En Sıcak Konular

TOBB'dan Başbakan'ın önerisine cevap

26 Kasım 2008 19:30 tsi
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, bir işverenin istihdam ettiği bir ilave kişi ile huzur ve mutluluk duyduğunu belirtti.

Balkan Ekonomi Zirvesi'ndeki toplantıda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, bir işverenin istihdam ettiği bir ilave kişi ile huzur ve mutluluk duyduğunu belirtti. İşsizliğin çözümünün yatırım olduğunu söyleyen Hisarcıklıoğlu, "Yatırım olması için üç tane işin öngörülebilir olması lazım. Öngörülebilir bir gelecek, öngörülebilir bir maliyet ve öngörülebilir bir pazar. Şu anda dünyada hiçbir ülkede işveren bu 3 şeyi öngöremiyor"diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, kendisinden her TOBB üyesinin bir işçi istihdam etmesi talebinde bulunduğu anımsatılan Hisarcıklıoğlu, işçi ve işverenin "etle tırnak" gibi olduğunu ifade ederek, "Bunların herhangi birisine bir zarar gelse, hepimizin canı yanar. Biz, birbirimizden ayrılamayız. Eğer ekonomi bir bütünse, işçi ve işveren bir bütün. Bir işveren, istihdam ettiği bir ilave kişi ile huzur duyar mutluluk duyar. İlave yapacağı her kişiyle mutluluk duyar. Bugün Türkiye'de, Anadolu'da işverenlere baktığımız zaman en büyük gurur kaynağı kaç kişi çalıştırdığıyla ilgilidir. Bunu anlatır. Vergiden daha önemli konu. 'Yanımda şu kadar işçi kardeşim çalışıyor' diye gurur duyar" şeklinde konuştu.

Hisarcıklıoğlu, işsizliğin tek çözüm kaynağının yatırım olduğunun altını çizerek, "Yatırım olmadan hiçbir şey olmaz. Yani işsizliğin çözümü, yatırım yatırım yatırım. Yatırım olması için de 3 tane işin öngörülebilir olması lazım. Öngörülebilir bir gelecek, öngörülebilir bir maliyet ve öngörülebilir bir pazar. Şu anda dünyada hiçbir ülkede işveren bu 3 şeyi öngöremiyor. Bu 3 şeyin çözümü olmadan önümüzdeki dönemde yatırım ortamının iyileşmesi mümkün değil" dedi.

samanyoluhaber




Bu haber 549 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,610 µs