En Sıcak Konular

MHP'den Başbakan'a İmralı'da örtülü ödenek sorusu

26 Kasım 2008 16:08 tsi
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Adalet Bakanlığı’nın yatırım programında İmralı’da inşaat çalışmalarının yapılmasının bulunmadığını belirterek Başbakan Erdoğan’a “İmralı’dakinin yanına arkadaş gönderilmesi için örtülü öden

Vural, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin’e de Öcalan’ın yanına mahkum gönderilmesi konusunda kendisinden bir talepte bulunulup bulunulmadığı sorusunu yöneltti. Vural, İmralı’ya başka mahkumların gönderilmesinin teröristleri cesaretlendireceğini belirtirken, “Kundaktaki bebekleri öldüren bir kişiye iyi muamele yapılmasını kınıyorum" dedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin’in yaptığı açıklamalarla ortaya çıkan İmralı’ya 5-6 mahkumun daha gönderileceğine yönelik tartışmaları değerlendirdi. Hükümetin ‘teröristbaşı’na yönelik özel muamele yaptığını ve bunu siyasi hedef olarak gördüğünü kaydeden Vural ‘ Hükümet teröristbaşına İmralı’da özel bir muamele yapmayı kendisi için siyasi bir hedef olarak görmektedir. Bu konuda özellikle İşkenceyi Önleme Komitesi’nin bir takım tavsiyeleri doğrultusunda yaptıkları iddiaları doğru değildir. Çünkü bu tavsiyelere uyma gibi bir zorunluluk yoktur. Ayrıca AİHM’in de bu şartları açıkçası AİHM sözleşmesine aykırı görmesi de mümkün değildir. Zaten bu konuda Çakal lakaplı Carlos’un özellikle tecrit koşullarının doğru olduğunu ifade etmişlerdir. Terörle mücadele açısından da bunun gerekli olduğunu ifade etmişlerdir. Bugün AİHM’in de bu teröristbaşıyla ilgili farklı bir karar alması mümkün değildir." diye konuştu.

-“GÖRÜŞTÜRMEYECEKSENİZ NİYE GÖNDERİYORSUNUZ?"

İnfaz Kanunu’nun 25’nci maddesinde değişikliğin asla kabul edilemeyeceğini kaydeden Vural, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin’in “İmralı’ya konulan mahkumların Öcalan’la görüştürülmeyeceğiöne ilişkin sözlerine “Görüştürmeyecekseniz niye gönderiyorsunuz, demek ki görüştürecekler, 25’nci maddeyi değiştirmeleri gerekecektirö diye tepki gösterdi. Adalet Bakanı Şahin’e İmralı’ya mahkum gönderilmesi konusunda kendisinden bir talepte bulunulup bulunulmadığını soran Vural, Adalet Bakanlığı’nın yatırım programında İmralı’da inşaat çalışmaları yapılması için ödenek bulunmadığını söyledi. Vural, “Bunun yatırımını kim yapıyor, kaynağı kim tahsis ediyor? Neden yatırım programına konulmadı da şimdi alelacele inşaat yapılıyor? Yaklaşan seçimler öncesinde teröristbaşı üzerinden siyaset üretmek için mi bunu yapıyorsunuz?" sorularını yöneltti.

-“ÖRTÜLÜ ÖDENEK KULLANILDI MI?"

Vural, Başbakan Erdoğan’a da “Sayın Başbakan İmralı’dakinin yanına arkadaş göndermek için oraya inşaat yapılması konusunda, Başbakanlık Örtülü Ödeneği’ni kullandınız mı? Açıklayın. İmralı’dakine arkadaş gönderme projenizin devletin yüksek menfaatleriyle ne alakası var. Buraya yaptığınız inşaatın kaynağını nerden veriyorsunuz?ö sorusunu yöneltti. Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi de veren Vural, “AKP Genel Başkan Yardımcısının DTP’lilerle yediği yemekte gündeme gelen infaz şartlarının iyileştirilmesi talebi Sayın Fırat tarafından başbakana iletilmiş midir? İmralı’daki hükümlünün yanına başka hükümlülerin gönderilmesine ilişkin karar hangi talep üzerine alınmıştır, sebebi nedir?" sorularını da yöneltti.

-“ÖZEL MUAMELE TERÖRİSTLERİ CESARETLENDİRİR"

İmralı için Başbakanlık örtülü ödeneğinin kullanılmış olmasının çok vahim olacağını ifade eden Vural, “İmralı’dakine özel bir muamele teröristleri cesaretlendirir. Adalet Bakanı’nın ‘eğer bombaları bıraktırırsa, savcılar bir gereğini bulur’ gibi bir yaklaşımı aynı zamanda bir itiraftır. Demek ki İmralı’daki teröristbaşı, terör örgütünü yönetiyor. Sayın Bakana soruyorum; eğer terör örgütünü yönetiyorsa, bu kişi hakkında neden ilave dava açmadınız?Bu durumda neden bu kişi hakkında kovuşturma yapılmadı? Neden yeni bir iddianame düzenlenmedi?ö diye sordu. MHP olarak ‘teröristbaşı üzerinden yürütülen örtülü siyasetin maskelerini’ düşürmeye kararlı olduklarını da kaydeden Vural, “Hiç kimse terör örgütünü ve teröristbaşını cesaretlendirerek, onun üzerinden siyaset yürütmemelidir. Türk milletinin birlik ve bütünlüğüne kast eden, kundaktaki bebeleri öldüren, 335 tane katliam yapan bir kişiye özel bir muamele, kanunun ve yönetmeliklerin dışında iyi muamele yapıyoruz şeklinde bir siyasi amaç için teröristbaşının kullanılmasını kınıyorum." diye konuştu.

Milliyet



Bu haber 449 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,636 µs