En Sıcak Konular

Ortadoğu'da barış için...

25 Kasım 2008 18:09 tsi
Ortadoğu'da barış için... Cumhurbaşkanı Gül Ortadoğu'da barışın tesisinin nasıl mümkün olabileceğini açık seçik bir dille açıkladı. Türkiye'nin Filistin sorunundaki duruşunun bir kez daha teyit edildiği açıklama...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ortadoğu'da barış, huzur ve istikrar ortamının oluşturulabilmesi için öncelikle İsrail-Filistin uyuşmazlığının çözülmesi ve Filistin halkının vazgeçilmez haklarına kavuşması gerektiğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü nedeniyle Filistin Halkının Vazgeçilmez Haklarının Kullanılması Komitesi Başkanı Büyükelçi Paul Badji'ye bir mesaj gönderdi.

Gül, mesajında Türkiye'nin, Ortadoğu'da kapsamlı, adil ve kalıcı barışın sağlanması yönündeki çabaları başından beri aktif bir şekilde desteklediğini belirterek, "Ülkemiz Barış Sürecinin, güvenli, tanınmış sınırlar ve barış içinde yan yana yaşayan iki-devletli çözümü öngören ilgili BM Güvenlik Konseyi kararları, Yol Haritası ve Arap Barış Girişimi temelinde canlı tutulmasını tek seçenek olarak görmektedir" dedi. Gül, mesajında şunları kaydetti:

"Filistin halkının haklı davasına ve yasal taleplerine verdiğimiz desteği Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü vesilesiyle Türk halkı ve şahsım adına yineler, Filistin Halkının Vazgeçilmez Haklarının Kullanılması Komitesi'nin bu hedef doğrultusundaki çabalarını takdirle izlediğimizi ve desteklediğimizi vurgularım. Ortadoğu'da yıllardır özlemi duyulan barış, huzur ve istikrar ortamının oluşturulabilmesi için öncelikle İsrail-Filistin uyuşmazlığının çözülmesi ve Filistin halkının vazgeçilmez haklarına kavuşması gerekmektedir. Türkiye, Ortadoğu'da kapsamlı, adil ve kalıcı barışın sağlanması yönündeki çabaları başından beri aktif bir şekilde desteklemektedir. Ülkemiz Barış Sürecinin, güvenli, tanınmış sınırlar ve barış içinde yan yana yaşayan iki-devletli çözümü öngören ilgili BM Güvenlik Konseyi kararları, Yol Haritası ve Arap Barış Girişimi temelinde canlı tutulmasını tek seçenek olarak görmektedir.

-TÜRKİYE'NİN SAĞLADIĞI DESTEK-

Türkiye, aynı şekilde içinde bulunduğu zor koşulların aşılması yönünde Filistinli kardeşlerine sağlamakta olduğu maddi, manevi ve siyasal desteği önümüzdeki dönemde de sürdürme kararlılığındadır.

Komitenizce yürütülen başarılı çalışmaların ışığında, Filistin'in haklı davasına verdiğimiz desteği ve Filistin halkıyla dayanışmamızı sürdüreceğimizi bir kez daha vurgulayarak, Türk halkı ve şahsım adına, Filistin halkının esenlik ve refahı için en iyi dileklerimi yinelerim"

anka



Bu haber 366 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,672 µs