En Sıcak Konular

Yengeç operasyonunda ünlü avukatlar gözaltında

26 Kasım 2008 16:47 tsi
Rüşvet karşılığı tahliye kararı vermek suçlamasıyla başlatılan "Yengeç" isimli operasyonun ikinci perdesi yapıldı.

İzmir'de çetelere yönelik önemli operasyonlar yürüten özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Murat Gök'ün talimatıyla rüşvet karşılığı tahliye kararı vermek suçlamasıyla tutuklanan 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı A.K.'ye yönelik "Yengeç" isimli operasyonun ikinci perdesi yapıldı.

"Yengeç-2" operasyonunda 13 avukat, bir emniyet amiri ve İzmir eski Sanayi Ticaret İl Müdürü F.G.'nin de aralarında bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı.

Suç örgütü elebaşı olma suçlamasıyla tutuklu bulunan O.Ç.'nin serbest bırakılması karşılığında 350 bin YTL rüşvet aldığı iddia edilen ve mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilen hakim A.K.'ye yönelik operasyonun ikinci ayağında bugün İzmir'de çok sayıda avukat gözaltına alındı. Sabah saatlerinde çok sayıda polisin katıldığı operasyonda 20 adrese eşzamanlı baskınlar yapılırken aralarında eski başbakan Tansu Çiller'in eski avukatı T.Ü. ile açığa alınan eski Sanayi Ticaret İl Müdürü F.G.'nin de bulunduğu 13'ü avukat ve biri emniyet amiri olmak üzere toplam 20 kişi gözaltına alındı. Dört avukatın da arandığı olayda, sekiz aydır takipte olan avukatların, cezaevindeki mahkumlardan tahliye karşılığında 100 bin YTL ve 1 milyon Euro para talep ettiği, birçok kişinin bu şekilde tahliye olduğu öne sürüldü.

Savcı Gök'ün talimatı üzerine Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alınanlar arasında eski Sanayi Ticaret İl Müdürü F.G., avukat T.Ü., Nuri Ergin ve Vedat Ergin kardeşlerin avukatı E.B., yine İzmir Barosu'na kayıtlı avukatlar S.A., M.Ç., Ö.D., A.T.E., İ.B.E. ve M.B., tutuklanan hakim A.K.'nin kardeşi M.K. olmak üzere 20 kişi bulunuyor. Zanlı avukatların, cezaevindeki tutuklularla yaptığı tahliye pazarlıkların teknik takibe takıldığı belirtildi. Avukatların, hakimin ve mahkeme üyelerinin tanıdık olduğu ve bu şekilde parayı veren kişileri tahliye ettirdikleri de iddialar arasında yer aldı. F.G.'nin de bu pazarlıklar içinde yer aldığı belirtildi. Rüşvet pazarlığına adı karışan dört avukat da aranıyor.

Zanlılar Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nde sorgulanırken operasyonun devam edeceği, yine adliyede görev yapan bazı kişilerin rüşvet pazarlığı görüşmelerinin teknik takibe takıldığı öğrenildi. Operasyonun ilk ayağında, 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı A.K.'nin de aralarında bulunduğu dördü avukat sekiz kişi tutuklanmıştı. (CİHAN)




Bu haber 565 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,968 µs