En Sıcak Konular

Dört defa 'Sıkma Baş' dedi

26 Kasım 2008 17:20 tsi
Hürriyet'ten gönderilen Emin Çölaşan, Baykal'ın 'Çarşaf açılımı'na oy potansiyeli açısından destek verdi. Çölaşan konuşmasında sık sık "sıkma baş" dedi..

Hürriyet'ten gönderilen Emin Çölaşan, Deniz Baykal’ın 'Çarşaf açılımı'na destek verdi.

İşte Emin Çölaşan’ın konuyla ilgili yaptığı açıklama...

“Bir takım insanlar gelmiş oraya getirilmiş. CHP’ye kaydedilmek için ya da yakalarına bir rozet takılsın diye. Şimdi bu insanlara siz; “Kardeşim biz sizi kabul etmiyoruz. Çekin gidin derseniz.” Onların gideceği yer AKP’dir. Dolayısıyla bir kitle partisinin, onları kovması ya da kabul etmesi, kabul etmemesi bence hiçbir şekilde mümkün değildir. CHP’nin bu konudaki açılımı, bence olumlu bir olaydır. Burada bir çizgiyi çok net koymak gerekiyor. O da şudur.

Kamuda türban yasağı, sıkma baş yasağı elbette ki devam edecektir. Örneğin bugün adliye binalarına, başı örtülü bir vatandaş, davalı, davacı veya sanık kimliğiyle girebilir. Adliye binalarında sıkma başlı bir avukat, ya da kürsüde sıkma başlı bir bayan hakim, ya da bir savcı olması asla mümkün değildir. Olmayacaktır. Olmaması da gerekir.

Onun için bu çizgiyi çok iyi çekmemiz gerekir. Sokakta bugün, sıkma başlı, türbanlı, çarşaflı kadınları görüyoruz. Kimsenin onlara bir tepkisi yok. Açık olanlara da kimsenin tepkisi yok. Onun için bir takım insanların, hanımların CHP’ye üye kaydedilmesi ya da yakalarına altı oklu rozet takılması bence, sakıncası olmayan bir olaydır. Kaldı ki onların hiç biri parti yönetiminde görev alacak birileri değil. Onlar yarın öbür gün CHP’nin yönetimine el koyacak insanlar değil. Oy açısından ve de yakın gelecekte bir seçim olacağına göre, oy açısından bakıldığında o insanları dışlamamak gerektiğini düşünüyorum. Onun için de Baykal’ın bu açılımını olumlu görüyorum ve destekliyorum.

CHP’nin bu konuda oy kaybetmesi, bir takım sosyal demokrat insanların, Atatürkçü, laik kesimlerin, sırf bu nedenle, gidip partilerine oy vermemesi benim aklımın alacağı bir olay değil. Bugün CHP’ye verilmeyen her oy, başka bir partiye gitmemiş bile olsa, AKP’ye verilmiş oy olacaktır. Ben bir CHP’li kimliğiyle konuşmuyorum ama onlara yakınım. Onlara yakın duruyorum. O ilkelere yakın duruyorum. Partinin ilkelerine yakın duruyorum. O yüzden de gösterilen tepkileri saygıyla karşılıyorum. Bunun sandıkta olumsuz oya dönüşmemesini de diliyorum.”

(Odatv)



Bu haber 647 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,448 µs