En Sıcak Konular

Mumcu'nun ölümünde Ergenekon izi!

27 Kasım 2008 08:40 tsi
Mumcu'nun ölümünde Ergenekon izi! Eski istihbaratçı Eymür, Tuncay Güney üzerinden örgüte mesaj yolladı.

Eski istihbaratçı Mehmet Eymür, MİT adına çalıştığı belgelenen Ergenekon'un kara kutusu Tuncay Güney üzerinden örgüte mesaj yolladı.

Eymür, “Tuncay Güney yetenekli birisi. Ekibinizin içine başarılı bir şekilde sızmış. İpliğinizi pazara çıkarmış. Zokayı fena yemişsiniz. Geçmiş olsun. Gerisi teferruat' dedi.


MİT Kontrterör Dairesi eski Başkanı Mehmet Eymür, kendisini Uğur Mumcu cinayetiyle irtibatlıymış gibi gösteren ve “ABD'den atlayıp geldi ve Ergenekon davasının ilk açık tanığı olarak senaryoda yerini aldı' diyen İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ceyhan Mumcu'ya ve Ergenekon örgütüne mesaj verdi. Eymür, MİT'e çalıştığı belgelenen Tuncay Güney'in Ergenekon'u deşifre ettiğini ve teşkilata çalıştığını ima etti.

BERTARAF OLMUŞ ŞAŞKIN

Eymür, kendisine ait internet sitesi 'atin.org'da 12 Kasım'da Ceyhan Mumcu'ya hitaben yayınladığı 'Bertaraf olmuş bir şaşkına cevap' başlıklı yazıda şu mesajı verdi: “Sen hem kalkıp ilgisiz insanları önemli bir cinayetin suçlusu olarak ilan edip basın açıklamasında bulunacaksın. Hem de onlardan tepki gelince özür dileyip başını önüne eğeceğine bir sürü saçma sapan iddialarla edepsizliğine devam edeceksin. Aydınlık isimli yayın organınızda her hafta, benimle ilgili yalan haber üretiyorsunuz. Tam 30 senedir yazıyorlar bu yalanları. Şimdi başlarına seni koymuşlar. Bayağı da yakışmışsın oraya. Ne çok korkutmuşum hepinizi ama sen korkma. Ciddiye alınacak bir durumun yok. Tuncay Güney'den bahsetmişsin. O bizdenmiş, öyle diyor. Yani bir istihbarat elemanı. Yetenekli de birisi. Sizin ekibe başarılı bir şekilde sızmış. İpliğinizi pazara çıkarmış. Zokayı fena yemişsiniz. Geçmiş olsun. Gerisi teferruat'

MUMCU'YU ERGENEKON ÖLDÜRDÜ İMASI

Ceyhan Mumcu'nun kendisine biri tarafından verilen “Yakında Türkiye'de kan gövdeyi götürecek. Sizin ve Uğur'un eşi Güldal Mumcu'nun hayatından endişe ediyoruz. Bu işi İran'la Türkiye'yi kapıştırmak için MOSSAD yapacak” bilgisi üzerine basın toplantısı düzenlediğini hatırlatan Eymür bu 'komplo'nun Perinçek tarafından üretildiğini ileri sürdü. Eymür, “Haber sanki Perinçek grubunun ürettiği Sönmez Köksal imzalı sahte MİT raporuna benziyor. İsrailli Ganda birliği komandolarının botla gelip Mumcu'yu öldürdüğünü iddia eden uyduruk raporu kim, niye hazırlar? Cinayet konusunda bilgisi olan, istihbarat ve propaganda konusunda uzman olan kişi veya kişiler, zihinleri bulandırmak için hazırlar. Perinçek bu işlerin uzmanı' dedi.

