En Sıcak Konular

Fenerbahçe kader maçına çıkıyor!

25 Kasım 2008 14:37 tsi
Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Fenerbahçe, (G) Grubu'ndaki beşinci maçında Portekiz temsilcisi Porto'yu ağırlıyor. İşte ilk 11'ler;

Avrupa'nın futboldaki en büyük organizasyonu olan Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Fenerbahçe, (G) Grubu'ndaki beşinci ve en kritik karşılaşmasında sahasında Portekiz temsilcisi Porto'yu ağırlıyor. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 21.45'te başlayacak karşılaşmayı İspanya Futbol Federasyonu'ndan hakem Alberto Undiano Mallenco yönetecek. Mallenco'nun yardımcılıklarını, Fermin Martinez Ibanez ile Roberto Alonso Fernandez yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Jose Luis Paradas Romero olacak.

TEMSİLCİMİZİN EN KRİTİK KARŞILAŞMASI

Avrupa Şampiyonlar Ligi (G) Grubu'nda, Portekiz'in Porto takımını konuk edecek Fenerbahçe, bu sezon ''Devler Ligi''ndeki en kritik maçlarından birisine çıkacak. Şampiyonlar Ligi'nde 1. turdaki gruplarda kalan iki maçlar öncesi (G) Grubu'nda 2 puanla son sırada yer alan sarı-lacivertliler, kazandığı taktirde gruptaki diğer maçın sonucuna göre şansını son maça taşıyacak.

(G) grubundaki ilk maçında deplasmanda Portekiz'in Porto takımına 3-1 yenilip, 2. maçta Kadıköy'de Ukrayna'nın Dinamo Kiev takımıyla 0-0 berabere kalan Fenerbahçe, 3. maçında yine kendi sahasında Arsenal karşısında 5-2'lik yenilgiden kurtulamadı. Sarı-lacivertliler, İngiliz ekibiyle deplasmanda yaptığı mücadelede ise 0-0 beraberlik aldı. Sarı-lacivertliler, grup maçlarını 10 Aralık Çarşamba günü Ukrayna'da yapacağı Dinamo Kiev maçıyla tamamlayacak.

Fenerbahçe'nin rakibi Porto ise gruptaki ilk maçında temsilcimizi 3-1 yenmesinin ardından Arsenal'e deplasmanda 4-0 ve sahasında Dinamo Kiev'e 1-0 yenilmişti. Porto, Dinamo Kiev ile deplasmanda oynadığı karşılaşmayı ise 2-1 kazanmayı başardı. Fenerbahçe ile oynayacağı karşılaşma öncesi Portekiz temsilcisi grupta 6 puanda ve ikinci sırada bulunuyor.

FENERBAHÇE'DE EKSİKLER VAR

Fenerbahçe'de cezalı olan Uruguaylı savunma oyuncusu Diego Lugano ve orta sahanın önemli isimlerinden Selçuk, Porto maçında forma giyemeyecek. Lugano ve Selçuk, sarı-lacivertlilerin grupta yaptığı son maçta, deplasmanda Arsenal karşısında sarı kart görerek, 3'er sarı karta ulaşıp cezalı duruma düşmüştü.

Sarı-lacivertlilerde Semih ve Roberto Carlos'un sakatlıkları bulunurken, Brezilyalı futbolcunun bu maçta oynaması bekleniyor. Fenerbahçe Teknik Direktörü Luis Aragones'in, savunmada Lugano'nun yerine Yasin ve Önder'den birini tercih edeceği öğrenildi. Defans bolgesinde Yasin dışında çok fazla bir alternatifi olmayan tecrübeli teknik adamın orta sahada ise Selçuk'un yeri için ise 3 alternatifi bulunuyor. Bu isimlerden birincisi Maldonado, ikicinsi Emre Belözoğlu. İspanyol hocanın Selçuk ile oyun stili birbirine yakın olan Emre Belezoğlu'na daha sıcak baktığı belirtildi.

