En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu'ndan Ergenekon savunması

26 Kasım 2008 09:27 tsi
Çorlu'da bir düğün salonunda konuşan CHP Grup Başkanvekili Kılıçdaroğlu, Ergenekon davasının, Atatürkçülerin sindirilmeye çalışıldığı bir dava haline geldiğini ileri sürdü.

Kılıçdaroğlu, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki Belediye Düğün Salonu'nda düzenlenen toplantıda, bu ülkede yaşayan her vatandaşın vergi verdiğini ifade ederek, ''Sizin kaydınızın olup olmamasının hiç bir önemi yok. Ekmek alırken bile vergi verirsiniz. Toplanan vergiler ne oluyor. Acaba bu vergiler halkın çıkarları için mi harcanıyor, yoksa bu paralar ile birilerini zengin mi ediyoruz?'' diye konuştu.

Toplanan vergilerin hesabının sorulması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

''Sormazsak o işlenen suça biz de ortak oluyoruz demektir. Kendimize 21 yüzyılın Türkiye'sinde sorsak acaba naylon fatura düzenlemekten yargılanan birisi Maliye Bakanı olabilir mi? Ama var, oluyor işte. Bu nasıl oluyor bir kez de kendimize sormamız gerekiyor.''

''Ergenekon'' davasıyla ilgili görüşlerini de açıklayan Kılıçdaroğlu, ''Ergenekon davasında Türkiye'de bir darbe olabileceği ihtimaliyle, hayatları boyunca bir araya gelmeyen insanlar, bir hapishanede bir araya getirilmişlerdir'' dedi.

Bu davayla ilgili ilerleyen günlerde daha net sonuçların ortaya çıkacağını ifade eden Kılıçdaroğlu, ''Bu davaya, en ciddi tepkiyi Cumhuriyet Halk Partisi vermiştir. Çünkü, Ergenekon davası, Atatürkçülerin sindirilmeye çalışıldığı bir dava halini almıştır'' değerlendirmesinde bulundu.

-ALEVİLERİN İSTEKLERİ-

Alevi vatandaşların cemevlerinin ibadete açılmasını, Sivas'taki Madımak Oteli'nin müze yapılmasını istediğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

''Önce diyorlar ki cemevleri ibadete açılsın. İtiraz eden yok. Bir gurup itiraz ediyor o da AKP. Eğer itiraz etmese buna seviniriz niye sevinmeyelim.

Alevi yurttaşlarımız yine diyorlar ki Sivas'daki Madımak Oteli müze olsun. Biz olsun diyoruz. Hatta ismi Aydınlanma Müzesi olsun diyoruz. AK Parti de buna destek verirse seviniriz.

Üçüncüsü, Alevi dedelere aylık bağlanması. Burada ciddi bir sorun var, kim dede kim değil. Bu konuda da objektif bir kural getirirlerse biz onu da destekleriz.''

Kılıçdaroğlu, ihtiyaç sahiplerine yardımların dağıtılması uygulamasını da eleştirerek, ''İnsanları dilenci konumuna koyup, kaymakamlığın önünde dizmek doğru değildir. Çağdaş bir ülkeye yakışmaz. Hele hele 21 yüzyılın Türkiye'sine hiç yakışmaz. Olması gereken, aile sigortası sistemidir. Aile sigortasını süratli bir şekilde yasalaştırmaları gerekmektedir'' dedi.

aa



Bu haber 634 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,545 µs