En Sıcak Konular

Ve soğuk hava yurda giriyor

26 Kasım 2008 16:37 tsi
Yurdumuz bu akşamdan itibaren Balkanlardan gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine girecek. Sıcaklıklar hissedilir derecede (6-10 derece) azalacak

Yarın (Perşembe) kuzey bölgelerimizi etkisi altına alacak soğuk ve yağışlı havanın; Marmara’nın Güney ve Doğusu (İstanbul, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Balıkesir, Bilecik ve Yalova), Kuzey Ege (İzmir, Kütahya, Manisa, Afyon ve Uşak), İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Karadeniz bölge geneli ile akşam saatlerinden itibaren Doğu Akdeniz ve Doğu Anadolu’nun batısında aralıklarla yağışlara neden olması bekleniyor.

Yarın (Perşembe) görülecek yağışların; Karadeniz bölge geneli, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu (Sivas, Yozgat, Kırıkkale, ve Çankırı) ile sabah saatlerinde Marmara’nın doğusunda (İstanbul’un Anadolu yakası, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa ve Bilecik) kuvvetli olması bekleniyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden itibaren Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde (Bolu, Karabük ve Kastamonu), gece saatlerinde Orta Karadeniz’in iç kesimleri (Amasya, Çorum, Tokat, Merzifon ve Samsun’un iç kesimleri) ile İç Anadolu’nun kuzeydoğusunda (Sivas, Yozgat, Çankırı) karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı yarın (Perşembe) yurdun kuzey ve batı kesimlerinde hissedilir derecede (6 ila 10 derece) azalacak.

Rüzgar; Marmara ve Kuzey Ege’de kuzeydoğu (Poyraz), Karadeniz’de kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli olarak esecek.

Etkili yağış ve kuvvetli rüzgar ile akşam saatlerinden sonra Karadeniz’in iç kesimleri ve İç Anadolu’nun kuzeydoğusunda görülecek karla karışık yağmur ve kar yağışının oluşturabileceği olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGE BÖLGE HAVA DURUMU

Türkiye’nin büyük bölümü lodosun etkisi ile parçalı bulutlu ve ılık. Ancak yarın Türkiye’nin büyük bölümü yine Balkanlar’dan gelecek soğuk havanın etkisine girecek, iç ve doğu kesimlerdeki birçok kente yılın ilk karının düşmesi bekleniyor.

İstanbul’da hava güneşli ve sıcak olsa da akşam yağışlı ve soğuk olacak. Sıcaklık yarın 10 derecenin altına iniyor. Ankara güneşli, yarın ve Cuma günü hızla soğuma ve yağış var. İzmir’de yağmur ara ara sağanak şeklinde yağacak. Bursa güneşli, ancak bu gece sağanak yağış ve soğuk hava geliyor. Adana iki gün boyunca az bulutlu. Bugün İstanbul 20, Bursa 21, Ankara 16, İzmir 20, Adana 22 derece.

Marmara’da hava açık, lodos var, sıcaklık 20 dereceyi de geçiyor, ancak Marmaralılar dikkat, akşam saatlerinde hava koşulları hızla değişecek, sağanak yağmur ve soğuk hava gelecek. Yağış yine uzun kalmıyor. Yarın daha çok Kocaeli, Bursa arasında zayıf olacak sürecek. Sıcaklık yeniden 10 derecenin altına düşecek. Bugün Edirne 19, Kocaeli ve Balıkesir 22 derece.

İç Anadolu’da sıcaklık bugün de artıyor. Hava açık. Yarın ise Ankara, Eskişehir’den başlayarak soğuma ve yağış olacak. Çankırı, Sivas, Kayseri çevrelerine Cuma günü yılın ilk karının yağması bekleniyor. Bugün Eskişehir 17, Sivas 15, Niğde 16 derece.

Ege kıyıları bugün ara ara yağmurlu olacak. yarın hava bulutlanacak, 2-3 derece soğuyacak. yarın Kütahya ve iç kesimlerde karla karışık yağış olabilir. Bugün Muğla 21, Kütahya 18 derece.

Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Güneyde yağışlar kesildi, hava açıyor, önümüzdeki günlerde sıcaklık fazla düşmezken, en serin gün cuma günü yaşanacak. Cuma günü Akdeniz bulutlu, Güneydoğu sağanak yağmurlu olacak. Bugün Antalya 23, Diyarbakır 18 derece.

Doğu Anadolu’da bugün lodos var. sıcaklık az da olsa artıyor. Cuma günü başta Erzurum olmak üzere, bu yılın ilk yoğun karının yağması bekleniyor. Bölgedekiler tedbirli olmalılar. Erzurum 10, Malatya 16, Van 11 derece.

Karadeniz bölgesinde hava parçalı bulutlu, gece ise Batı Karadeniz soğuk ve yağışlı havanın etkisine girecek. Yarın bolu ve iç kesimlerde, Cuma günü Doğu Karadeniz’de kar yağışları olacak. Bu bölgenin de birçok kentine bu yılın ilk karı yağacak. Bugün Trabzon 21, Samsun 19, Bolu 18 derece.

ntv



Bu haber 578 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,765 µs