Esracengiz Türk kapitalistleri | " /> Esracengiz Türk kapitalistleri | "/>

En Sıcak Konular

Esracengiz Türk kapitalistleri

25 Kasım 2008 13:29 tsi
Esracengiz Türk kapitalistleri Türk Kapitalistleri feci şekilde laikçi ve Kemalist olduklarından ve de Türkiye Cumhuriyeti’ni (baştan bütün dünyanın taptığı Başkumandan) Ordumuz kurduğu için- Devamlılığımız için yani: Orducu olmaları, İyiDarbeci olmaları, DarbeSevici olmaları mı

Perihan Mağden / Radikal

TARAF Gazetesi’nin biliyorsunuz bir Hayatta Kalma Sorunu var. Özellikle “Paşasının Başbakanı” manşetlerinden sonra, ilan alma hadiseleri (ki, çok azken, çokçok azken) bıçakla kesiliyor, anladığım.


Pazartesi günki Taraf’tan okuduğum; okurları örgütleniyorlar şimdi. Bir zamandır da “birey olarak” okurlar ilan veriyorlar. Hakiki ve hakikatli bir dayanışma örneği!
Ben de şöyle bi iricene ilan vermeyi düşünmedim diil; destek olsun diye. Ama kendi ismimle verirsem artistik olur, artistlik olur.


Artık “Jane Bond” mu olur, “Kâhtalı Fıçı”mı, “Ankaralı Zaviye” mi; dikkatleri çekmeyecek (3 örneğini gördüğünüz üzre) Kamuflaj Bir İlan olayına gidebilirim, belki.
Ama ben bu sık dokunmuş düşüncelerimi yapadurayım; arka sayfalarında (iricene)
bir BEKO ilanı gördüm ve Türk Kapitalizmi üstüne, daha incesi Türk Kapitalistleri üstüne düşüncelere gark oldum.


Daha önceleri de “Ey Türk Pıtrakları! (Tırmanıcılar manasında) 301’ini, 318’ini kaldırmayan bir Türkiye; esas senin işine gelmez: ANLASANA!” yollu bir-iki yazım olmuştu. Gerçi.
Ama buyrun, Kapitalistlerimiz’in işine esasında neyin yaradığını düşünmek DAHİ bize kalıyor. Öylesine “Atam seni düşünmekten/Hiçbir ev ödevimi yapamadım” topraklar buraları.
Sanırım; benim Atatürk üstüne düşünüp sürekli onu kaybettiğimiz için / yeni bi tanesini yaratamadığımız için ağlamaktan helak olup gözlerim ve beynim sulanmıyor. Üstelik çok vakit kazanıyor olabilirim “Atam. Atam. Atam.” krizleriyle tırnaklarımı yemediğim için. Gece gündüz.
Yani BU MUDUR? Türk Kapitalistleri feci şekilde laikçi ve Kemalist olduklarından ve de Türkiye Cumhuriyeti’ni (baştan bütün dünyanın taptığı Başkumandan) Ordumuz kurduğu için-
Devamlılığımız için yani: Orducu olmaları, İyiDarbeci olmaları, DarbeSevici olmaları mı icap etmektedir?


Bu yüzden de Askeriye karşısında gelmiş geçmiş en sıkı duruşu temsil eden Taraf’a ilan vermemeleri mi gerekmektedir?
Ordularına, Onun Paşaları’na ve İlk Paşaları’na bağlılıklarından?


Hakikaten Cennet Yurdumuz’da Katı Kemalizm’den akıl ve izan kompartmanları perdelenmiş Kapitalistler ve onların kraldançokkralcı/Ergenekoncudandahadarbeci/iyidarbesevici (o darbelerin adı: İhtilâl ve hatta devrim-devrimarabası) çalışanları, yüksek maaşlı çalışanları: yani hakiki demokrasiyi içine sindiremeyen pek çok “executive”leri mevcut. Tur.


Bu tarz “reklamverenler,”şirket reklamlarının nereye gideceğinin kararlarını almakla mükellef maaşlı çalışanlar, Taraf’ı muhakkak Kemalist Temiz Dünyaları’na bir tehdit/iki gıcıklık/üç gereksizlik olarak görmekteler.


Dahası varlığından “rahatsız” olmaktalar: Bu hissiyatlanmalarını da “Vermem ulan sana değerli reklamlarımdan!” intikamcılığıyla yansıtmaktalar. Anlaşılamayan.


