En Sıcak Konular

Köşk'ten helikopter haberine yalanlama

25 Kasım 2008 18:30 tsi
Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden bugün bir gazetede yer alan ''Başkomutanın helikopteri muhafız alayı pistine inemedi'' başlıklı habere yalanlama geldi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül'ün askeri helikopterlerden ve pistlerden yararlanamadığı veya Muhafız Alayı'ndaki pisti kullanamadığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, ''Sayın Cumhurbaşkanımız gerektiğinde askeri pistlerden de askeri helikopterlerden de yararlanmaktadır'' denildi.

Açıklamada, bugün bir gazetede yer alan ''Başkomutanın helikopteri muhafız alayı pistine inemedi'' başlıklı haberde yer verilen iddiaların, bütünüyle gerçek dışı olduğu belirtildi.

Haberin yazan gazeteci ile dün yapılan görüşmede de bu durumun iletildiğine işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Sayın Cumhurbaşkanımız ve eşi Hanımefendinin askeri helikopterlerden ve pistlerden yararlanamadıkları veya Muhafız Alayındaki pisti kullanamadıkları yönündeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Sayın Cumhurbaşkanımız gerektiğinde askeri pistlerden de askeri helikopterlerden de yararlanmaktadır. Adı geçen yazar ile yapılan görüşmede bu haberin bütünüyle yanlış olduğu belirtilmiştir. Buna rağmen yazarın, söz konusu iddiaların bu görüşmede teyit edildiği izlenimini vermesi iyi niyetle bağdaşmamaktadır.

Diğer taraftan, Cumhurbaşkanlığı'na yeni ve daha büyük bir helikopter pisti yapılacağı iddiası da doğru değildir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.''



Bu haber 569 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,606 µs