En Sıcak Konular

Kaza mağdurları mahkemeye gidiyor

26 Kasım 2008 09:28 tsi
Isparta'da 57 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak kazasında hayatını kaybedenlerin yakınları kaza raporunun açıklanmasından sonra mahkemeye gitme kararı aldı.

Isparta'nın Keçiborlu ilçesi yakınlarında 57 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak kazasında hayatını kaybedenlerin yakınlarının avukatı Hasan Kaşıkara, ''kazada pilot dışındaki kişi ve kurumların da ihmali ve kusuru olduğuna inandıklarını'' bildirdi.

''Raporu inceledikten sonra Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunacaklarını'' belirten Kaşıkara, ''Birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek suçundan'' dava açılması talebinde bulunacakları kaydetti.

Avukat Hasan Kaşıkara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın bugün açıkladığı rapora itirazları olduğunu ifade ederek, ''Olayı soruşturacak Cumhuriyet savcılarımızın raporla yetinmeyip sorumluların bulunması amacı ile daha kapsamlı bir soruşturma yaparak kamuoyu vicdanını ve mağdurları rahatlatacaklarına inanıyor, ceza soruşturmasını da sonuna kadar takip edeceğimizin ilgililerce bilinmesini istiyoruz'' diye konuştu.

Uçak kazasında eşini kaybeden Esra Tokgöz, raporun kendilerini tatmin etmediğini belirterek, ''Acımız büyük, gerçek suçlular hak ettikleri cezayı almadıkça da hafiflemeyecek'' dedi.

Kazada hayatını kaybeden Hayri Tokgöz'ün babası Şerafettin Tokgöz de açıklamada, ''pilotaj hatasından bahsediliyor. Zaten kaza sabahı yapılan açıklamada pilotaj hatası denilmişti. O zaman neden bir yıl beklediniz. Bazı şeyler bizim gücümüzü aşıyor. Mahkemede hesaplaşırız'' şeklinde konuştu.

Kazada kızını kaybeden Mesut Polat, kendilerine sahip çıkılmamasından yakındı.

Polat, şunları söyledi:

''İspanya'da meydana gelen kazada hükümet hemen devreye girdi ve kazazedeler ile birebir ilgilenildi. Psikolojik destek bile sağlandı. Bizde ise hiç bir şey yapılmadı. Bu tür kazalarda incelemelerin uzun süre aldığını duyduk. Ancak bizi şaşırtan konu kaza günü yapılan açıklama ile bir sene sonra yapılan açıklamanın aynı oluşu. Bu durumda raporun tarafsız hazırlanmadığı görüşünü savunuyorum. Oysa ki biz raporun objektif bir hazırlama aşamasından geçeceğini düşünüyorduk. Bu rapor bizi tatmin etmedi.''

Kazada kızını ve eşini kaybeden İzzet Kutlu da bu olayın sonuna kadar takipçisi olacaklarını ifade etti.

 



Bu haber 725 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    107,178 µs