MİT'teki gerçek görevi | " /> MİT'teki gerçek görevi | "/>

En Sıcak Konular

Tuncay Güney'in MİT'teki gerçek görevi

26 Kasım 2008 20:05 tsi
Tuncay Güney'in MİT'teki gerçek görevi 

Ergenekon'un karakutusu Tuncay Güney MİT elemanı çıktı. Eski MİT mensubu Mahir Kaynak Güney'in ne iş yaptığını anlattı ve uyardı.

Bugün ortaya çıkan bir belge "malumun ilanı" gibiydi. 2001 yılında poliste verdiği ifadelerle ilk kez Ergenekon terör örgütünün ortaya çıkmasına neden olan Tuncay Güney'in MİT elemanı olduğu, üstelik MİT'teki kod adının da "İPEK" olduğu ortaya çıktı. Mahir Kaynak Güney'in  şu anda Ergenekon davasını dinamitlemek için kullanılan bir kişi olduğunu düşünüyor.

MİT YALANLAMADI AMA SAHİP DE ÇIKMADI

Sabah Gazetesi Güney'in MİT elemanı olduğuna ilişkin belgeyi de yayınladı. Hemen ardından MİT açıklama yaptı. Güney'in MİT'le olan ilişkisi inkar edilmedi ama "Kayıtlı bir haber kaynağımız değildi" diye açıklandı. "Kuruluş ve işleyişi tartışmalı olan Kontr Terör Merkezi, sorumluları ile birlikte 1997 yılında kuruluş şemasından çıkarılmıştır." diyerek de Kontr Terör Daire Başkanı Mehmet Eymür'e gönderme yapıldı. "Güney Eymür'ün adamıdır" demeye getirildi. Zaten iddialara göre Güney'i yurtdışına kaçıran da Eymür'dü...

GÜNEY BİR HABER TOPLAMA ELEMANI

Eski MİT elemanı Mahir Kaynak MİT'in bu açıklamasının satır aralarını okudu. ATV Haber'e katılan kaynak öncelikle "kayıtlı haber kaynağımız değil" cümlesini açıkladı: "Bu 'artık görevde değil, bizle çalışırken bile ilişkisi zayıftı' demek. Yani Güney bir haber toplama elamanı..."

EN ALT DÜZEYDE ELEMANDIR, BELGELERİNE GÜVENİLMEZ

Peki "haber toplama elemanı"nın MİT'teki önemi ne? Kaynak bu soruyu şöyle cevaplandırıyor: "Haber toplama elamanının MİT içindeki yeri en alt düzeydedir. Haberler toplanır. Ama bu kaynakları doğrulayacak, analiz edeecek başka kişilere de ihtiyaz vardır. Haber toplama elemanlarının topladıkları her haber doğru ve güvenilir değildir... "

GÜNEY ERGENEKON'U DİNAMİTLEMEK İÇİN KULLANILIYOR

Kaynak 2500 sayfalık Ergenekon istihbaratının Tuncay Güney'in topladığı bilgilerle yazıldığını hatırlattıktan sonra can alıcı gerçeğe dikkat çekiyor: "Bir haber toplama elemanı, yani en alttaki eleman tüm Ergenekon'un yönlendiriyor. Diyorlar ki Tuncay Güney bu dava hakkında her şeyi biliyor. Bu çok büyük bir yanılgı. Gerçek şu: Tuncay Güney'i birisi aracı olarak kullanıyor. Tuncay Güney şu anda Ergenekon davasını dinamitlemek için kullanılan bir kişidir."

Kaynağın bir de çağrısı var: "Mahkemelerin bir takım istihbarat servislerinin kaynaklarından azade kalması gerekir."

internethaber



Bu haber 1,183 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,616 µs