En Sıcak Konular

AKP İlçe Başkanı DP’li başkanla yumruklaştı

26 Kasım 2008 18:15 tsi
MARDİN’in Midyat İlçesi’ne AKP İlçe Başkanı Edip Demirdağ, iddiaya göre belediye encümen üyesi olan ağabeyi Adnan Demirdağ’ın binasına yaptırdığı teras katın ruhsatsız olduğu gerekçesiyle bir bölümünün yıkılması üzerine, ağabeyi ve adaml

Demirdağ ve yakınları İmar İşleri Müdürü Murat Akgül ile Midyat’ın DP’li Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu’nun koruması Abidin Akçay’ı dövdü. Daha sonra yeniden belediyeye giden Demirdağ ve yakınları bu kez Başkan Nasıroğlu ile yumruklaştı. Olayların büyümemesi için Midyat'a çevik kuvvet ekibi gönderilirken, bugün başkan Nasıroğlu ile Demirdağ, ilçenini ileri gelenlerinin araya girmesiyle barıştı.

Mardin’in 56 bin nüfuslu Midyat İlçesi’nde AKP İlçe Başkanı Edip Demirdağ ile Demokrat Partili Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu arasında kaçak teras katı yüzünden yaşanan kavga ilçeye damgasını vurdu. İddiaya göre, AKP İlçe Başkanı Edip Demirdağ’ın ağabeyi ve aynı zamanda belediye meclis üyesi olan Adnan Demirdağ, Bahçelievler Mahallesi Cumhuriyet Bulvarı'nda 5 katlı binanın üzerine bir teras kat yaptı. Teras katın kaçak olduğu gerekçesiyle harekete geçen Belediye İmar Müdürlüğü ekipleri, terasın bir kısmını balyoz darbeleriyle yıktı.
Belediye ekiplerinin teras katı yıkma girişimi sırasında AKP Midyat İlçe Başkanı Edip Demirdağ, yanına ağabeyi ve bir grup yakınını olarak dün öğle saatlerinde belediyeyi bastı. İmar Müdürlüğü’ne giden Demirdağ ve yakınları burada tartıştıkları İmar İşleri Müdürü Murat Akgül ile kendilerine engel olmak isteyen Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu’nun koruması Abidin Akçay’ı dövdü. Akgül yüzünden yaralanırken, başkanın koruması Akçay ise yüzüne gelen yumruklarla burnu kırıldı. Hastaneye kaldırılan Akgül ile Akçay’a 10’ar gün işgöremez raporu verildi.

İKİNCİ KEZ BELEDİYEYE GİTTİ

Belediyeden ayrıldıktan sonra AKP İlçe Başkanı Edip Demirdağ ile yakınları Belediye Başkanı ile görüşebilmek için bu kez öğleden sonra saat 15.00 sıralarında tekrar belediyeye gitti. Başkanın korumalarının engel olmasına rağmen bazı belediye görevlileriyle kavga eden AKP İlçe Başkanı ve yakınları, Başkan Şehmus Nasıroğlu ile yumruk yumruğa kavga etti. Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler belediyeye gelerek tarafları yatıştırıp, AKP İlçe başkanı ve yakınlarını belediyeden uzaklaştırdı. Polis daha sonra AKP İlçe Başkanı Demirdağ ile başkan Nasıroğlu’nun makam şoförü ve koruması Abidin Özgün’ü gözaltına aldı. Gece boyunca karakolda tutulan iki kişi bu sabah sevkedildikleri adliyede ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.
Midyat’ta yaşana bu gerginliğin daha da büyümemesi için Mardin Emniyet Müdürlüğü ilçeye takviye olarak çevik kuvvet ekibi sevketti. Ekipler, belediye binası önünde önlem alarak sabaha kadar kimseyi binaya yanaştırmadı.

BARIŞTILAR AMA, BASKININ YANKISI SÜRÜYOR

Belediye binasındaki kavganın taraflar arasında daha da büyümemesi için ise bugün ilçenin ileri gelenleri araya girerek iki tarafı barışması için ikna etti. Demokrat Parti İlçe binasına gelen AKP İlçe Başkanı Edip Demirdağ, Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu ile burada kucaklaşarak barıştı ancak kavganın ilçedeki yakınları ise devam ediyor.
DHA muhabirinin görüştüğü Belediye Başkanı DP’li Şehmus Nasıroğlu, bir meseleden dolayı AKP ilçe başkanı ve yakınlarıyla kendi aralarında bir sorun yaşandığını ve sorunu çözdüklerini söyledi. Nasıroğlu olayın fazla büyütülmemesi gerektiğini belirterek, “Burada herkes birbiri ile akraba. Karşı taraf ile aramızda bir inşaat ruhsatıyla ilgili tartışma yaşandı. Gençler arasında yaşandı. Büyüklerin araya girmesiyle barıştık” dedi.
AKP Midyat İlçe Başkanı Edip Demirdağ, ruhsatsız teras katıyla ilgili iddiaları doğruladı. Demirdağ, “Hepimiz akrabayız. Aramızda fazla büyütülecek bir şey yaşanmadı. Ağabeyim müteahhitlikle uğraşıyor. Yaptığı bir binanın üzerindeki teras katını akşam saatlerinde 1.5 metre fazladır diye yıkmaya gelmişler. Ben de sorunun çözmek için ağabeyimle birlikte belediyeye gittik. Belediyede dövülme olayı falan yaşanmadı. Yaralananlar ise sanırım o gürültü sırasında ayakları kaymış olabilir, münakaşa esnasında olmuş olabilir tam olarak bilmiyoruz. Ama biz sonuçta barıştık” diye konuştu.

Milliyet



Bu haber 528 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,775 µs