Nükleer terörist bir saldırı bekleniyor | " /> Nükleer terörist bir saldırı bekleniyor | "/>

En Sıcak Konular

Nükleer terörist bir saldırı bekleniyor

26 Kasım 2008 15:46 tsi
Nükleer terörist bir saldırı bekleniyor Mısır'da yapılan bir toplantıda nükleer bir terörist saldırının oldukça muhtemel olduğu öne sürüldü. İsrail başta olmak üzere Ortadoğu'yu tehdit eden ülkeler şunlar:

Uluslararası Gelecek ve Stratejik Araştırmalar Merkezi tarafından düzenlenen 'Uluslararası Terörizm ve Kitle İmha Silahları-Teknoloji Kullanmanın Sorumluluğu' adlı toplantıda Ortadoğu'daki tüm ülkelerin kitle imha silahlarının yasaklanması ile ilgili anlaşmalara dahil edilmesi gerektiği de vurgulandı.

Toplantıya başkanlık eden Mısır'ın önde gelen düşünce kurumlarından Dış İlişkiler Konseyi Başkan Yardımcısı Emekli Büyükelçi Muhammed Şakir, 1950'li yıllardan itibaren dünyada kitle imha silahlarının yasaklanması konusunda üç büyük anlaşmaya imza atıldığını ifade ediyor.

Şakir, Bunların 1968 tarihli Nükleer Silahların Yayılmasını Önleme Anlaşması (NPT), 1972 tarihli Bakteriyolojik ve Toksik Silahların Gelişimi, üretimi ve Depolanmasını Yasaklama ve imha Konvansiyonu ile 1997 tarihli Kimyasal Silahlar Konvansiyonu olduğunu ifade etti.

RİSK ALTINDAKİ ÜLKELER

Konsey Başkan Yardımcısı; Hindistan, Pakistan, İsrail ve Kuzey Kore'nin NPT anlaşmasını imzalamamasından dolayı bulundukları bölgelerin sürekli büyük bir risk altında bulunduklarını vurguladı.

İSRAİL ORTADOĞU'YU TEHDİT EDİYOR

Muhammed Şakir, İsrail'in nükleer gölgesi altındaki bir Ortadoğu'da güvenliğin hiçbir zaman tesis edilemeyeceğini de belirtti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Tehditler ve Tehlikeler Departmanı'ndan Dr. Prokhorov Vladimir ise günümüzde muazzam bir miktarda nükleer ve radyoaktif maddenin hayatımızın her safhasında kullanılmaya başlandığına işaret etti.

NÜKLEER TERÖRİST BİR SALDIRI

Son 10 yılda gittikçe artan şiddet ve terörist saldırıların sebep olduğu yıkıma bakarak nükleer terörist bir saldırının kuvvetle muhtemel olduğunu düşündüklerini vurgulayan Vladimir, herhangi bir yoldan elde edilen nükleer ya da radyoaktif maddenin terörist saldırı için kullanılabileceğine kaydetti.

Daha sonra Cihan'ın sorularını cevaplandıran Vladimir, "Günümüzde nükleer güce sahip ülkeler, bazı ülkelerin bu silahlara sahip olmaması için baskı uyguluyor.

Peki bu silahlara sahip ülkelerin ellerindeki silahları kullanmayacaklarının bir garantisi var mı?" yönündeki soruya, uluslar arası mekanizmalar bulunduğunu, ancak yine de buna garanti vermenin çok zor olduğu cevabını verdi.

TALİBAN RUSYA İÇİN TEHDİT Mİ?

Vladimir, Afganistan'da Taliban'ın yeniden güçlenmesinin Rusya'da endişe oluşturup oluşturmadığı yönündeki soruya ise "Halen Afganistan'dan kaynaklanan büyük bir uyuşturucu tehdidiyle karşı karşıya bulunduklarını, Afganistan'daki istikrarsızlığın her zaman kendileri için tehdit oluşturduğu" şeklinde cevap verdi.

Vladimir son Gürcistan kriziyle ilgili Türkiye'nin NATO ve Rusya arasında oynadığı rolü ise olumlu karşıladığını vurguladı

TimeTürk



Bu haber 685 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,976 µs