Dindarları anladık, diyelim. Çok AK Parti’ye meftunlar, gönülden bağlılar ve de TARAF eleştirel olur olmaz Saygın Başbakanımız’ın Askeriyemiz’in kucağına tırmanmasına; reklamlarını KESİVERDİLER.


”Ne kadar AK Parti taraftarlığı; o kadar reklam;” hesabı. (Ki, Bu da doğru değil. Bir taraftan Taraf Fethullahçılıkla, hükümetyandaşlığıyla suçlana dursun; diğer taraftan DA, doğru dürüst reklam geliri yoktu izlediğim kadarıyla.)


ŞİMDİ Taraf Sayın Başbakanımız’a ve sansasyonel demeçleriyle ortalığı faşizanlığa bulayan bakanlarına tavır aldığına göre peki-NEDEN bıçakla kesildi reklamlar?


Zira: Orduculuk, Türkiye’nin ennn mühim hastalığı. Avrupa Birliği’nden bizi uzaklara savuran her adımın arkasında Askeriyemiz’in kadiri mutlak statüsüne bir bağlılık /bağımlılık mevcut.
“Modern” yaşam tarzlarının yegâne garantörü olarak, öldür Allah, Türk Ordusu’nu görenler; Hakiki Demokrasi’ye geçişimizin önündeki en büyük engelin Askeriyemiz’in katlanılamaz ağırlığı olduğunu “acknowledge” etmekten kilometrelerce uzakta (Loolooland’de) ikamet etmekteler.
İşte bu Hakikatlerden (kilometrelerce) Uzaklık sayesinde, kıllanıyorlar Taraf’a. Aktütün Baskınına dair, daha önce Dağlıca Baskınına dair yıllarca bizlerden esirgenen hakikatin (uydudan fotoğraflı/maflı) önlerine dayanmasını, bünyeleri kabul etmiyor.
Reklamlarını esirgeyerek, “bitsin gitsin” istiyorlar Taraf. Yaşamasın! Onlarla Orduları arasına hiçbir hakikat girmesin. Sistemleri bozulmasın.


Sivil bir Anayasa’ya geçersek, Seçim Kanunu değişirse, “Kemal Kıran Kanun Kesen” rolünü kendine biçmiş bulunan Anayasa Mahkemesi’nin işlevi hukuki normlara “geri” çekilirse-
Biz: Avrupa Birliği Standartları’nda bir demokrasiye kavuşursak Değerli Kapitalistim; BU ennn çok senin işine yarayacak. “Ne kadar demokrasi: O kadar şirket değeri” diyebilirim.


Askeriye Bağımlılığın, kendi ayağına sıktığın (sürekli) kurşun, aslında. Ve de bu bağımlılığını kırmaya yönelik her türlü Taraf’a duyduğun ulvi alerji.
BEKO’nun kalkıp aslanlar gibi ilan vermesi Taraf’a; benim gözümde Marka Saygınlığı’nı binle çaptı, mesela.


Gözümün önünde yazlık evimizdeki Beko canlandı. Onca yıl boyunca çalıştı da çalıştı. Sonra Fatoş’lara yolladık: bana mısın demiyor, hâlâ çalışıyor canım çamaşırmakinem-
Ey Türk Kapitalisti! Ve onun Yardakçısı (yani reklamcısı) Taraf’ın var olmadığı bir Türkiye senin için DE daha karanlıkta bırakılmış, daha geri, daha hakikatlerden kopuk, daha zavallı, daha acıklı, daha savaşayazılımlı, daha donmuş, taşlaşmış/tıkaçlaşmış bir Türkiye.


Orduculuk (ve yan kolları) zannettiğin kadar koruyucu/kollayıcı/olmazsaolmaz bir model değil; miyadını doldurduğunu SuBaşınıTutmuşlar’ın kabul etmek istemediği “pase”mi zarar ziyan bir model. Ve hatta yüz kızartıcı. Bir eskilikte. Gericilikte. Zararlılıkta. (Fakirinfukaranın çifçinin köylünün çocuğu gidiyor habire SavaşınGücü: Bizim Borumuz modeliyle; kaç cana mal oldu/oluyor-bir düşün hele.)


Madem girdik konuya. Devam edeceğiz. “1 Tohum Atılsın: 1000 çiçek açılsın!”- diil mi ama?

 



Bu haber 555 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,877 µs