En Sıcak Konular

O ceset Yeşil'in mi, değil mi?

26 Kasım 2008 14:31 tsi
O ceset Yeşil'in mi, değil mi? Eski Savcı Sacit Kayasu'nun ortaya attığı 'El ve ayak derisi soyulmuş ceset Yeşil'e aitti' iddiasına yeni bir idda eklendi..

Birçok faili meçhul cinayette adı geçen 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım'ın yaşayıp yaşamadığı konusundaki iddialara bir yenisi daha eklendi. Eski Savcı Sacit Kayasu'nun ortaya attığı "Yeşil 1998'de Ödemişte öldürüldü' iddiasını değerlendiren Ödemiş Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Çil "DNA testiyle, o cesedin Yeşil'e ait olmadığı ortaya çıktı' dedi.

Kenan Evren ve 12 Eylül darbesini gerçekleştiren paşalar hakkında hazırladığı iddianame nedeniyle meslekten ihraç edilen eski Savcı Sacit Kayasu Ödemiş'te 11 Eylül 1998'de bulunan cesedin Yeşil'e ait olduğunu Emniyet'ten istediği profil kayıtları ve diş protezi karşılaştırmalarıyla tespit ettiğini ileri sürmüştü. Yeni Şafak'a konuşan Ödemiş Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Çil ise cesetle ilgili soruşturmanın faili meçhul bir olay olarak kaldığını ve on yıldır soruşturmasının devam ettiğini söyledi.

İddialar üzerine cesetten DNA örnekleri alındığını anlatan Başsvcı Çil, "DNA örnekleri İzmir Adli Tıp Kurumu'ndan İstanbul Adli Tıp Kurumu'na DNA tiplemesi için gönderildi. Yeşil'in ailesinden alınan DNA örnekleriyle, cesetten alınan DNA'lar karşılaştırıldı. Sonuç, öldürülen kişinin Yeşil olmadığı yönündeydi. Dosya bu bilgi ile Adalet Bakanlığı'na gönderildi' şeklinde konuştu.

(Yeni Şafak)

 



Bu haber 588 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,613 µs