mercek altında | " /> mercek altında | "/>

En Sıcak Konular

Türk erkekleri mercek altında

26 Kasım 2008 10:17 tsi
Türk erkekleri mercek altında Dünyaca ünlü belgesel kanalı Discovery Channel, 15 ülkede 12 binden fazla erkek üzerinde bir araştırma yaptı ve 25-39 yaş arası erkeklere bazı sorular yöneltti. İşte Türk erkekleri için elde edilen veriler...

Araştırma, erkeklerin yaşamlarına ilişkin 18 önemli noktayı irdeliyor.

Türkiye'deki araştırmanın sonuçları da dikkat çekici. Bilgi, kişisel gelişim, baba olmak, küçülen dünya konularında yapılan araştırma Türk erkeklerinin çok sayıdaki değişim ve karmaşaya uyum sağladığını gösteriyor.

Araştırmaya göre, Türk erkekleri bir konuda uzman olarak gösterilmekten hoşlanıyor.

Diğer bir konu başlığı ise, baba olmak. Türk erkekleri geç yaşta baba oluyor. Bunun sebebi çocukların ihtiyaç duyduğu ortamı  sağlamak.

Türk erkeklerinin yüzde 85'i için en önemli şey ailelerine bakmak.

Türk erkeklerinin yüzde 77'si farklı yerleri gezip seyahat etmekten hoşlanıyor. Yüzde 39'u ise, yemek, içmek ve yatmayı tercih ediyor.
 
Erkekler 4 gruba ayrılıyor

Araştırma sonuçlarına göre erkekler, dört gruba ayrılıyor. Bunlardan ilki baskıcı yaklaşımı benimseyenler. Bu erkek tipi en yaygın olarak Romanya'da görülüyor. Türkiye'de ise bu oran yüzde 29.

İkinci grup, modern ama kontrollü erkekler. Bu gruptaki erkekler, en çok İsveç'te görülüyor. Kadın ve erkeğin rolleri hakkında modern bir görüşe sahip olan bu erkeklerin Türkiye'deki oranı yüzde 26.

Üçüncü grup, sadece "ben" diyen erkekler. Bu tip erkeklere göre, kendileri herşeyden daha önemli. Bu tip erkekler en yaygın olarak Almanya ve Hollanda'da görülüyor. Türkiye'deki oran ise, yüzde 15.

Son grup ise, bağlanmak istemeyen erkekler. Bu gruptaki erkekler ciddi sorumluluklar ve bağlılıklardan kaçıyor. Bu grup erkeklerin en çok görüldüğü ülke Türkiye. Türkiye'yi ise, İspanya takip ediyor.
 
Türkiye'de iki grup daha baskın

Discovery Channel Satış ve Pazarlama Direktörü Amanda Turnbull, araştırmanın erkeklerin dünyasını anlamak için yapılmış bir çalışma olduğunu söyledi.

Turnball, araştırmada baskın olan dört erkek tipinin olduğunu ve bu erkek tiplerinden ikisinin yani gelenekçi erkeklerle, söz vermekten ve bağlanmaktan uzak duran erkeklerin Türkiye'de daha yoğun olarak görüldüğünü kaydetti.

Araştırmanın şirketler için de önemli bir bilgi sağlayacağını söyleyen Turnbull, doğru veri tabanı ve doğru mecrada iyi sonuçlar elde edilebileceğini belirtti.

cnnturk



Bu haber 389 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,366 µs