En Sıcak Konular

Seçimde 2 oy aldı herkesi sürdü

26 Kasım 2008 12:05 tsi
İki oy almasına karşın Sezer tarafından rektörlüğe atanan Gökçebay, aldığı iki oyun hıncıyla üniversite hocalarına kan kusturuyor. Okulda hoca bırakmadı..

2007'deki seçimde 2 oy almasına karşın Kastamonu Üniversitesi'ne rektör atanan Gökçebay, bu hınçla üniversitede dikta rejimi kurdu. Üniversiteden son 1 yılda 18 hoca atıldı veya istifa etmek zorunda kaldı

Kastamonu Üniversitesi rektörlüğüne 2007'de atanan Prof. Bahri Gökçebay'a ne profesör, ne doçent, ne de araştırma görevlisi dayanabiliyor. Baskılara dayanamayan 18 öğretim elemanı, son 1 yıl içinde ayrılmak zorunda kaldı. İstifa edip meslektaşlarının temsilciliğini üstlenen Doç. Dr. Muammer Nurlu, “Rektör üniversiteyi darbe mantığı ile yönetiyor. Rektörün kafasına uymayan öğretim görevlileri çeşitli bahanelerle okuldan uzaklaştırılıyor” dedi.
Gökçebay'ın 2007'deki rektörlük seçimlerde 2 oy almasına karşın Cumhurbaşkanı Sezer tarafından rektör olarak atanması çeşitli tartışmalara neden olmuştu.

KAPIKULU İSTİYOR

Üniversiteden istifa eden Doç. Dr. Muammer Nurlu, seçimlerde kendisine 2 oy çıkmasının ezikliğini yaşayan Gökçebay'ın yetkisini kişisel kin ve nefrete alet ettiğini söyledi. Nurlu, “Rektör üniversitede sözünden çıkmayan 'kapıkulu öğretim üyeleri' istiyor. Baskılarla hocaların gözünü korkutmaya çalışıyor. Elbette kararlar İdari Mahkeme'den dönecektir. Ama dönse ne olacak. Rektörün bir dakikada aldığı kararı 3 - 4 ayda düzelteceksiniz. Döndüğünüzde sizi yetkisini kullanarak yine başka bir yere sürecek. Kastamonu Üniversitesi hak hukukun işlemediği, kamu yararının gözetilmediği bir üniversite haline gelmiştir” diye konuştu.

ZORAKİ YARDIM

Nurlu, Gökçebay'ı mahkeme kararlarını uygulamamakla da suçladı: “Görevinden uzaklaştırılan Sağlık Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Arife Kasım, mahkeme kararıyla eski görevine döndüğünde yeniden Eğitim Fakültesi'ne sürüldü. Yrd. Doç. Dr. Bahattin Aydınlı'nın isteği dışında maaşından para kesilerek Kastamonu Spor'a yardım yapıldı. Nurlu, 2 öğretim görevlisinin haksız biçimde ilişiklerinin kesilmesine karşı çıkınca da Kastamonu'ya 4 saat uzaklıktaki Cide Meslek Yüksekokulu'na sürüldü. Nurlu, üniversite oluşan öğretim görevlisi açığının ise uzmanlık alanı olmayan kişilere ders verdirilerek kapatılmaya çalışıldığını öne sürdü. Rektör Gökçebay ise Nurlu'nun iddialarına cevap vermekte kaçındı.

Şiir yazanı kovdu

Rektör Gökçebay'ın sürgüne gönderdiği bazı akademisyenler şunlar:

Doç. Dr. Bünyamin Çağlayan: TİKA tarafından yurt dışında görevlendirildi. İzin verilmedi ve emekliliğe zorlandı. Yrd. Doç. Dr. Emin Baydıl: Şiir yazıyor diye rektör tarafından fakülte ile ilişiği kesildi. Mahkeme kararıyla döndü. Stresten hasta oldu. Tedavi görüyor. Prof. Meğal Uysal (Eğitim Fakültesi Dekanı): Göreve yeni rektör tarafından getirilmesine rağmen rektöre 4 ay dayanabildi ve istifa etti. Yard. Doç. Dr. Nazmiye Kervan: Baskılara dayanamayıp başka üniversiteye geçti.

(Yeni Şafak)



Bu haber 1,014 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,785 µs