En Sıcak Konular

Ekren: Fransızlar GAP'ta yatırım yapmak istiyor

25 Kasım 2008 15:10 tsi
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, Fransız şirketlerin Güney Doğu Anadolu Projesi ile ilgilendiklerini ve yatırım yapmak istediklerini söyledi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, Fransa'nın dış ticaretten sorumlu Devlet Bakanı Anne-Marie Idrac ve beraberindeki işadamları ile yaptığı  görüşmenin ardından Fransız şirketleri Güney Doğu Anadolu, Doğu Anadolu ve Konya Ovası projeleri hakkında bilgi  aldıklarını belirtti.
  
Görüşmede, Türk Havacılık ve Uçak Sanayi (TAI) ile Airbus arasında A 350 konusundaki ortak anlaşmanın da gündeme  geldiğini kaydeden Ekren, "4 Aralık'ta Sayın Başbakanın da katılacağı bir toplantıyla bunun anlaşması ve çalışma süreci de  başlamış olacak" dedi.
  
Halkbank'ın, Fransız Kalkınma Ajansı'ndan aldığı KOBİ kredilerinin de gözden geçirildiğini belirten  Ekren,Türkiye ve Fransa'nın sahip olduğu imkan ve kaynakları birleştirerek, hem karşılıklı yatırımları artırmak hem de  üçüncü ülkelerde ortaklaşa yatırım imkanlarını değerlendirmeyi amaçladıklarını ifade etti.
  
Idrac ise birçok Fransız firması Türkiye'ye yatırım yaparak Türkiye'nin geleceğine güvendiğini ve ortak çalışmalarda  bulunabileceklerini gösterdiğini vurgulayarak, "Ticari ilişkilerimizi göz önüne aldığımızda da aslında 10 milyar euro civarında  bir iş hacmimizin olduğunu görüyoruz. Ekonomik kriz sürecinde bu oldukça iyi bir rakam. Önümüzdeki birkaç sene içinde de  bu iş hacminin 15-16 milyar euroya ulaşabileceğine inanıyorum" şeklinde konuştu
  
Idrac, GAP'ın yanı sıra ulaştırma alanında da bir çok ortak çalışmaya imza atılabileceklerini, çok sayıda Fransız  şirketinin demiryolu, kara taşımacılığı ve çevresel dönüşüm projeleri konusundaki deneyimlerini Türkiye ile  paylaşabileceklerini söyledi. Idrac, ticari ilişkilere büyük şirketlere küçük şirketleri de dahil etmek istediklerini bildirdi.

Gazeteport



Bu haber 433 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,687 µs