Fenerbahçe'nin rakibi Porto'da ise orta sahanın en etkili ismi Lucho, cezalı olduğu için temsilcimize karşı forma giyemeyecek.

MUHTEMEL 11'LER

FENERBAHÇE
Volkan Demirel
Gökhan
Edu
Yasin (Önder)
Roberto Carlos
Deivid
Josico
Emre
Uğur
Alex
Guiza

PORTO
Helton
Fucile
Rolando
Bruno Alves
Pedro Emanuel (Lino)
Tomas Costa
Fernando
Raul Meireles
Rodriguez
Lisandro
Hulk

STAT: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı
HAKEM: Alberto Undiano Mallenco (İspanya Futbol Federasyonu)
SAAT: 21:45
YAYIN: Star TV


AVRUPA'DA 151. KARŞILAŞMA

Futbolda Avrupa Şampiyonlar Ligi (G) Grubu'ndaki 5. maçında Kadıköy'de Portekiz'in Porto takımıyla karşılaşacak Fenerbahçe, Avrupa kupalarında 151. maçına çıkacak. Sarı-lacivertliler, Avrupa kupalarında bugüne dek yaptığı 150 maçta, 50 galibiyet, 25 beraberlik ve 75 yenilgi aldı. Rakip filelere toplam 184 gol atan sarı-lacivertliler, kalesinde ise 252 gole engel olamadı.

Fenerbahçe, bu mücadeleyle Avrupa kupalarında Portekiz takımlarıyla 6. maçına çıkacak. Sarı-lacivertliler Portekiz takımlarıyla yaptığı 5 maçın 3'ünü kazanıp 2'sini kaybetti. 1975-1976 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası 1. tur mücadelesinde Benfica ile eşleşen Fenerbahçe, deplasmanda 7-0 yenildiği rakibini İstanbul'da 1-0 mağlup ettiyse de kupadan elendi. 1990-1991 sezonunda ise UEFA Kupası 1. turda Vittoria Guimaraes ile eşleşen Fenerbahçe ilk maçta İstanbul'da 3-0 yendiği rakibini deplasmanda da 3-2 mağlup ederek 2. tura yükselmişti. Sarı-lacivertliler bu sezon Şampiyonlar Ligi (G) Grubu'ndaki rakibi Porto karşısında ise ilk maçta deplasmanda 3-1 mağlup oldu.

ARAGONES'İN KARNESİ İÇ AÇICI DEĞİL

Avrupa Şampiyonlar Ligi (G) Grubu'ndaki 5. maçında Kadıköy'de Porto ile karşılaşacak Fenerbahçe, bu sezon teknik direktör Luis Aragones yönetiminde Avrupa kupalarında çıktığı maçların çoğunluğunda galibiyete ulaşamadı. Sarı-lacivertliler Şampiyonlar Ligi 2. ve 3. ön eleme turları ile 1. turdaki grup mücadelelerinde 8 maçta 3'er galibiyet ve beraberlik ile 2 yenilgi aldı.

Ön eleme turlarında, kendisine göre daha zayıf rakiplerle, MTK Budapeşte ve FK Partizan ile yaptığı 4 maçın 3'ünü kazanan sarı-lacivertli ekip, bir maçta eşitliği bozamadı. 1. turdaki (G) Grubu'ndaki ilk önemli maçında ise Portekiz'in Porto takımına deplasmanda 3-1 yenilmekten kurtulamayan Aragonesli Fenerbahçe, gruptaki ikinci maçında Kadıköy'de Dinamo Kiev ile 0-0 berabere kaldı. Grubun en zorlu ekibi Arsenal karşısında Kadıköy'deki 3. maçında 5-2'lik mağlubiyetten kurtulamayan Fenerbahçe İngiliz rakibi ile deplasmanda 0-0 berabere kaldı. Fenerbahçe 8 maçta rakip filelere attığı 14 gole karşılık kalesinde 11 gol gördü.


 



Bu haber 500 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,573 µs