ERTUĞRUL ÖZKÖK'E DOKUNDURDU

Eymür, Ceyhan Mumcu'nun ağabeyini öldürenlerle ilgili “Genelkurmay Başkanı Doğan Güreş, MİT Müsteşarı Sönmez Köksal ve Kontrterör Daire Başkanı Mehmet Eymür'ün sanık olmaları gerekirdi” açıklamasına da cevap verdi. Eymür şunları yazdı: “Hürriyet gazetesinin, Ergenokoncular arasında ismi çıktığı için Şenkal Atasagun'a fena halde bozulan Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, 'bu önemli habere' gazetesinde yer vermiş. Bu iftiranın her tarafı sakat. Sönmez Köksal, Uğur Mumcu suikastı sırasında henüz 4-5 aylık MİT Müsteşarı'ydı. MİT'i daha yeni öğreniyordu. O tarihte MİT'te Kontrterör Daire Başkanlığı diye bir ünite yoktu. Ayrıca ben de Antalya'da buz fabrikası işletiyordum. Ertuğrul Özkök, Şenkal'ın Ergenekon listesinde neden yer aldı? Belki önümüzdeki günlerde onu da çözeriz.' Eymür'ün bu sözleri 'Elinde Ertuğrul Özkök dosyası var' şeklinde yorumlandı.


Şok açıklamaları resmiyet kazandı

Tuncay Güney 2001'de polise verdiği ifade ve kendisinde ele geçirilen belgelerle Ergenekon soruşturmasına yön veren isim olarak gündeme geldi. Güney soruşturma sürecinde de örgütün faaliyetleriyle ilgili şok açıklamalarda bulundu. Güney'in bir dönem MİT adına Ergenekon'un içine sızarak bilgi topladığının ortaya çıkması bu açıklamaları da da önemli hale getirdi:


JİTEM bünyesindeki bazı subaylar, TSK'nın 6 bin silahını PKK'ya sattı. Silah kaçakçılığını öğrenen eski Jandarma Genel Komutanı Eşref Bitlis ve JİTEM'ci binbaşı Cem Ersever öldürüldü. Kaçakçılık ortaya çıkmasın diye, Kırıkkale Silah Fabrikası bombalandı.

Başbakan Erdoğan'a, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı sırasında suikast planı yapıldı ama Ergenekon örgütünün 1 numarası, suikastı onaylamadı.

Sabancı suikastını, bilindiği gibi, DHKP/C'li 3 genç değil, bir yüzbaşı işledi. Uyuşturucu yüzünden işlenen cinayetlerden önce, gençler kameranın önünden geçirilerek poz verdi.

Susurluk kazası gerçekte bir senaryoydu. Aslında orada Mehmet Ağar da ölecekti.

Mafya yeniden yapılandırıldı, başa Sedat Peker ve Sami Hoştan getirildi. Kürt işadamları, Sakarya'da örgüt tarafından sorgulandıktan sonra öldürüldü ve cesetleri TEM Otoyolu'na atıldı.

PKK'yı Ergenekon yönlendiriyor.

Veli Küçük peşine düşmüş

2001 yılında polise verdiği ifadenin ardından MİT tarafından yurtdışına kaçırıldığı ileri sürülen Tuncay Güney, Ergenekon tutuklusu emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün ABD'de kendisini aramaya geldiğini ileri sürmüştü. Veli Küçük'ün polise verdiği ifade Güney'in bu iddiasını doğruluyor. 25 Ocak 2008'de İstanbul Organize Suçlar Şubesi'nde sorgulanan Veli Küçük şunları söyledi: 'ABD'ye gittiği yolunda bilgiler aldım. Ancak irtibat kuramadım. İstanbul'da ikamet eden bir yakınının telefonunu buldum, durumu öğrenmek arzusundaydım ancak o şahıs da bana mütemmim bilgi veremedi. New York'ta kaldığını, bilahare Kanada'ya gitmiş olacağını söylediler. Şimdi hatırladım bana Eskişehir veya Ağrı'da görevli olduğum bir dönemde geldi. Gazetecilik amacıyla K.Irak'a gideceğini söyledi. Pasaportu olduğunu, yasal yollardan gideceğini söyledi. Bu konuda benden destek istemedi ancak birkaç gün sonra Irak'tan beni arayarak, Mesut Barzani'nin yanında olduğunu, Barzani'nin benimle görüşmek istediğini söyledi. Görüştüğüm kişi Barzani değildi.'

yenişafak



Bu haber 2,087 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,936 µs