En Sıcak Konular

CHP'nin Gaziantep Belediye başkan adayı belli oldu

26 Kasım 2008 13:58 tsi
CHP'nin Gaziantep Belediye başkan adayı belli oldu CHP'nin Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayının eski devlet bakanlarından Mustafa Yılmaz olduğu açıklandı.

CHP Gaziantep İl Başkanı avukat Hasan Öztürkmen, partide düzenlediği basın toplantısıyla Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının Mustafa Yılmaz olduğunu, 2 ay önce geçirdiği trafik kazası nedeniyle Ankara'da kontrollerini yaptırdığı için toplantıya katılamadığını, önümüzdeki günlerde seçim çalışmaları için kendilerine katılacağını söyledi.

Öztürkmen, son günlerde bazı isimlerin CHP'nin Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak telaffuz edilmesi nedeniyle Yılmaz'ın isminin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın talimatıyla erkenden açıklandığını belirtti. Öztürkmen, başka partilerin adaylarının kendilerini ilgilendirmediğini belirterek şöyle konuştu:

"CHP bu seçimden güçlü bir şekilde, Gaziantep'in başta Büyükşehir olmak üzere belediye başkanlarını alarak başarıyla çıkacaktır. 2004 seçimlerinde bir AKP rüzgarı vardı. Ama, o rüzgar artık yok. Bugün halkımız devlet olanaklarının seçim için kullanıldığını, bunların ne belediye başkanının, ne başbakanın cebinden çıkmadığını biliyor. Ayrıca, AKP'nin genel hükümette de, yerel yönetimlerde de beklentileri karşılamadığın değerli Gaziantep halkı görmüştür. Yerel yönetimlerdeki başarısızlık ve yolsuzlukların bizim ortaya çıkarabildiklerimizin çok üstünde olduğunu günlük yaşamında görüyor. Rüşvet verenler, kimlere rüşvet verdiklerini görüyorlar. Yolsuzluklarla muhatap olanlar hangi yolsuzluklara muhatap olduklarını biliyorlar. Adayları her kim olursa olsun yerel yönetimlerde yaptıkları devlet baskısı ve yapacakları dağıtmalara rağmen CHP bu seçimde başarılı olacaktır."

'BEN GAZİANTEP'İN ADAYIYIM'

Geçen dönem Gaziantep milletvekilliği yapan ve son seçimlerde aday olmayan Mustafa Yılmaz ise, aktif siyaseti bırakmayı düşündüğünü, ancak Gaziantep halkından gelen yoğun talebin CHP Genel Merkezi tarafından görmemezlikten gelinemediği için aday yapıldığını açıkladı. Sağlık kontrolü için Ankara'da bulunduğunu ve en kısa zamanda Gaziantep'e dönerek çalışmalara başlayacağını belirten Yılmaz, "Adaylığım Gaziantep halkının isteği sonucudur. Ben CHP'nin adayıyım ama Gaziantep halkının belediye başkan adayı olacağım. Gaziantep halkı yerel yönetimlerde başta büyükşehirde olmak üzere hak ettiği şekilde yönetilmiyor. Bizim yönetimimiz bu kötü yönetimin sona ermesi olacak" dedi.

Dürüstlük imajı

DSP'den Gaziantep milletvekili seçildikten sonra kabineye Devlet Bakanı olarak giren Mustafa Yılmaz, Gaziantep'te dürüstlüğü ve görevini kötüye kullanmaması konusundaki katılığıyla tanınıyor. Bakanlık ve milletvekilliği döneminde Ankara'ya giden yoksul, hasta Gaziantepliler'e sahip çıkmasıyla ünlenen Mustafa Yılmaz'ın görevi sırasında en yakınındaki kişilere bile ayrıcalık tanınmasına izin vermediği belirtiliyor.

Bakanlığı döneminde kendisine bağlı Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün Gaziantep'in Oğuzeli İlçesi'ndeki bir kanalizasyon ihalesini yapan müteahhidin, Oğuzeli'ne bağlı Dokuzyol Köyü'nde oturan ağabeyi Mehmet Yılmaz'a traktörüyle kanalizasyon toprağı taşıttığını duyunca tepki göstermişti. Ağabeyini arayan Yılmaz, "Ben Bakanın ihale verdiği müteahhidin işinde traktörüyle ağabeyini çalıştırdı dedirtmem" diyerek işten vazgeçmesini istemiş, müteahhidi de arayarak "Ya o toprağı ağabeyimin yerine başkasına taşıtırsın ya da ihaleni iptal ederim" demişti. Bunun üzerine müteahhit de bakanın ağabeyinin traktörüyle kanalizasyon toprağı taşımasına son vermişti

Milliyet



Bu haber 1,356 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,096 µs