En Sıcak Konular

Yozgat'tan Kılıçdaroğlu'na dava

25 Kasım 2008 18:17 tsi
Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, CHP Kılıçdaroğlu'nun ''kentteki yeşil alanlarla'' ilgili sözlerinin iftira olduğunu savunarak mahkemeye başvurdu.

Başer, makamında düzenlediği basın toplantısı öncesinde, göreve geldiği tarihten itibaren tesis ettirdiği yeşil alanlar ve dikilen çiçeklerin fotoğraflarını gazetecilere gösterdi.

Kentte 2004 yılına kadar toplam yeşil alanın 24 bin 998 metrekare olduğunu, 2004-2008 yılları arasında ise 167 bin 525 metrekare yeşil alan tesis ettirdiklerini belirten Başer, şöyle konuştu:

''Göreve geldiğimiz günden itibaren tesis ettiğimiz yeşil alanlara diktirdiğimiz çiçeklerin fotoğraflarını Sayın Kılıçdaroğlu'na göndereceğim. Kendisini de Yozgat'a davet ediyorum, gelsin yok dediği yeşil alanları görsün. Kendisine kent parkta testi kebabı ikram edelim.''

Kılıçdaroğlu'nun ''Nerede Yozgat'ın çiçekleri'' diye sorduğunu ifade eden Başer, fotoğrafları gösterip ''İşte burada'' diyerek, şöyle devam etti:

''Bu fotoğraflar, 2004-2008 arasında yaptığımız park ve bahçe düzenlemelerinin değişik resimleri. 23 parkımız hizmete girdi. Burada yaptığımız ağaçlandırma ve çiçeklendirmeye ait resimleri Sayın Kılıçdaroğlu'nun adresine, listesiyle birlikte gönderiyoruz.''

-''İHALE 4 DEĞİL 9'DUR''-

Kemal Kılıçdaroğlu'nun çiçek ve bitki alımlarıyla ilgili 4 ihaleden bahsettiğini belirten Başer, ''İhale 4 değil 9'dur. 9 ihalemiz halka ve basınımıza açıktır, ihale günü halka açık yapılmaktadır. İhalemiz açık ve şeffaf olduğuna göre, her şey dört dörtlük, mevzuatına, yasasına uygun yapılmıştır'' dedi.

İhalelerde kesinlikle usulsüzlük bulunmadığını, gelen ağaçların ve çiçeklerin tamamının teslim alındığını bildiren Başer, bunların tutanakları olduğunu ve parklara dikildiğini söyledi.

-''MAHKEMEYE BAŞVURDUK''-

CHP Grup Başkanvekili Kılıçdaroğlu'nun açıklamasının ''çamur at izi kalsın'' amacıyla yapıldığını savunan Başer, ''Kılılıçdaroğlu, tüm Türkiye kamuoyunu boş yere meşgul etmiştir asılsız haberlerle. Biz bugün itibariyle belediyenin avukatı aracılığıyla Kılıçdaroğlu için mahkemeye başvurduk. Tazminat davasını açıyoruz'' diye konuştu.

Yaptıkları yeşil alan ve çiçeklendirmelerle ilgili fotoğrafları mahkemeye de sunduklarını bildiren Başer, şunları kaydetti:

''Kılıçdaroğlu'nun açıklamasında, 7 dönümlük bir yerin çiçeklendirileceği yönünde iddialar var. Biz 7 dönüm değil 167 bin dönümlük araziyi hem yeşillendirdik hem çiçeklerini ektik. Bunların içinde sadece bir parkımız var ki 50 bin metrekare. Halkımız iyi bilir, 50 bin metrekarelik kent parkımız burada bulunmaktadır.''

Avukat Fahri Açıkgöz de Yozgat Asliye Hukuk Mahkemesine 20 bin YTL manevi tazminat davasıyla ilgili başvuruyu yaptıklarını belirterek, ''Kılıçdaroğlu'nun 21 Kasım 2008'de yaptığı basın açıklamasıyla ilgili bugün mahkemeye müracaat ettik. Konu yargıya intikal etmiştir. Gereği bundan sonra yasal olarak yapılacaktır'' dedi.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Yozgat Belediyesinin 4 yılda yeşillendirme çalışmaları için 2 milyon 492 bin 869 YTL harcadığını ifade ederek, ''Yozgatlılar, acaba binlerce ağaç ve çiçeğin dikildiği alanları gördü mü? Milyarlarca liralık çiçek ve ağaçlara ne oldu? Bu kadar ağaç ve çiçeğin dikilmesi halinde, Yozgat'tan daha yeşil bir kentin olmaması gerekiyor'' demişti.

aa



Bu haber 546 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,879 µs