En Sıcak Konular

Genç Siviller'e ABD daveti

26 Kasım 2008 08:19 tsi
Genç Siviller'e ABD daveti
Anti-militarist ve demokrasi yanlısı Genç Siviller hareketinin eylemleri uluslararası alanda ses getirmeye başladı.

Genç Siviller, Amerikan Dışişleri Bakanlığı'nın New York'ta düzenlediği Gençlik Hareketleri İttifakı programına davet edildi.

Internetin gelişmesiyle ortaya çıkan yeni tip siyasi örgütlenmelerin Türkiye'deki ilk örneklerinden biri olan Genç Siviller Hareketi, eylemlerini ABD'de anlatacak. Hareketin sözcüsü Turgay Oğur, "Bizi BBC'deki programda, Facebook'ta sivil toplum hareketlerinin nasıl yapıldığı ile ilgili arkadaşımızın yaptığı konuşmayı duyup, telefonumuzu BBC'den alarak davet ettiler" dedi.

Akla Türkiye geliyor ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı James Glassman ile Siyaset Planlama yetkilisi Jared Cohen arasında geçen diyalog 'Genç Siviller' denince akla ilk olarak Türkiye'deki hareketin geldiğini gösterdi. Cohen, Türkiye'deki Genç Siviller Hareketi'nin faaliyetlerine 2006'da internet üzerinden başladığını ve reform, demokrasi ve insan hakları yanlısı bir örgüt olduğunu anlattı. Çok hızlı büyüdüler Genç Siviller Hareketi'nin 20'li yaşların başlarında bir grup genç tarafından yönetildiğini ifade eden Cohen, şu ifadeleri kullandı.

"Son birkaç yılda çok hızlı bir şekilde büyüdüler. Faaliyetlerinin çoğunu internet üzerinden yürütüyorlar, fakat Türkiye'de binlerce insanı sokaklara döken etkileyici eylemler de düzenlediler." Müsteşar Glassman ise Genç Siviller'in Türkler ve Ermeniler’i bir araya getirmeye çalıştıklarını söyledi.

TURGAY OĞUR: ABD’LiLERiN SÖYLEMESiNE GEREK YOK

ABD Dışişleri Bakanlığı bürokratlarının kendileriyle ilgili sözlerini değerlendiren Genç Siviller Hareketi'nin sözcüsü Turgay Oğur, "Genç Sivillerin yaptıklarının önemini öğrenmemiz için Amerikalılar söylemesine gerek yok. Biz işe yaradığımızın farkındayız. Türkiye'nin daha demokratik daha yaşanılabilir bir ülke olması için çaba sarf ediyoruz" diye konuştu. Uğur, New York'taki toplantıya interneti etkili kullanan bir sivil toplum örgütü olarak katılacaklarını söyledi.

bugün



Bu haber 353 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,391 µs