde 'mahir' olduğu görülüyor. Genç bir gazetecinin ulaşmakta zorlanacağı kaynaklara ulaşmış; Barzani, Talabani, Hizbullah lideri Fadlallah başta olmak üzere çok sayıda isimle görüşmeler yapmış. Susurluk skandalını aydınlatmak için kurulan komisyona gelmeyen Veli Küçük'le yakın ilişki kurmuş. Doğu Perinçek'in de aralarında bulunduğu Ergenekon sanıklarının çoğuyla özel çalışmalar yapmış. MİT Kontrterör Daire Başkan Yardımcısı Mehmet Eymür'ün ifadesiyle 'yetenekli birisi'. Perinçek'in avukatlığını yapan Ceyhan Mumcu'ya cevap veren Eymür şöyle diyor: "Tuncay Güney'den bahsetmişsin. Bir istihbarat elemanı. Yetenekli birisi. Sizin ekibe başarılı bir şekilde sızmış. İpliğinizi pazara çıkarmış. Zokayı fena yemişsiniz."

MİT'in illegal yapılanmalara adam sızdırması ve o elemanlardan bazılarının deşifre olması yeni değil. Bu konuda Mahir Kaynak örneği var. O da 9 Martçıların içine sızmış ve darbeyi deşifre etmişti. Türkiye böylece Baas tipi rejim yolundan son anda dönmüştü. İlhan Selçuk başta olmak üzere birçok isim 1971'de darbecilikten yargılanmıştı.

Aradan tam 37 yıl geçmiş. Sanki tarih tekerrür ediyor. İlhan Selçuk yine darbecilikten yargılanıyor. Ve gazeteler, darbecileri deşifre eden adamın yani Tuncay Güney'in MİT elemanı olduğunu yazıyor. Yeni darbeleri engellemek için eski darbecilerin gerçek yüzlerinin ortaya çıkması gerekiyor. Mahir Kaynak'ın yıllar önce yaptığını bugün Tuncay Güney gerçekleştirebilir. Savcılar, ortaya çıkan yeni kimliği ile Güney'in ifadelerine başvurmalı.
 
Ali Akkuş / Zaman



Bu haber 387 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,139 µs