siyasal simge değil | " /> siyasal simge değil | "/>

En Sıcak Konular

Baykal: Çarşaf siyasal simge değil

25 Kasım 2008 14:55 tsi
Baykal: Çarşaf siyasal simge değil
CHP'ye katılan çarşaflı üyelerle ilgili tartışmalara da değinen Baykal, karaçarşafın artık bir siyasi simge olmadığını, simgenin türban olduğunu söyledi.

CHP lideri Deniz Baykal, partisinin TBMM'deki grup toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi. Abdullah Öcalalan'ın tutuklu bulunduğu İmralı'daki koşulların değiştirilmesiyle ilgili tartışmaları ve CHP'ye katılan çarşaflı üyelerle ilgili eleştirileri değerlendiren Baykal, hükümete ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sert tepki gösterdi.

Baykal, "Bir İmralı tartışması başlatılıyor. Bu konuya yönelik hükümetin tavrı hayal kırıklığı yaratmıştır. Bir hükümet infaz yasasında değişiklik yapma ihtiyacı hissetmişse hiç çekinmeden söyleyebilmelidir. Devletin ciddi olması lazım. Bakan'ın da ciddi olması lazım.  Bu uygulamayı neden yapıyor? Tecrite son vermenin şartlarını yerine getiriyor. Eğer öyle düşünüyorsan çık gereğini söyle ne kaçıyorsun ne ezik ezik konuşuyorsun?" diye konuştu.

'BAŞBAKAN TERÖRÜN SIRTINI SIVAZLIYOR'

Başbakan Erdoğan'ın terörün sırtını sıvazladığını belirten Baykal, "Temel sorunlarımız hala devam ediyor. Terör bir yandan yaygınlaşmaya, biz, sarmaya devam etti. Bizim altını çizdiğimiz yanlışlar artarak devam ediyor. Başbakan şirin görünmek kaygısıyla terör yandaşlarının sırtını sıvazlıyor, bir yandan da vatandaşın kendini pompalı tüfekle savunmasına hak veriyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül'ün sözlerine de değinen Baykal, "Güneydoğu'dan gelen bir heyete yaptığı komnuşmada, ben sizin düşünmediğiniz şeyi de düşünüyorum, sizin de düşündüğünüzü biliyorum. Bunu söyleyen Cumhurbaşkanı... Bu dilimin altında bakla var demek. Bizim düşüncelerimiz, yaşayışımız, ülkemizin yeri konusunda sen nerde duruyorsun?" diye sordu.

'ÇARŞAF SİYASAL SİMGE DEĞİL'

CHP'ye katılan çarşaflı üyelerle ilgili tartışmalara da değinen Baykal,  karaçarşafın artık bir siyasi simge olmadığını, simgenin türban olduğunu söyledi. Deniz Baykal, partisine katılan kişilere 'kıyafetini değiş de gel' demenin demokrasiyle bağdaşmadağını ifade etti.

'KRİZ KÖTÜ YÖNETİLDİ'

Küresel krizin Türkiye yansımalarına da değinen Baykal, "Bu süreci hükümet kötü yönetmiştir. Gelecekte de kötü yönetmeye devam edecektir. Krizin bize teğet geçeceği anlayışıyla bir tedbir gereği hissetmemiş ve bu hale gelinmiştir. Tüm dünya birbiri ardından önlemler ortaya koyarken biz hala derli toplu bir paket ortaya kayamamışızdır. Darbe hızlanmış, işyerleri kapanmaya başlamış, birçok sektör krizi derinden hissetmeye başlamıştır" dedi.

'KAMU BANKALARINI DEVREYE SOK DA GÖRELİM'

Baykal sözlerini şöyle sürdürdü: "Avrupa, ABD tedbir almaktadır, bizdekiler ekonomi aktörlerini suçlamaya kalmıştır. Zuladaki paraları çıkarın demiştir. Gelecekte görürsünüz deyip tehdit etmiştir. Kriz bize dokunmadı demiştir, dokunmuştur. Kriz inişe geçti demiştir ama asıl şimdi ön plana çıkmıştır.Bütün bunlar teşhis hatasıdır. Kamu bankalarını devreye sokmakla tehdit etmiştir. Kime karşı özel sektöre karşı. Özelleştirme dolayısıyla elde kamu bankası mı kaldı? Sen özel bankalardan şikayetçiysen neden yaptın özellştşirmeleri? Sayın Başbakan kamu bankalarını devreye sok  da görelim sok da görelim."

'KDV'Yİ DÜŞÜRÜN'

Baykal, muhalefeti smut çözüm üretmememkle suçlayan hükümete de KDV'yi yüzde 18'lerden, yüzde 13'e düşürme çağrısında bulundu. Baykal, "İnsanı sık boğaz etmeyeceksin KDV tahsilatı konusunda işadamlarını 1 ay değil 3 aylık rahatlamayı sun. Somut öneri diyorsun al sana somut öneri. İndirmek lazım derhal gereğini yapmak lazım. Önemli olan ihtiyaç olduğunda tedbiri almaktır. Bizim sorunumuz bu geç ve yeterli düzeyde tedbir alınamıyor. IMF le anlaşma noktasına gelindibu bile 6,5 yılın iyi yönetilmediğini gösterdi" dedi..

Gazeteport



Bu haber 320 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,942 µs